lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Škodí či nie?

  Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 2.4.2001
späť
Späť

Poslať
 

Tvrdenie, že sexuálna abstinencia je škodlivá, nie je celkom pravdivé. Náš organizmus si totiž sám reguluje činnosť niektorých mechanizmov – aj fyziologických. Ak je abstinencia vedomým rozhodnutím, spojeným s morálnymi alebo náboženskými zásadami, či jednoducho so zvoleným spôsobom života, nevyvoláva žiadne vedľajšie účinky. Organizmus človeka sa jej prispôsobí, a objavujúce sa sexuálne napätie sa uvoľňuje napr. polúciami (mimovoľne) alebo nočnými orgazmami, ktoré nie sú vyvolané vzrušením.

Nanútená abstinencia
Sexuálna abstinencia sa stáva problémom vtedy, ak sa človek musel vzdať aktívneho pohlavného života z donútenia napr. psychická trauma, strata partnera, pobyt medzi ľuďmi rovnakého pohlavia. Vtedy sa potláčanie sexuálneho pudu stáva príčinou agresivity, vyvoláva choroby s neurotickým základom a dokonca aj psychické poruchy. Jedným riešením môže byť autoerotika, ale takýto spôsob uvoľňovania sexuálneho napätia rieši problém iba vo fyzickej sfére. A tak tu ostáva ešte psychika - osamelosť, pocit neatraktívnosti, prázdnoty, neschopnosti realizovať sa. Muži sú k abstinencii prispôsobení lepšie. Mimovoľné erekcie a polúcie udržiavajú ich hormonálnu hladinu v hraniciach normy. Ženská sexualita je zložitejšia, pretože je úzko spojená s emocionálnymi reakciami. Ženy potrebujú pohlavný akt nielen pre správnu činnosť hormonálnych a lymfatických žliaz a látkovú premenu. Sexualita pre ne znamená aj fyzickú, blízkosť muža, pocit bezpečia, akceptáciu pohlavia, vedomie sexappealu, možnosť vyjadrovania citov. To všetko sa nedá nahradiť.

Ak sa teda dobrovoľne rozhodnete úplne zabudnúť na sex, mali by ste si to veľmi dobre rozmyslieť, aby ste neuškodili sebe a ani svojim blízkym.
Takže tí, čo si s iróniou rozprávajú, že dnes nie je vhodné vojsť do šéfkinej kancelárie, lebo ju zasa nemal kto pomilovať, ani nie sú ďaleko od pravdy. Nedobrovoľná sexuálna abstinencia sa často prejavuje zvýšenou podráždenosťou alebo intoleranciou.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!