lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Bel Bio - prvé Bio odličovacie tampóny a tyčinky na slovenskom trhu.

  Spracoval(a) : Katarina
Dátum : 21.9.2010
späť
Späť

Poslať
 

Hartmann-Rico prináša ako prvý na slovenský trh Bio produkty v oblasti odličovania pod značkou Bel Bio - Bel Bio odličovacie vatové tampóny a Bel Bio vatové tyčinky, ktoré slúžia na čistenie uší, ale aj ako pomocník pri odličovaní na korekcie     make-upu.

 

Bel Bio vatové tampóny

 

Bel Bio vatové tampóny sú vyrobené z organickej Bio bavlny, ktorá je pestovaná bez pesticídov, fungicídov a so špeciálnymi nárokmi na pestovanie. Ide o geneticky nemodifikovanú bavlnu, ktorá je vypestovaná podľa prísnych smerníc ekologického poľnohospodárstva. Bio bavlna je mäkšia, vlákna nemá porušené chemikáliami, je priedušnejšia, čistejšia, voňavejšia a  zároveň je aj trvanlivejšia. Pri jej spracovaní sa nepoužíva formaldehyd. Bel Bio vatové tampóny sú najvhodnejšie pre citlivú pokožku, protože eliminujú vznik alergií.

 

Bel Bio vatové tyčinky

 

Bel Bio vatové tyčinky sú, rovnako ako tampóny, vyrobené z certifikovanej organickej Bio bavlny. Samotná tyčinka je z papiera, ktorý nezaťažuje životné prostredie. Bel Bio vatové tyčinky sú balené po 200 kusoch v škatuľke a obal je vyrobený z obnoviteľných, biologicky rozložiteľných a kompostovateľných surovín. Veľkou výhodou nových tyčiniek je aj ich jemnosť – pri použití neškrabú, vata je na tyčinke dobre navinutá a zároveň sú pevné, teda pri použití sa nelámu. Výrobok je dermatologicky testovaný.

 

Prírodná a Bio kozmetika

S nástupom Bio potravín je stále viac vyhľadávaná Bio kozmetika, ktorá je vyrábaná v súlade                    s prírodou, neobsahuje žiadne náhrady, ropné produkty, navoňané syntetické látky ani konzervačné látky. Jedným z hlavných dôvodov, prečo používať Bio kozmetiku je jej prirodzenosť. Používaním tejto kozmetiky dochádza k stimulácii a podpore prirodzenej funkcie pokožky vďaka prírodným surovinám,                 z ktorých sú tieto kozmetické produkty vyrobené. Ide hlavne o rastlinné zložky, ktoré obsahujú veľké množstvo prírodných vitamínov, antioxidantov aj hydratačných látok. Práve starostlivý výber týchto surovín zohráva v prírodnej kozmetike významnú úlohu. Označenie Bio kozmetika alebo organická kozmetika je prísnejšie ako prírodná kozmetika a musí spĺňať prísne štandardy. Suroviny musia pochádzať z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva alebo kontrolovaného zberu na prísne vybraných lokalitách. Kozmetika nesmie byť testovaná na zvieratách a obsahovať geneticky modifikované organizmy. Podmienkou je možnosť spätného overenia pôvodu vstupných biosurovín bez ohľadu na krajinu spracovania. Povinnosťou je aj použitie recyklovateľných obalových materiálov a pravidlom je balenie len do najnutnejších obalov. Bio rad odličovacej kozmetiky Bel spĺňa všetky tieto kritériá a je veľmi šetrný k pokožke a vhodný pre alergikov.

 

 

Oslavujeme návrat k prírode

Bio výrobok je produkt rastlinného alebo živočíšneho pôvodu získaný v ekologickom poľnohospodárstve, ktorého hlavným princípom je biologický kolobeh: zdravá pôda → zdravé rastliny → zdravé zvieratá → zdravé potraviny → zdraví ľudia → nenarušená krajina. Predpona Bio pochádza z gréckeho bios, čo znamená život. Ekologické poľnohospodárstvo sa snaží o zachovanie biodiverzity. Pri pestovaní a spracovaní bioproduktov sa dodržiavajú prísne pravidlá a normy, pričom sú zakázané pesticídy, umelé hnojivá a geneticky manipulované organizmy. Pri výrobe bio produktov je zakázané používať umelé farbivá, aromatické a konzervačné látky, ochucovadlá a iné prídavné látky. Hlavnou prioritou je kvalita namiesto kvantity, ochrana životného prostredia, šetrenie neobnoviteľných zdrojov, ale aj snaha o udržanie zamestnanosti v poľnohospodárstve a na vidieku. V súčasnej dobe takmer 90 % domácností pozná Bio výrobky vo forme bio potravín, bio kozmetiky, bio oblečenia, bio doplnkov (tašky a pod.), či bio detských plienok. Dodržiavanie zásad ekologického poľnohospodárstva pravidelne kontroluje nezávislá kontrolná organizácia Naturalis alebo UKSUP, organizácia poverená Ministerstvom pôdohospodárstva, životného prostredia a regionálneho rozvoja SR. Každý výrobok, ktorý nesie označenie Bio musí mať od týchto organizácií certifikáciu. Ekologickú poľnohospodársku výrobu upravuje na Slovensku Zákon č.189/2009 Z.z. o ekologickej poľnohospodárskej výrobe. Žiadny pestovateľ alebo výrobca potravín nemôže svojvoľne označovať svoje výrobky ako Bio alebo EKO. Označenie bioproduktu alebo biopotraviny možno vykonať len na základe certifikátu vydaného certifikačným orgánom písomnou skratkou „bio“ alebo "eko" a grafickým znakom a slovami „vyprodukovaný v ekologickom poľnohospodárstve“ a číselným kódom certifikačného orgánu (SK-02 BIO). Na slovenskom trhu často dostať biopotraviny a biovýrobky  z Českej republiky, ktoré sú označené zelenou zebrou.

Podľa výskumu Bio potraviny pozná takmer 90 % domácností a nakupuje ich až 30 % domácností, pričom pravidelne ich nakupuje takmer 5 % respondentov. Bio výrobky nakupujú prevažne ľudia s vyšším vzdelaním, vysokoškoláci a stredoškoláci s maturitou vo veku 30 až 39 rokov, ako aj domácnosti s aspoň jedným dieťaťom mladším ako 14 rokov.

 

V čom sú Bio výrobky lepšie

Bio výrobky obsahujú väčšie množstvo zdraviu prospešných látok - vitamínov, minerálnych látok, aj stopových prvkov. Ich výživová hodnota je teda vyššia ako u „bežných“ potravín. Bio výrobky neobsahujú žiadne chemikálie. Výroba aj ich spracovanie je však ekonomicky náročnejšie ako pestovanie a výroba „bežných“ výrobkov.

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!