lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Fenomén fandenia

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 21.6.2006
späť
Späť

Poslať
 

„Zviera v nás“
Moderný človek vo „vyspelom“ svete nemusí tak ako v minulosti podstupovať každodenný boj o prežitie či už v boji, pri love alebo pri obrábaní pôdy. Ani s kolegami v kancelárii už nie sme tá pravá svorka. Zo života ľudí sa síce krízové situácie nevytratili, ale zmizla väčšina tých, kde bolo riešenie relatívne jednoduché a určitým spôsobom zvieracie – útek alebo útok.

Naše dnešné boje sú často príliš zložité, zdĺhavé a ich riešenie príliš civilizované. Rodina, škola, spoločnosť nás do značnej miery obmedzuje. To, čo moderná spoločnosť u civilizovaného človeka určitým spôsobom vymedzuje, je práve nemožnosť riešiť zložité situácie tak, že „vezmeme nohy na ramená“ alebo protivníkovi rozpolíme lebku. Pokiaľ chceme v spoločnosti rozumne „fungovať“, tento typ správania si jednoducho nemôžeme dovoliť. To, že sa tak správa väčšina z nás, nám síce umožňuje celkom pohodlný a bezpečný život, na druhej strane tak zmizlo z našich životov aj množstvo silných a jednoduchých emócií a zážitkov a vytratilo sa čosi živočíšne a s tým súvisiaci pocit svorky. To živočíšne v nás a „členstvo“ vo svorke, však neustále zostávajú niekde v nás, sú našou hlbokou a neoddeliteľnou súčasťou.

Zmysel fandenia alebo psychológia vášne fandenia
Čas od času vari každý z nás cíti „volanie divočiny“ a má potrebu dostať do svojho života trochu „svorky“ a rýchlych, silných emócií. Spôsoby, akými to robíme, sa navzájom líšia, ale keď sa dobre pozriete, zistíte, že trošku tohto „korenia“ si do života sype naozaj každý z nás. Sledovanie športových zápasov a fandenie je jedným z dobrých a bezpečných spôsobov ako túto skrytú časť nášho ja dostať zasa trochu na povrch a prežiť niečo z toho, čo prežívali naši dávni predkovia a čo zostalo tak hlboko v nás samých. Pri fandení sa stávame aspoň na chvíľu tak trochu niekým iným alebo možno sme len viac sami sebou. Fandenie povznáša aj zaslepuje, niečo otvára aj blokuje.

Fandenie však predovšetkým umožňuje PREŽIŤ emócie, ktoré si inak len tak nedovolíme, pretože ich niekto -  rodina, škola alebo spoločnosť zakázali. Alebo si to aspoň nahovárame a zakázali sme si to vlastne sami. Pri fandení môžeme aspoň na chvíľu zabudnúť na mindráky, peniaze, na svojich milovaných aj nenávidených (okrem tých na ihrisku), na realitu všedného dňa. Fandenie je tiež nadvihnutím pokrievky tlakovej nádoby, v ktorej skladujeme obavy a úzkosti aj neuskutočnené priania a nádeje. Nemožnosť utekať alebo útočiť vedie v našom živote často k frustrácii, ktorá môže plodiť agresiu. Pre jednotlivca je tak práve fandenie krásnym spôsobom „kanalizácie napätia" a uvoľnenia spomínanej pokrievky. Vypustiť „vnútorné zviera“ na povrch je tak niekedy viac ako užitočné.

Ďalší zmysel fandenia spočíva pre jednotlivca v tom, že emócie prežívame spoločne. Vraciame sa do svorky, sme súčasťou niečoho, čo nás presahuje, niečoho veľkého, úspešného a sme v tom s ostatnými, ktorí svojím spolufandením potvrdzujú náš vlastný význam. Vo svorke našich spolufandiacich prežívame emócie spojené s bojom na ihrisku veľmi intenzívne, oveľa intenzívnejšie ako napríklad doma pred televízorom. Spoluúčasť zosilňuje prežívané emócie a spôsobuje, navodzuje ďalšie, spojené so samotným členstvom vo svorke.

Aj keď všetko, čo sme uvádzali, platí predovšetkým pre fandenie športové, fandiť môžeme samozrejme aj inde, napríklad v politike alebo kultúre (podobnosť „svorky“ na futbalovom štadióne so „svorkou“ pod „stagom“ rockového festivalu je na prvý pohľad zrejmá). V neposlednom rade má fandenie mnoho rôzne vzdialených „príbuzných“,  ako sú obdiv, úcta alebo láska, živených z rovnakého alebo podobného pudového zdroja ako fandenie.  Krajným a dosť smutným prípadom je tzv. narcisizmus - fandenie sebe samému, ktoré je veľmi nákazlivé.
 
Rexona pre mužov – expert v boji proti poteniu
Vôňa dávno nie je len doménou žien a dievčat,  ale patrí aj ku každému správnemu mužovi. Dnes sa určite žiadna žena neotočí za niekým, koho je cítiť,  ako keby práve vyložil najmenej vagón uhlia v tridsaťstupňovej horúčave. Príťažlivý je muž, ktorý dbá o svoju vôňu, vyberá si takú, ktorá ešte viac umocňuje jeho osobnosť.

Mužské potné žľazy sú oveľa aktívnejšie než ženské a väčšinou je mužský pot aj viac cítiť. O to dôležitejším by sa pre mužov malo stať používanie antiperspirantov. Napriek tomu, že z  prieskumu potenia vyšlo, že naši muži nie sú veľmi naklonení ich každodennému používaniu, je pred nimi teraz obdobie vypätých situácií, keď sa zapotia oveľa viac. Nie je to práve vhodná doba na začatie používania antiperspirantov? Veď si ich môžu vyskúšať v takmer extrémnych situáciách.

Teraz je práve obdobie,  keď sa intenzívne fandenie stalo dôležitou súčasťou nášho života. K tomu zákonite patria emócie,  a teda aj emocionálne potenie. Znamená to, že si nielen poriadne zafandíme, ale sa aj spotíme viac ako inokedy. Práve preto prichádza Rexona s novinkami, vďaka ktorým bude fandenie len „voňavou“ záležitosťou. Všetko si tak môžeme užiť v lepšej atmosfére.

Rexona SPORT INSTINCT - NOVINKA
K športovému nadšeniu sa skvele hodí športová novinka značky Rexona. Dokáže splniť vysoké nároky športovo založených mužom. Pri jej vývoji bola nadviazaná spolupráca so špičkovými atlétmi, aby bol vyrobený taký antiperspirant, ktorý bude spĺňať požiadavky aktívnych mužov. Zaujme aj vďaka svojej sviežej športovej vôni a navyše má vylepšený uzáver. Možno si vybrať z variantov sprej (150 ml, odporúčaná MOC 105,- Sk) a stick (50 ml,  odporúčaná MOC 139,- Sk). Fandite intenzívne, nadšene, nespútane a napriek tomu s vôňou.

Rexona SPORT SPECIAL EDITION - NOVINKA
Pre fanúšikov je určená aj druhá novinka. Fandeniu sa môže každý celkom oddať a užiť si každú chvíľku, keď prežíva priamo búrku emócií. Rexona Sport Special Edition je tu práve pre fanúšikov, aby ich podržala aj v najnapínavejších športových zážitkoch. Športová vôňa povzbudí a osvieži pre ďalšie fandenie. Práve vďaka svojej vôni a vysokému účinku sa skvele hodí na súčasné športové „šialenstvo“. Vďaka tejto novinke budú muži príťažliví aj po náruživom fandení na štadióne. Dostať ju vo variante sprej (150 ml, odporúčaná MOC 105,- Sk).

Rexona COBALT
Rexona Cobalt obsahuje mikrogranule zaručujúce špeciálnu ochranu. Tie sa aktivujú práve telesnou teplotou, a tak Rexona pomáha zvládať najrôznejšie situácie sebaisto a s prehľadom. Vyberať si možno z variantov sprej (150 ml) a stick (50 ml).

Rexona EXTREME
Na extrémne situácie je ideálnym spoločníkom práve Rexona Extreme. Účinkuje s dvojnásobnou silou a nie je pre ňu problém zvládnuť akékoľvek namáhavé a vysiľujúce situácie. Pôsobí spoľahlivo  a je určená všetkým, ktorí chcú mať vždy a všade istotu. K dispozícii je  vo variantoch sprej (150 ml) a stick (50 ml).

Rexona SENSITIVE
Aj muži, aj keď silní a tvrdí, môžu mať problémy s citlivou pokožkou. Pre nich je určená  Rexona Sensitive, ktorá obsahuje zložku ProDerma a má pH neutrálne zloženie. Antiperspirant tak splní svoju úlohu aj pri citlivej pokožke k všestrannej spokojnosti. Poznajte ten rozdiel a užite si to! Na trhu je vo variantoch sprej (150 ml) a stick (50 ml).

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!