lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
RECEPTY NA DIPY

  Spracoval(a) : Zuzana
Dátum : 27.5.2010
späť
Späť

Poslať
 

Blue cheese dip

Na 4 porcie potrebujeme:

 

4 lyžice Tatárskej omáčky Hellmann‘s

80 g syru niva

Hrsť sekanej pažítky

 

Nivu postrúhame najemno a zmiešame s tatárskou omáčkou a nasekanou pažítkou.

 

Je vhodná k červeným mäsám alebo k namáčaniu surovej zeleniny (mrkva, zelerová vňať…)

 

 

 

Sicílsky dip

Na 4 porcie potrebujeme:

 

4 lyžice sicílskeho rajčinového pesta

4 lyžice Majolenky Hellmann‘s

1 lyžicu strúhaného syra parmezán

Soľ, korenie podľa chuti

Niekoľko lístkov čerstvej bazalky

 

Pesto zmiešame s majonézou a parmezánom, dochutíme soľou a korením. Nakoniec vmiešame nasekanú bazalku.

 

Dip sa hodí ku kuraciemu mäsu alebo aj k rybe.

 

 

 

Dip s olivami

Na 4 porcie potrebujeme:

 

6 lyžíc vykôstkovaných čiernych olív

4 lyžice Tatárskej omáčky Hellmann‘s

2 lyžičky vínneho octu

Soľ, korenie, 1 strúčik cesnaku

Čerstvé oregano alebo tymián

 

Olivy nasekáme najemno. Zmiešame s tatárskou omáčkou a prelisovaným cesnakom, dochutíme octom, soľou, korením a nasekanou bylinkou. Necháme aspoň hodinu odležať.

 

Omáčka sa hodí k pečenej zelenine, k rybe alebo ku grilovanému pečivu.

 

 

 

Mediteránsky dip s cesnakom

Na 4 porcie potrebujeme:

 

4 lyžice Majolenky Hellmann‘s

2 lyžice panenského olivového oleja

1 stredný uvarený zemiak

2 strúčiky cesnaku

Soľ

 

Studený a  uvarený zemiak roztlačíme na kašu a zmiešame s majonézou, olivovým olejom, cesnakom a dochutíme soľou.

 

Výborne sa hodí k rybe, ku kuraťu a  grilovanému chrumkavému pečivu.

 

 

 

Cícerový dip

 Na 4 porcie potrebujeme:

 

100 g do mäkka uvareného cíceru (možno použiť z plechovky)

4 lyžice Majolenky Hellmann´s

2 lyžice oleja

1 stredne veľkú cibuľu

Šťava z polky limetky

Soľ, korenie

 

Cibuľu nakrájame a orestujeme na oleji. Do mixéru dáme cícer, majonézu, olej, orestovanú cibuľu, citrónovú šťavu a štipku soli, dôkladne rozmixujeme na jemnú pastu. Pokiaľ je dip príliš tuhý, pridáme trochu vývaru z cícera. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.

 

Tento atraktívny dip je výborný s čerstvou alebo pečenou zeleninou, chrumkavým pečivom.

 

 

 

Dip z pečenej papriky

Na 4 porcie potrebujeme:

 

4 lyžice Majolenky Hellmann‘s

100 g pečenej červenej papriky bez šupky (možno použiť sterilizovanú)

Šťavu z polky citróna

Štipku cukru

Štipku soli

Čerstvo mleté korenie

Trošku čerstvého tymiánu

 

Papriku upečieme v trúbe domäkka, ošúpeme šupku a odstránime jadro so semiačkami. Dáme ju do mixéra spolu s majonézou, šťavou z citróna a dobre rozmixujeme na jemnú pastu. Dochutíme soľou, štipkou cukru a korením. Na záver primiešame nasekaný tymián.

 

Tento univerzálny dip je vhodný k mäsám, grilovaným klobáskam a párkom, k pečivu a zelenine.

 

 

 

Avokádový dip

 Na 4 porcie potrebujeme:

 

4 lyžice Tatárskej omáčky Hellmann‘s

1 zrelé avokádo

1  lyžicu pálivej sladkej thajskej omáčky

1 malú cibuľu

1 strednú rajčinu

Šťavu z polky limetky

Štipku soli

Čerstvé mleté korenie

Trošku čerstvého koriandra (nie je nutné)

 

Cibuľku nakrájame najemno, rajčinu na kocky cca 1x1 cm. Avokádo rozpolíme, odstránime kôstku, lyžicou vydlabeme dužinu a roztlačíme ju vidličkou. Pridáme majonézu, sladko – pálivú omáčku, cibuľku, nakrájanú rajčinu, šťavu z limetky a dochutíme soľou a korením.

 

Tento exotický dip je vhodný k mäsám, grilovaným klobáskam a párkom, k pečivu a zelenine.

 

 

 

Dip s kozím syrom a hruškami

Na 4 porcie potrebujeme:

 

4 lyžice Majolenky Hellmann‘s

80 g čerstvého kozieho syra

1 menšiu zaváranú hrušku

Hrsť nasekaných vlašských orechov

2 lyžičky vínneho octu

Štipku soli

 

Hrušku a kozí syr roztlačíme vidličkou najemno. Pridáme majonézu, ocot a dochutíme soľou. Nakoniec vmiešame nasekané orechy.

 

Dip je vhodný ku grilovanému syru, pikantným klobáskam a pečeným grilovaným zemiakom.

 

 

 

Dip z tekvicových semienok

Na 4 porcie potrebujeme:

 

4 lyžice tatárskej omáčky Hellmann‘s

3 lyžice tekvicových semienok

1 lyžicu svetlej sójovej pasty Širo Miso

1 lyžicu vínneho octu

1 lyžicu svetlej sójovej omáčky

Štipku cukru

Tekvicové semienka veľmi pozvoľna a za stáleho miešania opražíme nasucho na panvici. Keď sú nafúknuté, necháme ich vychladnúť a dôkladne ich rozmrvíme na prášok (najlepšie v mažiari). V miske zmiešame tatársku omáčku, pastu Širo Miso, ocot, sójovú omáčku a tekvicové semienka. Dochutíme štipkou soli.

 

Táto cudzokrajná omáčka je vhodná k zelenine, ako aj ku grilovanej tak i dusenej, k pečivu, grilovanému chudému mäsu a rybe.

 

 

 

Dip z červenej fazule

 

100 g kvalitnej anglickej slaniny

1 veľkú cibuľu

200 g domäkka uvarenej červenej fazule

1 väčšiu rajčinu

4 lyžice Rajčinovej omáčky Hellmann‘s

4 lyžice Majolenky Hellmann‘s

Soľ, korenie, cukor, ocot

 

Slaninu nakrájame na tenké pásiky (cca 4 mm) a na suchej panvici pomaly necháme taviť dochrumkava.

Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu a pozvoľna restujeme cca 10 minút. K cibuli vložíme na kocky pokrájanú rajčinu. Zvýšime plameň a restujeme cca 5 minút. Prilejeme rajčinovú omáčku, necháme prevariť 5 minút, až kým všetko mierne nezhustne. Do omáčky vložíme fazuľu, majonézu a v prípade potreby dochutíme soľou, korením, octom a cukrom. Omáčka má mať sladko - kyslú chuť. Môžeme podávať teplú alebo studenú.

 

Vynikajúco sa hodí k bravčovým rebierkam na mede a steakom rôzneho druhu.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!