lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Tvár je naša vizitka, II.časť

  Spracoval(a) : Martina Jeníkova
Dátum : 1.3.2004
späť
Späť

Poslať
 

Ak sa vám práve minul niektorý z vašich obľúbených kozmetických prípravkov, pokúste sa teraz vyskúšať niečo iné. Podľa čoho si máte v preplnených regáloch vybrať? Vyberajte premyslene, s prihliadnutím na svoj vek a typ pleti.

Oči – Väčšina žien si už zvykla používať očný krém. Oblasť očí si vyžaduje iné zloženie krému, ako pokožka na tvári. Hydratácia, regenerácia, výživa - všetko, čo potrebuje vaša pleť, musíte očiam dopriať dvojnásobne. Po tridsiatke by ste mali zvoliť prípravky na oči so zvlhčujúcim efektom a zároveň ľahko výživné. Po štyridsiatke sa zamerajte na korekciu a výživu malých vrások. Sérum používajte ráno aj večer. Po päťdesiatke očný krém aj sérum musia mať vypínací, liftingový efekt. V každom veku vás môžu trápiť aj iné problémy. Váčky pod očami môžu byť aj dedičné, alebo sa za nimi môže skrývať zle fungovanie vášho tela. Používajte prípravky nielen k uvolneniu, ale aj k spevneniu. Kruhy môžu byť zapríčinené tvarom lícnych kostí. Tento problém vyriešite iba s korektorom. Ak je príčinou únava, používajte krémy podporujúce mikrocirkuláciu a snažte sa viac odpočívať.
Tvár - znečistené životné prostredie nám na kráse nepridá, rovnako ako alkohol, fajčenie a hormonálne pochody. Skôr ako pobežíte na plastiku, porozmýšľajte. Svojej pleti môžete pomôcť aj výberom vhodného krému. Rozdiel medzi denným a nočným je v tom, že krém na deň má byť ľahší, vždy musí obsahovať ochranný faktor (SPF) a má dopĺňať hydratáciu pleti. Nočný krém má byť hustejší, napriek tomu jemný a má obsahovať viac regeneračných látok. Správny krém si vyberte podľa dvoch kritérií: typu pleti a veku.
Make-up - pred nanesením make-upu vždy použite denný krém. Ak nemá ochranný faktor, musí ho mať aspoň make-up. Bez ochranného faktora von naozaj nevychádzajte. Po aplikácii počkajte desať minút, kým sa krém vstrebe, až potom začnite s make-upom. Najprv použite korektor, ktorým zamaskujete nedostatky pleti. Potom siahnite po make-upe. Na záver na tvár priložte papierovú vreckovku a prebytok odsajte. Naučte sa dobre pracovať aj s rozjasňovačom, ktorý vám opticky pár rokov uberie. Ak púdre nie sú rozjasňovacie, potom sa im radšej vyhýbajte, pretože majú v obľube sa usádzať vo vráskach.
Krásna pleť v každom veku
- nerobte si peeling na suchú pleť, iba na čistú a navlhčenú
- nezabúdajte starať sa o krk, zaslúži si rovnaké prípravky a rovnakú údržbu
- nejedzte tučné a vyprážané jedlá, vynechajte cigarety, kávu, alkohol a pite veľa vody
- opaľujte sa s mierou
- nikdy nechoďte spať bez odlíčenia
- nenanášajte príliš krému v okolí očí, môžu spôsobiť opuchy
- nezabúdajte si zájsť raz za mesiac na kozmetiku


Diskusia k článku:

Nové diskusné fórum na www.kozmetika.sk čaká na vaše rady alebo na Vaše otázky. Pomôžte a nechajte si poradiť.
Neregistrovaný - www.kozmetika.sk, 3.3.2004 19:41
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!