lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 4 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 16. Apríl, , Dnes oslavuje Dana/Danica
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Už navždy štíhla! Uvažujete nad liposukciou?

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 19.5.2008
späť
Späť

Poslať
 

Metód liposukcie je niekoľko. Popri klasickej forme v celkovej narkóze sa aj u nás začala v centrách plastickej chirurgie využívať tumescenčná liposukcia, ktorá spočíva v tom, že oblasť ktorá má byť odsatá sa najskôr napustí špeciálnym roztokom, v ktorom je okrem iných látok tiež anestetikum, ktoré danú oblasť celkom znecitlivie.

Po následnom zmäknutí napustenej oblasti sa veľmi tenkými špeciálnymi kanylami začne odsávať už spomenutý roztok zároveň s tukovými bunkami. Anestetikum má dlhú dobu účinnosti a tak klient , či klientka cíti väčšinou iba pohyb vo vnútri odsávanej oblasti.

Po celý čas je pri plnom vedomí a má možnosť celý zákrok sledovať. Miesta vpichov sa prelepia, pričom nie je potrebné ich šiť- nedochádza tak k estetickému poškodeniu pokožky. Priložia sa savé obklady, ktoré dodatočne vysajú tekutinu. Potom je potrebné obliecť si elastickú bielizeň, aby došlo k postupnému sťahovaniu a formovania odsatej oblasti. Je potrebné ju nosiť 1-2 týždne.


Po zákroku je možné opustiť kliniku, hospitalizácia nie je potrebná a vo väčšine prípadov je možné sa na nasledujúci deň vrátiť späť do práce. Pocit bolesti po liposukci sa dá prirovnať k bolesti po cvičení, prípadne ako pri narazení. Do týždňa je povolený aj aktívny šport.


Liposukcia je účinnou formou len vtedy, keď je záujemca o zmenu hmotnosti a vzhľadu rozhodnutý zmeniť svoj životný štýl a stravovacie návyky. Liposukcia nevyrieši problém s celulitidou, keďže tá súvisí s morfologickými zmenami kože a jej závesného aparátu. Po odsatí tuku však koža prestane byť napínaná množstvom podkožného tuku a vytvoria sa podmienky na jej stiahnutie a spevnenie pri určitom zmene životného štýlu.
Dobrou správou je, že tukové bunky, ktoré po zákroku na mieste ešte zostali, nie sú schopné natoľko zväčšovať svoj objem, to znamená, že efekt je trvalý. Ak sa však neprihliada na stravovacie návyky a pravidelný pohyb, tukové vankúšiky sa začnú zväčšovať na iných častiach tela.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!