lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 18. Apríl, , Dnes oslavuje Valér
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Kráľovská slivková torta

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 25.10.2000
späť
Späť

Poslať
 


Potrebujeme:
6 vajec, 1 vanilkový cukor, 17 Dg cukru, 40g strúhanky, 15Dg strúhaných lieskových orieškov, 1 lyžica rumu, 1kg sliviek, škorica, 1 klinček, 3 Dg škrobovej múčky, 500ml šľahačky, vrecúško čírej želatíny, 10Dg mandľových lupienkov.

Postup:
Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky našľaháme spolu s vanilkovým cukrom a 10 Dg cukru. Z bielkov ušľaháme tvrdý sneh, do ktorého zašľaháme strúhanku, oriešky, rum a žĺtkovú penu. Tortovú formu vyložíme papierom, nalejeme do nej cesto a pečieme ho 35 minút. Korpus rozkrojíme na dva pláty. Vykôstkované slivky uvaríme s 50g cukru, škoricou, klinčekom, škrobovou múčkou a 250ml vody. Takto pripraveným ovocím potrieme spodný plát korpusu. Šľahačku vyšľaháme do tuha a osladíme ju. Podľa návodu pripravíme želatínu a vmiešame je do šľahačky. Potrieme ňou slivky, preklopíme vrchným plátom a povrch ozdobíme šľahačkou a rozpolenými slivkami. Okraje obložíme mandľovými lupienkami a necháme vychladnúť.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!