lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Hviezdy v znamení Škorpióna, WHOOPI GOLDBERG -Čierna perla humoru

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 30.10.2000
späť
Späť

Poslať
 



Všestranná herečka, úspešná moderátorka, autorka knihy pre deti. Žena s výnimočným zmyslom pre humor. Na otázku či by si dala spraviť plastiku odpovedala jednoducho: ” Ja? Veď mám miliónovú tvár a keď chcem, vie byť moja tvár nesmierne krásna.”
Čudujete sa potom, že táto dáma je v Hollywoode známa ako majsterka v zvádzaní mužov a v ich opúšťaní, moderátorka s nezvyčajným humorom a s ostrým jazykom. Hviezda, ktorá o sebe tvrdí, že je po prvé je humanistka, po druhé černoška, po tretie Židovka a po štvrté žena.
Nezabúda, že vyšla z chudoby a robí všetko preto, aby sa do nej nevrátila.
Je typický pracovitý Škorpion s intuíciou, ktorý sa na svoju prácu pozerá často s nadhľadom. ”Nie som ani blondínka, ani štíhla, ani mladá, tak ako môžem byť filmovou hviezdou, nie? Nestarám sa o svoju postavu, v Sestre v akcii som bola štíhla, v Sarafine tlstá. Všetci sa ma pýtali či s námahou prispôsobujem svoje telo filmovej úloha ako Robert De Niro. Pravda ale je, že som raz chudšia a raz tučnejšia.” Dnes si už Whoopi Goldbergová môže dovoliť luxus, byť sama sebou. Dnes je na vrchole. Ale nebola tam vždy a cesta na vrchol nebola ľahká. Narodila sa a vyrastala v New Yorku ako Caryn Johnsonová, príležitostne robila kozmetičku v pohrebnom ústave a žila so sociálnej podpory.
V osemnástich rokoch bola vydaná a tehotná, v devätnástich rozvedená. V dvadsiatich rokoch už mala toľko životných skúseností, čo iný nazbierajú za celý život, a tím vlastne ideálnu prípravu pre svoju novú dráhu. Na javisku mohla uplatniť všetko, čo jej dala ulica. Tragikomické aj absurdné príbehy, zmysel pre humor, nadhľad aj zlomyseľnosť. Stala sa bavičkou a so svojou ” one womanshow ” sa prebíjala na malých scénach San Diega a San Francisca. Prijala umelecké meno a s celkom nevýraznej
Caryn Johnsonovej sa stala Whoopi Goldbergová – ”Znie to ako meno židovského deduška, ale aj tak sa ku mne hodí”. Roky bežali a úspech sa blížil veľmi, veľmi pomaly. Prišiel až v roku 1984. Vtedy Mike Nichols produkoval Whoopinu show na Broadwayi a povedať, že bola úspešná by bolo málo. V New Yorku sa chodilo proste na Goldbergovú a výnimkou nebol ani Steven Spilberg. Žena na javisku ho nadchla a on jej hneď ponúkol hlavnú úlohu vo svojom novom filme Purpurová farba. Whoopi dostala svoju prvú filmovú úlohu v tridsiatich piatich rokoch.
Naplnil sa tak sen malého černošského dievčatka, ktoré sedávalo pred televíziou a túžilo sa podobať svojmu idolu Carol Lombardovej a snívalo o filmovej kariére.
Whoopi o nej snívala rovnako ako jej babička, ale ona je Škorpión a tak cestu za slávou podriadila svojej železnej vôli. Preto sa jej, ich spoločný sen, naplnil.
Whoopi od začiatku cítila, že raz to príde... Jej debutový príbeh zo začiatku storočia o emancipácii ženy – otrokyne nebol síce Spilbergovým jednoznačným úspechom, ale Goldbergová bola za svoj výkon nominovaná na Oscara. Ale nie časro sa jej podarilo dostať takúto úlohu, dobrých úloh pre černošské herečky nemá Hollywood v zásobe veľa. Ponúkal jej iba priemerné postavy v priemerných filmoch.. Jej kariéra stagnovala.
Ale Whoopi sa nedala poraziť, je predsa Škorpión.. Vedľajšiu úlohu v komédii Duch premenila na triumf. Zatienila aj svojich filmových partnerov v hlavných úlohách a opäť získala Oscara. Na samý vrchol hollywoodskeho neba sa dostala vtedy, keď Bette Midlerová odmietla nakrútiť komédiu Sestra v akcii.
Nahradila ju teda Whoopi . Urobila to tak suverénne, že inak jednoduchá veselohra, sa zmenila na kasový trhák. A tak dnes už dostáva Čierna perla Hollywoodu päťmiliónové honoráre. S peniazmi zaobchádza po škorpiónsky, veľa pre ňu neznamenajú, ale prepych slobodu a moc, ktoré má rada jej, zaisťujú veľmi príjemne.
Rada sa však o ne podelí aj so svojou rodinou. Whoopi sa pred niekoľkými rokmi stala babičkou, druhý krát sa stihla vydať a v tom istom roku sa opäť rozviedla.
Odsťahovala sa na farmu, kde jazdí na koňoch a čaká na princa. Ak nebude dlho chodiť, Whoopi si ho nájde sama. Isté je, že ho nebude hľadať na hollywoodskych večierkoch.
Od kolotoču nahrávacích štúdií a atmosféry filmu sa drží čo najďalej.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!