lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Dokonalá manželka: Upgrade ženy

  Spracoval(a) : Natália Križova
Dátum : 19.4.2001
späť
Späť

Poslať
 

Aj keď to znie strašidelne, veľmi veľa párov prejde vážnou krízou práve v období, keď do rodiny pribudne malý milý tvor závislý na rodičovskej láske. Príčina je jednoduchá, pán tvorstva bol vytlačený z výslnia. To, že ho vytlačil jeho vlastný potomok, je úplne druhoradé. Žena je po narodení dieťatka, kým si zvykne na nový rytmus života a množstvo neočakávaných povinností, stresovaná, unavená a náladová. Zo všetkého najviac potrebuje, v tom čase, ochranu a pocit istoty, ktorý jej môže dať partner. Môže, ale veľmi často nedá. Je totiž podráždený a má pocit, že ho žena zanedbáva a že všetku pozornosť venuje tomu uzlíčku nervov, ktoré neustále obskakuje a o ktorom tvrdí, že sa na neho podobá. Namiesto steakov sa varí sunar, namiesto kina sa počúva rev novorodenca a čo je najhoršie, večer buď spí od únavy ako mŕtva, alebo sa namiesto spánku a sexu celé noci venuje kolísaniu neutíšitelného diablika. Jedinou cestou z tohoto bludného kruhu, ktorý sa v lepšom prípade končí malou krízou, v horšom prípade neverou a odcudzením. /Niektorí muži, jednoducho, neznesú, že im dovtedy normálna žena, s nadšením oznamuje po príchode z práce: „Už sme kakali“, „Dnes sme papali polievočku“, “Krásne sme si grgli“ atď. je deľba času.

Treba vypadnúť
Aj keď to nie je jednoduché, mali by ste nájsť niekoho, kto vás aspoň na pár hodín týždenne zbaví povinností a zodpovednosti. Ideálne sú milujúce babičky, ale pomôcť môže aj skúsená priateľka, či opatrovateľka. Základ je dokázať presvedčiť samu seba, že od toho uzlíčka dokážete na pár hodín odísť. Ak si myslíte, že nervózna matka, ktorá sa nepohne od svojho potomka, je ideálne riešenie, mýlite sa. Deti, Indiáni a zvieratká majú inštinkt, ktorý im pomáha presne analyzovať náladu svojho opatrovateľa. Už len váš strach začiatočníka, môže byť príčinou toho, že váš potomok jačí, akoby ho za to platili. Všimnite si, koľko matiek tvrdí, že ich druhé bábätko bolo „lepšie“. Je to iba tým, že oni boli menej stresované a skúsenejšie. Vaše občasné opustenie „hniezda“ je ideálne nielen pre vaše nervy, ale aj pre váš partnerský vzťah a dokonca aj pre vaše dieťa. V chvíľach „pokoja“, ktoré si naordinujete, sa nevenujte zanedbanému poriadku v byte, alebo nákupu potravín. Venujte sa výhradne svojmu partnerovi, alebo sebe. Choďte s ním do divadla, do kina, na večeru, za priateľmi alebo do fitnessu. Okrem toho, že bude cítiť, že je pre vás stále prvý aj keď je druhý, predídete klasickému slepačiemu syndrómu. Muži nenávidia, keď sa z ich inteligentných partneriek stávajú zaostalé, neinformované stvorenia, ktoré nedokážu myslieť na nič iné, iba na kašu a plienky. Žena, ktorá sa venuje výlučne dieťatku, môže veľmi ľahko zapadnúť do plienkovo, kočíkovo, fľaštičkového šialenstva, ktoré pohltí jej osobnosť, najmä ak jej jedinú spoločnosť robí ďalšia matka malého dieťatka. Práve tomu sa môžete prostredníctvom jednoduchého receptu deľby času, vyhnúť.

Sex náš každodenný
Ďalšou problematickou oblasťou po narodení dieťatka je sex. Váš partner po ňom túži a vás namiesto milovania uspokojuje maznanie s bábätkom. Po skončení šestonedelia by ste mali prekonať svoju nechuť a vrátiť sa k bežnému partnerskému životu. Ak to nedokážete, ponúknite mužovi aspoň náhradné riešenia. Orálny sex, či iné pre neho, aj pre vás prijateľné praktiky. Ak si myslíte, že vaše materstvo ho na rok uspokojí a oberie o „nízke túžby“, môžete sa veľmi nepríjemne sklamať. „Opustený“ samček sa raz, dva rozbehne do náruče inej samičky, ktorá mu dá pocit, že je jediný a žiaduci.

Nezostaň sama
Posledná rada, týkajúca sa detí je z trochu iného súdka. Ak ste slobodná matka, alebo ste rozvedená, zbavte sa „pocitu viny“ z toho, že máte deti. Pokojne si nájdite partnera a pokojne mu prezraďte, že ak chce mať vzťah s vami, bude mať vzťah aj s ďalším malým tvorčekom, či tvorčekmi. Budete sa čudovať, ako dobre dnes muži prijímajú skutočnosť, že sa stanú členmi rodiny. Len úplným egoistom to prekáža a takého chlapa určite nepotrebujete. Vaším nepriateľom nie je to, že máte dieťa, ale váš komplex, ktorý vás kvôli tomu prenasleduje. Zbytočne ním môžete zničiť život svojmu potomkovi, ktorému budete po rokoch vyhadzovať na oči, čoho všetkého ste sa kvôli nemu vzdali. / Napokon sa dozviete od puberťáka, že keby ste sa nevzdali všeličoho, mohli ste byť menej nervózna/ Navyše je pre deti výhodnejšie, mať matku, ktorá na nich nie je prehnane viazaná. Uznajte, že ani vás by v detstve netešili samé zákazy, kvôli materinskému strachu a chudoba, kvôli jedinému živiteľovi. Aj slobodné alebo rozvedené matky si zaslúžia lásku, vášeň a mužskú náruč. Tak prečo sa ich vzdať, kvôli vlastnej zbabelosti, či komplexom.

Diskusia k článku:

nechapem,naco je dobre v clanku podcenovat zeny,alebo muzov
Neregistrovaný - martin, 19.4.2001 19:21
nechapem,naco je dobre v clanku podcenovat zeny,alebo muzov
Neregistrovaný - martin, 19.4.2001 19:21
V com konkretne vidis podcenovanie? Ludia su rozni a mnohym prave taketo clanky otvoria oci.
Neregistrovaný - Slavka, 23.4.2001 15:16,
V com konkretne vidis podcenovanie? Ludia su rozni a mnohym prave taketo clanky otvoria oci.
Neregistrovaný - Slavka, 23.4.2001 15:16,
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!