lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Nebráňte sa pôžitku

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 26.7.2002
späť
Späť

Poslať
 

V mnohých starých civilizáciách patrili kúpele k luxusnému zážitku alebo dokonca k rituálom. Ku kúpeľu nevyhnutne patrili otrokyne alebo služobné. Kúpeľ sa odohrával v prekrásnom prostredí plnom umeleckých predmetov, bol spoločenskou udalosťou a zabral množstvo času. Kto z neho vyšiel, cítil sa skutočne ako znovuzrodený. Nechcete sa aj vy zahrať na kráľovnú? Slúžku síce asi nezoženiete, ale to nič. Aj napriek tomu to môže byť voňavý a intímny pôžitok.


1 Kúpeľ vychutnávajte v absolútnom pokoji. Nemá to byť iba bleskové sprchovanie so sprchovým gélom, potom rýchlo do osušky a šup do šiat a do práce. Napustite si vaňu s takou teplou vodou, aká vám najviac vyhovuje. Pozor – príliš horúca vám priveľmi rozprúdi krvný obeh a nebudete sa cítiť príjemne, príliš chladná neurobí dobre ľadvinám a močovému mechúru.. Skôr, ako sa začnete kúpať, opláchnite pot a nečistotu krátkou sprchou.
2 Pre väčšinu ľudí znamená voda radosť, očistu a osvieženie. Nehanbite sa s ňou pohrať ako deti. Viete, že špliechanie vodou má vynikajúce masážne účinky? Striekajte si vlažnú vodu do tváre a malé vrásky sa stratia.
3 Trh ponúka obrovské množstvo kúpeľových pien a solí. Pre svoj relaxačný kúpeľ zvoľte prípravok s aromaterapeutickými účinkami. Ponorte sa do voňavej vody a nechajte myšlienky blúdiť. Alebo si do vane zoberte obľúbenú knihu či časopis. Pustite si príjemnú hudbu a nedajte sa vyrušovať. Mobilný telefón rozhodne ku kúpeľu nepatrí.
4 Kúpeľový telocvik: keď už budete príjemne uvoľnená, prednožte a predpažte. Krvný obeh sa spomalí. Jemne si masírujte ruky aj nohy v smere svalov. Pomáha to proti tvorbe kŕčových žíl. Hladkajte sa všade tam, kde vám to robí dobre.
5 Po kúpeli si doprajte skrášľovacie procedúry. Telo je uvoľnené, pokožka rozohriata a zmäknutá vodou. Mierna masáž masážnou rukavicou pekne zaútočí na celulitídu a rozoženie menšie tukové vankúšiky. Telové mlieko nanášajte na mierne vlhkú pokožku – lepšie sa vstrebe.
6 Ďalšia aktivita po kúpeli: aj pokožka na chodidlách je zmäknutá. Starostlivo ju očistite, napríklad hrubým pieskom alebo špeciálnym pílingom na nohy, či pemzou. Potom si nohy nakrémujte špeciálnym krémom.
7. Po kúpeli si doprajte pár minút sladkého leňošenia, nestaňte si hneď ku sporáku, ani nebežte za prácou. Ak vás prepadne 20 minútový spánok, nebráňte sa mu.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!