lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Možno toto leto

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 26.6.2002
späť
Späť

Poslať
 

Možno práve doma smútite, že nemáte s kým ísť na dovolenku a sama radšej nepôjdete nikde. Nemáte stabilného priateľa, s rodičmi nechcete ísť a kamarátky sú zadané. Odpovedať na inzerát, nemáte odvahu a tak už dnes viete, že dovolenka bude zasa o ničom a radšej zatiahnete v práci za kolegyne. Omyl, omyl, omyl!


Raz v živote som to urobila a vynieslo mi to kopec zlej nálady. Po prvé som si neoddýchla, po druhé kolegyne zistili, že ma môžu využívať na služby cez sviatky, po tretie, v práci som si znížila šancu na nájdenie partnera, po štvrté som bola nervózna a závidela som tým, ktorí sa vybrali dovolenkovať, po šieste som zistila, že iba blázon sa dobrovoľne vzdá oddychu a možnosti zažiť niečo príjemné, čo môže byť aj prísľubom do budúcnosti. Je zaujímavé, že hoci nechcem veriť, že láska je chémia a že v lete sa nám do krvi vylučuje viacej hormónov lásky, malý prieskum medzi priateľmi mi potvrdil, to čo vravia vedci. Naozaj sa častejšie zaľúbili v lete, ako v inom ročnom období. Hoci z tohoto hľadiska sa za leto dá rátať už aj máj. A práve dovolenka, bola miestom, kde si padli do oka so svojimi blízkymi najčastejšie.
Možno je to tým, že kulisa mora, lesa, historickej pamiatky,  oddychu, ciest je príjemnejšia ako studená zastávka v upršaný jesenný deň, alebo podzemná garáž na konci zimy. Možno sa všetci celý rok tešíme na oddych a k tomu patrí aj čosi naviac. Možno si chceme na smutné tmavé dni zaobstarať partnera, aby sme netrpeli chladom a samotou naraz. Možno v nás slovo dovolenka vzbudzuje pocit, že si môžeme dovoliť všetko, aj lásku, aj risk, aj dobrodružstvo. Úlohu môže hrať zmena stravy, väčšia anonymita, občas alkohol. V Egypte aj hašiš. Rolu môžu hrať aj odhalené časti našich cez zimu vyšportovaných tiel./ Ak to nevyšlo tento rok, možno nabudúce, libido vraj s krásou svalov nemá nič spoločné./ Ale nielen výstrih je v lete otvorenejší, na dovolenke sú aj ľudia iní, priateľskejší, nešetria časom, chcú sa porozprávať, zažiť dobrodružstvo. A to je čas, kedy môžeme očariť, aj keď nemáme miery ako Naomi Campbellová. Slnkom nabití ľudia sú veselší, príjemnejší, optimistickejší. Cudzie krajiny dávajú pocit spolupatričnosti, ak ste v nich cudzincom. Svet sa mieša, ľahšie sa spája nezlučiteľné. Flirtom vonia vzduch, o láske hudie vánok. Odpočinuté telo viac túži po radovánkach. A je omnoho ľahšie stretnúť Slováka z iného mesta, ako v ktorom žijete na pláži v Chorvátsku ako na Slovensku. Mnohí, akoby mali v bunkách zapísané, že toto leto nezostanú bez partnera. Ak sa navzájom spoznajú, padnú si do oka, pohovoria o spoločných záujmoch, je láska spečatená. Iní jasne hľadajú dobrodružstvo, ak ho hľadáte aj vy, je všetko v najlepšom poriadku. Nešťastím je ak „budúca partnerka“ naletí „hľadačovi dobrodružstva“, ale vždy je to lepšie, ako ťahať v práci za druhých a bez oddychu makať do konca roka. Je síce ľahké naletieť, ale horšie je plakať doma, že sa leto zasa nevydarilo a chlapi sú vlastne nanič, hoci po inom netúžime, ako milovať ich.
Možno ani toto leto nenájdete lásku, ale raz zistíte, že aj zopár dobrých priateľov, či neopakovateľných chvíľ  na korálkach spomienok napokon zaváži. Takže nezabudnite, ak sa vás zima opýta, čo ste robili v lete, odpovedzte pokojne, zbierala som krásne spomienky.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!