lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Móda značky Cherokee prichádza aj na Slovensko

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 23.1.2006
späť
Späť

Poslať
 

Veľkou módnou show bola slovenskej verenosti po prvýkrát predstavená americká módna značka Cherokee. Po úspechu vo Veľkej Británii tak trendové voľnočasové oblečenie Cherokee zaútočilo aj na slovenský trh.

Uvedenie značky Cherokee sprevádzala originálna svetelná show, vystúpenie tanečnej skupiny a skvelá Zuzana Smatanová, ktorá získala tohto roku ocenenie Zlatý Slávik v kategórii speváčka. Modely prichádzajúcej jarnej kolekcie na jar 2006 predviedli popredné top modelky, napríklad aj Edita Hortová, Vicemiss Českej republiky 2004 a Júlia Liptáková, Miss Biciny of the World. Na móle tiež zažiarila v netradičnej úlohe modelky očarujúca Zuzana Belohorcová.

Tvárou značky Cherokee v Českej republike, ale aj na Slovensku sa stala Helena Houdová, hviezda prehliadkových mól a Miss Českej republiky 1999. Vo svete značku Cherokee propagovala známa top modelka Naomi Campbell.

Značka oblečenia Cherokee je charakteristická tým, že ponúka vysoko kvalitné oblečenie reflektujúce posledné módne trendy za bezkonkurenčné ceny. Prichádza so sebavedomým, energickým, bezstarostným a dynamickým štýlom obliekania. V oblečení pohodlných strihov prevládajú prírodné materiály, predovšetkým bavlna. Pánskym modelom dominuje oranžová a vínovočervená farba, dámskym biela, lila, odtiene červenej a jemné, slušivé pastelové farby. V obidvoch kolekciách nechýba ani stále populárna piesková khaki, gaštanová, béžová a zelená.

Tvorcovia oblečenia Cherokee našli inšpiráciu pre názvy jednotlivých jarných kolekcií v súčasných globálnych trendoch. Objavujú sa v nich prvky etna, hippie štýlu a retro trendy. Názvy dámskych kolekcií reflektujú vôňu diaľok – Castaway a Indian Summer. Pánske kolekcie sú dve. Tvrdší štýl reprezentuje kolekcia Motorcycle Diaries a dopĺňa ho decentnejšia a jemnejšia rada s názvom Beach Comber Voyage.

Charakteristika dámskych kolekcií
Castaway (február – marec) a Indian Summer (marec – apríl)
Pri dámskych kolekciách Cherokee prevláda uvoľnený, ležérny vzhľad, ktorý však  zároveň pôsobí veľmi žensky. K palete štýlov, z ktorých si určite vyberie každá žena, prispievajú prvky etna, hippie štýlu, či retro trendy. Celkovú ženskosť dotvárajú tradičné výšivky, riasenie a ručne zhotovené, vlnené čipky. Nechýbajú ani vojenské a folklórne motívy, ktoré v harmonickom štýle vytvárajú nové, prekvapujúce kombinácie. Vzhľad military a safari nie je len v konvenčných farbách, akými sú olivová, khaki a béžová, ale tiež v teplých pálených tónoch. Sprané batikové potlače a kašmírové vzory poukazujú na prepracovanosť kolekcie. Úzke, priliehavé blejzre, ako aj športové kabátiky vhodne dopĺňajú džínsy.

Kolekcia Cherokee ponúka hneď niekoľko typov džínsov. Od bokoviek, cez úzke, ale aj rozšírené nohavice až po stále aktuálnu ľ dĺžku. Z nepreberného množstva strihov a farieb stojí za zmienku stále moderný, tzv. „spraný štýl“, detailne vypracované výšivky na vreckách, či na farebných lemoch. V novej kolekcii Cherokee nechýbajú zámerne roztrhané nohavice a rozstrapkané konce pútok na opasku a na lemovaní nohavíc. Zo širokej ponuky džínsov si určite vyberú tak mladé dievčatá, ako aj zrelé ženy.

Charakteristika pánskych kolekcií
Motorcycle Diaries (február – marec) a Beach Comber Voyage (marec – apríl)
Už podľa názvov kolekcií značky Cherokee je pre mužov pripravená športovo-ležérna móda na dotvorenie dokonalého mužského imidžu. Dôraz sa kladie na pohodlie a nadčasovosť. Bavlnené, či plátené modely pôsobia spraným dojmom a povrch majú akoby vybielený od slnka.

K obom pánskym kolekciám patria najrôznejšie bavlnené tričká príjemných farieb, s lemami a so zaujímavými motívmi potlače, v ktorých prevažujú najmä africké motívy. Umelecké, ručne vypracované časti odevov, ako sú výšivky a rôzne ozdoby, sa pomaly, ale iste stávajú súčasťou oblečenia dnešných mužov. Objavujú sa na nohaviciach a voľných košeliach. Kolekcie značky Cherokee nezabúdajú ani na športové košele rôznych typov a vzorov z kvalitných, prevažne prírodných materiálov. Džínsy majú nepreberné množstvo strihov a farieb. Každý, kto túži po modernej športovej a pohodlnej móde, si nájde oblečenie pre seba pod značkou Cherokee.

Ani sa nenazdáme a zimný šatník bude musieť uvoľniť miesto vzdušnejším jarným modelom. Nová módna značka Cherokee si kladie za cieľ  obliecť ľudí do moderných trendov a poskytnúť uspokojenie z výhodného nákupu každej peňaženke.

Značkové oblečenie Cherokee bude v predaji od 6. februára 2006 exkluzívne v sieti obchodov Tesco.


Diskusia k článku:

V Tescu? ...čakala som "normálny" obchodík niekde hocikde...ale Tesco nie :)
Neregistrovaný - kimonka, 24.1.2006 15:29
a ja uy som sa tesila,ye konecne nieco pekne a takzto smej? to tesco ma sklamalo. fuuuuuuuj na trh ihe dalsi brak.
Neregistrovaný - , 1.2.2006 10:52
Dámy, ale veď je to móda prístupná cenovo, takže Tesco je fajn, určite nemyslia hypermarkety ale OD.Neznámy, bol si na prehliadke a držal si látky v ruke, že tak si sa vyjadril?
Neregistrovaný - Inka, 4.2.2006 08:23
co ved Tesco je v pohode...najlepsie je Tesco vino
Neregistrovaný - , 5.2.2006 21:47
sak v anglicku sa oblecenie tejto znacky predava len v tescu...je to,teda aspon tu,lacna znacka,ale niekedy maju pekne veci
Neregistrovaný - nika, 6.2.2006 15:41
cherokee je nieco nove o com som este nepocule ale nezneje to ani pekne. Preco nedovazaju nieco ine to co je napriklad popularne v amerike CK, Donna Karan.. Pisem z USA
Neregistrovaný - janet, 11.2.2006 22:52, zanula11(`na`)gonowmail.com
no myslia hypermarkety zlatko. bohuzial, skusala som si jedny rifle od CH. no a nic moc, ako mrkvaky a +5kil , dobre vyzerali len na vesiaku.
Neregistrovaný - monika, 13.2.2006 13:27
nahodou uz som videla oblecenie od tejto znacky a bolo super..a co ze ho maju v tescu?nechapem co je na tom?tie veci su pekne a cenovo dostupne..super
Neregistrovaný - lili, 15.2.2006 15:56
nahodou v piatok som od nich kupila suknu a je super aj ostatne veci boli perfektne. a tesco? v pohode kazdy tam chodi aspon viac predaju
Neregistrovaný - tina, 15.2.2006 19:55, renata37(`na`)atlas.sk
ja som si už tiež kúpila niečo z tejto značky. Som spokojná. A že sa to predáva v Tescu? No a čo je na tom??? Je to predsa jedno kde to kupim, pokiaľ je to kvalitné a cenovo prístupné... a vôbec to nie sú "braky".
Neregistrovaný - Valika, 16.2.2006 18:01
Dnes som túto značku videla u nás v Tescu a som príjemne prekvapená. Módne strihy, kvalitný materiál a super ceny. Určite lepšie nakúpiť v Tescu než u Číňana. A mne sa náhodou v Tescu nakupuje dobre a pohodlne.
Neregistrovaný - Mima, 19.2.2006 17:57
Náhodou tá značka je veľmi pekná a hlavne ceny so v pohode.Lepšie a krajšie ako napr.Kenvelo..to neni pre mňa značka...
Neregistrovaný - sis, 21.2.2006 09:10
Pripajam sa k tebe sis, Kencelo je o ničom a už davno stratilo popularitu vdaka nizkej kvalite a vysokej cene za niečo, čo je šmejd ...
Neregistrovaný - Domi, 21.2.2006 18:55
no jedna suknicka je tam fakt super a myslim ze vacsina si tam najde nieco co ho zaujme, aj ked uz druha vec ci to aj sedi tak ako ma
Neregistrovaný - muculka, 24.2.2006 03:08
holky, jake su tam ceny, noze priblizte nejako, ked spominate - "cenovo pristupne",,,
Neregistrovaný - as2803, 26.2.2006 12:55
pekne veci,vcera som si tam kupila tricko,len dufam ze na jar v nom videm na ulicu a bude ho mat kazda druha :X
Neregistrovaný - tamara, 27.2.2006 16:57
Tiež som už videla túto značku v Tescu a myslím,že majú pekné a štýlové vecičky.
Neregistrovaný - Iva, 28.2.2006 08:39
MNE SA TO VOBEC NEPACI, BOLA SOM ZVEDAVA A POZRELA SOM SA NATO. MOZNO KEBY SOM DLHSIE HLADALA, NASLA BY SOM AJ DACO NORMALNE. SKLAMALO MA TO, IBA VELKA REKLAMA. NO MOZE TO BYT LEN MOJ NAZOR. ALE URCITE SI TAM NIC NEKUPIM.
Neregistrovaný - MAJULA, 1.3.2006 15:25, mariaikrenyiova(`na`)centrum.sk
no mne sa to nahodou paci maju tam supeeer veci takze som velmi spokojna
Neregistrovaný - , 3.3.2006 14:38
inak neviem co vam vadi...su tam fakt velmi kvalitne a dobre veci a nie za zlu cenu...tak???
Neregistrovaný - z, 25.3.2006 09:21
Mne osobne sa takyto styl velmi paci a strasne ma oslovil, uz som si tam kupila par veci a chystam sa doplnit satnik. Je to kombinacia elegantneho a sportoveho zaroven, skratka super.Clovek sa v tom citi dobre a je aj stredobodom pozornosti:))
Neregistrovaný - Anitka, 15.4.2006 20:34
ja som od znacky CH kupila suknu. Bola pekna lenze dost nekvalitna v zadu sa hned rozparala a musela mi to mamka zasivat!! takze sa mi nezda ze by tam bolo nieco super kvalitne
Neregistrovaný - , 21.4.2006 14:33
cherokee tricka sa nedaju poriadne nosit, lebo maju na ramenach uplne zbytocne vsity zvnutra umelohmotny pasik, ktory skrabe pri noseni. Som ho musela manzelovi vypárat a zosit tie tricka odznova.
Neregistrovaný - mm, 18.6.2007 19:40
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!