lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Zimné mínusy

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 26.3.2002
späť
Späť

Poslať
 

Tak ako neprospela zima našej pleti, rovnako nepriaznivo sa podpísala aj na  kvalite našich vlasov. Striedaním teplôt, nosením čiapok a klobúkov, nedostatkom slnka a väčším stresom stratili vlasy lesk a možno sa vám  začali viac mastiť. Častejšie sa objavujú aj lupiny.  Preto potrebujú vlasy na jar intenzívnejšiu starostlivosť.

 

Ako preventívna starostlivosť, tak aj regenerácia vlasov je individuálna záležitosť a neexistuje jeden jediný, všeobecne platný recept. Venovať sa musíme rovnako vlasovej cibuľke, ktorá podporuje vlas v raste, ako aj vlastnému vlasu. Cibuľka je schopná živiť vlas iba do dĺžky 10-15 centimetrov a ďalšia dĺžka vlasov je už  odkázaná na starostlivosť zvonka.

 

 

Rozhodujúca je kozmetika
   Šampón a kondicionér si vždy vyberáme podľa kvality vlasov. Ak máme problematickú pokožku, je namiesto kondicionéra vhodnejšie vlasové tonikum, alebo citrónová voda. Neplatí ale, že po zime všetky potrebujeme intenzívny vyživujúci prípravok, niekedy stačí pravidelný slnečný kúpeľ a častejší pobyt na čerstvom vzduchu. Takisto nie vždy je potrebné ošetrovať aj vlasovú pokožku. Najmä ak si vlasy nefarbíme, alebo nemáme trvalú onduláciu, môže byť naša pokožka v poriadku.
   Silný kondicionér účinkuje na jemných vlasoch tak, že doslova padnú pod jeho ťarchou a ak ho nanesieme aj na pokožku, vlasy sa budú rýchlejšie mastiť. Preto jemné vlasy vyžadujú ľahký kondicionér a pevné, húževnaté vlasy silnejší, ale so zvláčňujúcimi účinkami, aby neboli príliš ťažké.
   Na intenzívnejšiu regeneráciu sú určené vitamínové alebo hydratačné vlasové kúry. Tieto koncentrované roztoky v ampulkách pôsobia nielen na povrchu vlasov a pokožky, ale účinné látky prenikajú aj do podkožia. Stimulujú, uvoľňujú a očisťujú  pokožku, spevňujú vnútornú štruktúru vlasov a chránia ich povrch. Vlasy sú vďaka tejto starostlivosti lepšie zásobené živinami a zlepší sa ich rast.

Pomôžu aj nožničky
   Účinnú pomoc pre kvalitu vlasov predstavuje aj mierne zastrihnutie. Odstráni poškodené končeky alebo oslabené konce jemných vlasov. Existujú síce prostriedky, schopné ošetriť poškodený vlas tak, aby dobre vyzeral, ale ide iba o dočasnú pomoc. Poškodená časť musí dorásť a pre celkovú regeneráciou vlasov je vhodnejšie odstrániť ju.
   Niekto potrebuje intenzívnu kúru opakovať niekoľkokrát za sebou, niekto potrebuje vlasy zase odmastiť a inému stačí jednorazové ošetrenie. Treba však myslieť aj na to, že stav vlasov ovplyvňuje celý rad ďalších, vnútorných faktorov. A ich následky často neprekoná ani najdokonalejšia vonkajšia starostlivosť. Preto je potrebné začať starostlivosť o poškodené vlasy odstránením vnútorných príčin – napríklad rôznych chorôb, stresu alebo diétnych chýb. Odporúča sa najmä zvýšiť prísun vitamínov a stopových prvkov.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!