lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Český región Vysočina očakáva otvorenie nového päť hviezdičkového boutique hotela Chateau Herálec

  Spracoval(a) : editor
Dátum : 15.6.2011
späť
Späť

Poslať
 

Jeden z najkrajších českých zámkov Chateau Herálec, otvorí klientom svoje brány už 1. augusta tohto roka. Históriou dýchajúci skvost českej Vysočiny prešiel za posledné dva roky kompletnou pamiatkovou a stavebnou obnovou a ako luxusný 5 hviezdičkový boutique hotel & club resort ponúkne klientom neopísateľnú atmosféru a kvalitné služby pod jednou strechou: exkluzívne ubytovacie kapacity vrátane kráľovského a prezidentského  apartmánov, priestory pre spoločenské, kongresové a pracovné stretnutia, športové centrum s golfovým trenažérom, wellness a spa, reštauráciu, bar, archívnu vínnu pivnicu a klub Chateau Herálec s obmedzeným počtom členov.

 

Chateau Herálec, 5 hviezdičkový boutique hotel & club resort leží na lukratívnom mieste v srdci Vysočiny, obkolesený anglickým parkom z 18. storočia. Je určený širokej verejnosti, ktorá vyhľadáva služby pod jednou strechou na najvyššej úrovni a taktiež manažérom a podnikateľom, ktorí budú môcť prostredníctvom konceptu Klub Chateau Herálec rozvíjať svoje podnikateľské aktivity, tráviť svoj voľný čas v súkromí a podporovať svoj zdravý životný štýl.

Klientom je k dispozícii 9 exkluzívnych priestranných apartmánov a 10 priestranných luxusných dvojposteľových izieb s krásnym výhľadom do anglického parku. Všetky sú vďaka  kreatívnemu prístupu nositeľmi vlastného príbehu. Kráľovský a prezidentský apartmán navyše ponúkajú okrem nevídanej rozlohy noblesu starých čias: zreštaurované fresky, štukové výzdoby, pôvodné drevené obklady s bohatou rezbárskou výzdobou. Okrem prvotriednych hotelových služieb so špeciálnym „pillow menu“, vytvára zámok Chateau Herálec veľkorysé podmienky na pracovné a spoločenské stretnutia, svadby, konferencie či školenia,  priestor na odpočinok, relax a nezabudnuteľné chvíle strávené v tichom romantickom prostredí. Výnimočnú atmosféru priamo na zámku dopĺňa kaplnka Sv. Anny s dych vyrážajúcimi freskami a nádherné oratórium. 

Klienti budú mať k dispozícii wellness a spa, fitness centrum a budú sa môcť hýčkať uvoľňujúcimi masážami, zaplávať si v zámockom  bazéne priamo pod klenbami, načerpať energiu v silencáriu pod zámockou oranžériou. Delikátnu gastronómiu z výlučne čerstvých bio surovín si klienti budú môcť vychutnať v najstaršej časti zámku – reštaurácii Honoria. Chuť a vôňu pripravených jedál bude dopĺňať široký výber lahodných vín z archívnej zámockej vínnej pivnice.

Proces prestavby zámku Chateau Herálec na luxusný 5 hviezdičkový boutique hotel bol realizovaný na základe projektu známeho vysočinského architekta Dr. Ing. arch. Jaroslava Huňáčka a v úzkej spolupráci s orgánmi pamiatkovej starostlivosti. Generálnym dodávateľom stavebných prác bola taktiež vysočinská stavebná spoločnosť PSJ, a.s., ktorá pri rekonštrukcii potvrdila mimoriadnu zdatnosť a mnohonásobné skúsenosti so stavebnou obnovou historických budov. Spoluautorom  interiérov bol bratislavský Ateliér 3, disponujúci zázemím kvalitných architektov ale aj skvelých scénografov. Tak sa spoločne podarilo na pôde zámku rozohrať pôsobivé divadlo, ktoré očarí každého návštevníka. Cennou bola v tomto kontexte aj spolupráca s Oblastnou galériou Vysočina, z ktorej depozitov boli vyberané diela, ktoré sú v súčasnosti úchvatným spôsobom prezentované v priestoroch zámku.

Celková rekonštrukcia zámku Chateau Herálec s novogotickými prvkami z 19. storočia bola zahájená v roku 2009 a realizovaná za finančnej podpory Európskeho fondu pre regionálny rozvoj ROP Juhovýchod. Súčasťou rozsiahlej pamiatkovej a stavebnej obnovy zámku v Herálci je aj revitalizácia zámockého parku, počas ktorej dôjde k obnoveniu historickej kompozície a druhovej skladby rastlín. Celkové investičné náklady na kompletnú pamiatkovú a stavebnú obnovu zámku, ktorý je zapísaný v zozname národných kultúrnych pamiatok ČR, dosiahli takmer  200 miliónov českých korún.

 „K rekonštrukcii zámku sme pristupovali veľmi citlivo. Snažili sme sa zachovať čaro tohto viac ako 400-ročného sídla a vytvoriť harmóniu s nádhernou okolitou prírodou Vysočiny. Vytvorili sme tak podmienky na ubytovanie, pracovné stretnutia, spoločenský život, aktívny oddych a relax aj pre tých najnáročnejších lokálnych i zahraničných klientov.“ uviedla Alexandra Kasperová, majiteľka zámku Chateau Herálec.

„Najúžasnejšie na celej rekonštrukcii bolo, ako sme zámku postupne vracali jeho pôvodnú, mimoriadne veľkorysú, dispozíciu. Všetky necitlivé zásahy z posledných desaťročí sú už minulosťou a to najkrajšie a najcennejšie z posledných štyroch storočí opäť zažiarilo. Všetci veríme, že zámku sme dali šancu na dôstojnú existenciu do ďalších storočí. A to je mimoriadne uspokojivá predstava,“ zdôraznila Alexandra Kasperová.

Vďaka vynikajúcej polohe Chateau Herálec, ktorý je obkolesený prírodnými a kultúrnymi krásami a nadšeniu majiteľov pre aktívne trávenie voľného času, ponúka zámok množstvo príležitostí na oddych, inšpiráciu a načerpanie energie z okolitej prírody.

„V našej Knihe zážitkov ponúkame klientom, ktorí túžia po zážitkoch a zaujíma ich šport, kultúra, príroda, adrenalín, alebo kvalitná gastronómia, rôznorodé aktivity: let balónom, kúpanie v lome, psie záprahy, nordic walking či cykloturistika,  jazdenie na koni, let vrtuľníkom, stavanie iglu, slowfood, golfový trenažér, rybačku, či poľovačku. Ponúkame aj  možnosť zapožičania kabrioletu, s ktorým sa poznávanie krás Vysočiny stane ešte atraktívnejším, “ uviedla Alexandra Kasperová. “Kniha zážitkov obsahuje aj množstvo tipov na skvelé výlety a špeciálnu maľovanú mapu okolia. Inšpiruje našich hostí, ako čo najpríjemnejšie stráviť čas na našom zámku, kde im umožníme splniť ich sny,“ dodala.

 

O zámku Chateau Herálec

5 hviezdičkový boutique hotel & club resort Chateau Herálec je symbolom kvality, luxusu,  súkromia a výnimočnosti. Nachádza sa v pomyselnom strede Európy, v srdci českej Vysočiny. Zámok s novogotickými prvkami z 19. storočia je zapísaný do zoznamu národných kultúrnych pamiatok ČR a je jedným z najkrajších českých zámkov.

Boutique hotel Chateau Herálec je určený širokej verejnosti, ktorá vyhľadáva služby pod jednou strechou na najvyššej úrovni a taktiež manažérom a podnikateľom, ktorí môžu prostredníctvom konceptu Club Resort Chateau Herálec rozvíjať svoje podnikateľské aktivity, tráviť svoj voľný čas v súkromí a podporovať svoj zdravý životný štýl.

Chateau Herálec ponúka svojim klientom exkluzívne ubytovacie kapacity vrátane kráľovského a prezidentského apartmánu, priestory pre spoločenské, kongresové a pracovné stretnutia, športové centrum s golfovým trenažérom, wellness a spa, reštaurácie, bar a archívnu vínnu pivnicu. Výnimočnú atmosféru priamo na zámku dopĺňa kaplnka Sv. Anny s dych vyrážajúcim oratóriom.

Zámok obkolesuje anglický park z 18. storočia a pre tých, ktorí vyhľadávajú aktívny pobyt, chcú spoznať krásy prírody a načerpať z nej energiu, ponúka prostredníctvom Knihy zážitkov nezabudnuteľné chvíle a adrenalín: jazdu hotelovým kabrioletom, let balónom, let vrtuľníkom, golfový trenažér, aquazorbing, psie záprahy, stavanie iglu, cykloturistiku, tradičnú poľovačku a iné.


Diskusia k článku:

Long way from the time we all went camping in Picton and you where not born yet . Lovely to see this and much hsppineas in your long lives together Love Uncle Mike
Neregistrovaný - ACncqFth, 30.3.2012 04:33, nitin(`na`)amphee.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!