lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Liečivé účinky jogurtov

  Spracoval(a) : Katarína Kuľbagová
Dátum : 18.1.2008
späť
Späť

Poslať
 

Jogurt by určite nemal chýbať na vašom dennom jedálničku. Je vhodným tipom na zdravé raňajky, desiatu, a či olovrant. Ide o kyslomliečny výrobok s priaznivými  účinkami na ľudský organizmus. Za to vďačí hlavne LAKTOBACILOM,  prirodzeným baktériám, ktoré spôsobujú jeho kysnutie, a tým mu dodávajú jeho nezameniteľnú kyslastú chuť.

Jogurt bol už odpradávna konzumovaný pre svoje liečivé účinky. Ľudia ho využívali na liečbu hnačiek a ďalších črevných ochorení. Aj v súčasnosti je cenený pre svoje terapeutické vlastnosti. Pôsobí ako PRIRODZENÉ ANTIBIOTIKUM,  PROSTRIEDOK PROTI RAKOVINE,  HNAČKE  A AKO ŽALÚDOČNÝ BALZAM.
PRIRODZENÉ ANTIBIOTIKUM
Baktérie nachádzajúce sa v jogurte, pôsobia ako širokospektrálne antibiotikum. V tomto zdravom pokrme  bolo nájdených sedem prirodzených antibiotík, ktoré účinne zabíjajú mikróby a baktérie, a tým posilňujú imunitu človeka.
PROSTRIEDOK PROTI RAKOVINE 
Vedeli ste, že  pravidelná konzumácia jogurtov slúži aj ako prevencia proti rakovine,  najmä rakovine hrubého čreva? Vďačí za to kultúram BIFIDOBACTERIUM LACTIS. Tie pomáhajú potláčať aktivitu enzýmov zapríčiňujúcich premenu neškodných chemických látok na vyvolávateľov rakoviny.
LIEK PROTI HNAČKE
Ďalším pozitívnym účinkom jogurtov je to, že ovplyvňujú procesy, obnovujúce normálny pomer mikróbov v tráviacom trakte človeka. Pôsobia proti hnačke a zároveň ju čiastočne liečia. Dokonca zmierňujú aj príznaky hnačiek po používaní antibiotík.
AKO ŽALUDOČNÝ BALZAM
Hormónové substancie Prostagladíny E2, ktoré sú súčasťou jogurtov, chránia náš žalúdok pred jedovatými látkami ako sú cigaretový dym,  alkohol a súčasne pôsobia proti vredom. Prispievajú k zníženiu cholesterolu v krvi a stimuláciou niektorých chemických látok v mozgu udržiavajú naše vedomie bdelé, čím sa cítime veľmi sviežo a čulo.

K veľmi kvalitným produktom na slovenskom trhu patria  jogurty SABI od MilkAgra, ktoré sú bohatým zdrojom bielkovín, vápnika a fosforu potrebných pre zdravie kostí a zubov. Ide o tzv. „živý“ jogurt,  pretože jogurtové a bifidogenné kultúry sa doňho pridávajú až po pasterizácii. Živý jogurt chráni pred črevnou infekciou tým, že zabraňuje bujneniu škodlivých baktérii a kvasiniek v črevách.  Sú bohaté na vitamín B2, potrebný na uvoľnenie energie zo živín, a vitamín B12, ktorý blahodarne pôsobí na nervový systém. Neobsahujú glutén, teda sú vhodné aj pre ľudí s bezlepkovou diétou.

Ochutnajte  veľmi obľúbené strednotučné jogurty SABI so zníženým obsahom tuku, obohatené o živú probiotickú kultúru. Jogurty nezameniteľnej smotanovej chuti vás presvedčia kvalitou a  naturálnym charakterom. Nájdete ich v dvoch veľkostiach a v skvelých 11 príchutiach. Začnite každý deň inak. Čučoriedkou, jahodou, malinou, lesnou zmesou, broskyňou, jablkom, višňou, a či obľúbenou čokoládou, čokoládou s banánom alebo kávovou príchuťou pre vás. Môžete si vytvoriť aj jogurt podľa vašich predstáv – stačí ak do bieleho pridáte med, marmeládu, čerstvé alebo sušené ovocie a zdravá pochúťka je na svete.
 


Diskusia k článku:

Ja jedavam denne na veceru jogurt uz cele roky. Nevynechavam ani den. A toto co pisu som ani nevedela proste mi chutia:) ale na druhej strane citala som aj "proti" jogurtom
Neregistrovaný - Monika, 21.1.2008 17:20
proti jogurtom je asi tolko, ze vo vseobecnosti don vyrobcovia pridavaju vela cukru
Neregistrovaný - mato, 22.1.2008 10:55
Rada- ako mať jogurt stále doma. Dám si prevariť l liter mlieka ( záleží na Vás aké, či nízkotučné, alebo plnotučné) nechám do vychladnňť na teplotu 37 °a zamiešam do neho 1 kelimok bieleho jogurtu(ja dávam biojogurt, alebo nízkotučný ) Dám to na teplné miesto - ku radiátoru a do rána mám 1 liter kvalitného domáceho jogurtu. Ten si dochutím ako chcem, čučoriedkami, alebo džemom, alebo pridám musli a mám jogurt s vlákninou. Na prilepšenie je možné dať pri zarábaní do mlieka aj kondenzované sladené mlieko, ale to je drahé. Vyskúšate ndomáci jogurt, ušetríte a máte ho dostatok pre celú rodinu.
Neregistrovaný - delila, 16.2.2008 17:25, delila53(`na`)azet.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!