lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Cesnakové špagety Calabria

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 4.2.2002
späť
Späť

Poslať
 

200 g údeného mäsa, 500 g čerstvého (zmrazeného) špenátu, 400 g špagiet, 200 ml smotany na šľahanie, 5 lyžíc oleja, 2 až 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti aj viac), 2 feferónky, troška strúhaného muškátového orieška, mleté biele (čierne) korenie, soľ, strúhaný syr.

Špenát očistíme a krátko (1 až 2 minúty) necháme variť v osolenej vode. Vodu zlejeme a špenát necháme odkvapkať. Ak použijeme mrazený, necháme ho rozmraziť a krátko povaríme v menšom množstve vody (dve lyžice vody). Údené mäso nakrájame na asi centimetrové kocky. Špagety uvaríme v osolenej vriacej vode. Feferónky prerežeme, vyberieme jadierka a nakrájame nadrobno. Cesnak očistíme a pretlačíme.
 V panvici zohrejeme olej a nakrájané údené mäso v ňom z každej strany opečieme. Vyberieme z panvice a vložíme do nej feferónky, cesnak a teplotu znížime na minimum. Pridáme špenát a zohrejeme. Špagety zlejeme, necháme odkvapkať a ešte horúce premiešame so špenátom.
 Ochutíme soľou, mletým korením a muškátovým orieškom. Premiešame, zalejeme smotanou a necháme niekoľko minút postáť.
 Podávame na predhriatych tanieroch, posypané nastrúhaným syrom.


 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!