lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Čo možno povedať rečou kvetov II. časť

  Spracoval(a) : Zuzana Konečná
Dátum : 4.8.2003
späť
Späť

Poslať
 

V prvej časti sme si povedali aké kvety zvoliť, ako vytvoriť vhodnú kyticu, aby obdarovaného potešila a neurazila. V tejto časti si povieme ako vybranú kyticu doručiť do správnych rúk.

Ako odovzdať kyticu?
Je to vlastne umenie. V čom toto umenie spočíva? V odovzdávaní kytice je vždy niečo slávnostné. Ak všetko harmonizuje, odovzdávanie kytice je malým umeleckým predstavením. Patrí k tomu: Výber kvetov, ktorý zodpovedá príležitosti a obdarovanej osobe. Rámec, prostredie, ako aj oblečenie aktérov. Balenie kvetov. Obal treba pred odovzdaním kytice odstrániť. Najlepšie pred vstupom do domu, bytu či záhrady. Ak je kytica zabalená v ozdobnej fólii, možno ju odovzdať spolu s ňou. Slová, ktoré sa hovoria pri odovzdávaní kytice, sú slovami vďaky, blahoželania, zvítania alebo nádeje.

Poslať kvety? Kedy a ako?
Kvety majú veľkú výrečnú silu. Nechajte ich prehovoriť"! Ich krása, vôňa a symbolika môžu nahradiť mnohé slová, môžu pripraviť pôdu na ďalšie stretnutie, skrátka môžu vydláždiť cestu. Poslaná kytica kvetov je radostným zvestovateľom vášho príchodu. Keď ste dostali pozvanie na slávnostný večer, pošlite svojim hostiteľom v ten deň dopoludnia kyticu kvetov. Pochopiteľne, kytica sa posiela zabalená. Na obal sa pripevní malá obálka s posolstvom: pozdravom, gratuláciou, poďakovaním. Potom pokojne môžete prísť na večierok bez kvetín.

Posielanie kvetov má svoje výhody: 
Kvety sa dostanú k adresátovi svieže rovno od obchodníka.  Nemusíte napríklad dlho blúdiť s kyticou v tme, daždi a podobne. Hostiteľom odpadnú starosti, ktoré po príchode hostí spôsobuje množstvo donesených kytíc. Kvety môžete poslať aj po večierku, na znak vďaky za príjemné chvíle. No robte tak radšej len vtedy, keď ste ich pred večierkom naozaj nemali čas zaobstarať.

Pri zasielaní kvetov platí zásada: 
veľkosť kytice je priamo úmerná významu udalosti a čím je udalosť významnejšia, tým väčšia je nevyhnutnosť poslať kyticu.

A na záver dobrá rada:
Kvety môžete darovať skoro každému a takmer pri každej príležitosti.
 


Diskusia k článku:

Dobry den ja by som sa chcel opitat ze ci sa daju poslat kvety na dialku? Cize ja byvam v Leviciach a jedna baba ktorej by som chcel poslat na narodeniny 22 ruzi byva v Kosiciach. Chcel by som aby to dostala presne v den jej narodenin ale neviem ci funguje na Slovensku taka sluzba. Bol by som velmi rad keby mi niekto pomohol. Vopred dakujem.
Neregistrovaný - Marek, 10.7.2007 21:38, neargon(`na`)pobox.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!