lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Krutý november

  Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 21.11.2001
späť
Späť

Poslať
 

V tomto neľahkom boji nás budú sprevádzať aromatické lampy a oleje, hudba, kalórie a príroda.
V prvom rade si treba uvedomiť, že jeseň a zima sú úplne nevhodným obdobím pre diéty. Keď sa zima opýta, čo si robil v lete, treba jej odpovedať chudol som, aby som teraz mohol priberať. V zime si totiž aj my ľudia panelákov úplne prirodzene vyberáme výhrevnejšie, teda kalorickejšie, potraviny. Preto sa v zime nevyhýbajte červenému mäsu, ak ho obľubujete a rovnako si doprajte aj tučnejšie potraviny. Ženy, na ktoré sa depresia zameriava omnoho častejšie /aj keď muži páchajú 4 krát viac samovrážd/ by si mali dopriať občas sladké. Najideálnejšia je čokoláda. Serotonín, ktorý obsahuje, je nepostrádateľný pre rozveselenie vo chvíľach samoty. Dopriať si ju však musíte so skutočnou radosťou a bez výčitiek. Akékoľvek jedlo, ktoré do seba pcháte s nechuťou a výčitkami, vám môže len uškodiť.
Na to, aby ste po zime nevyzerali ako polárny medveď, sú dobré prechádzky na čerstvom vzduchu. Aj keď nás zväčša pri predstave jesennej prechádzky mrazí na chrbte, je to nutnosť. Naše sliznice sú preťažené z kúrenia a náš mozog zblbnutý zo stáleho vysedávania v šere /vďaka cenám elektrickej energie/ a šetrnosti našich zamestnávateľov/ či čumenia na televízor. Ak chceme prežiť zimu so zdravím rozumom, musíme sa poriadne obliecť, naraziť si na hlavu čiapku /je to najdôležitejšia súčasť odevu, lebo najväčšie množstvo tepla strácame cez hlavu/ a vydať sa do prírody. Chôdza nám pomôže upratať si myšlienky a pretiahne naše zľahka ochabujúce svalstvo. Pre mimoriadne silné nátury je na svete aj beh, nútiť sa však do neho, práve v tomto ročnom období, je úplne nevhodné.
Na to aby sme mohli žiť v duchu hesla v zdravom tele zdravý duch je tu pre nás aromaterapia a hudba. Každý deň, skôr ako si ľahnete spať, alebo vo chvíľach keď vašu dušu obchádza temnota, je pre dobré zapáliť si voňavú sviečku alebo lampu, či ponoriť svoje telo do prevoňaného kúpeľa. Je úplne jedno, či sa rozhodnete pre klasické vône na zlepšenie nálady ako sú mandarínka, citrón, pomaranč, ylang-ylang… alebo siahnete po akejkoľvek vôni, ktorá je vám sympatická, dôležité je iba oddať sa na 20 minút úplnej relaxácii a vôni. Z hlavy na tých 20 minút vypuďte všetky myšlienky a po kúpeli do nej tie zbytočne čierne, už vôbec nevpúšťajte späť. Okrem toho si vždy, keď sa cítite vybité pustite dynamickú vám príjemnú hudbu a zatancujte si pri nej. Začať môžete už ráno, keď po úvodnej pätnásť minútovke v pohode a tichu, počas ktorej sa prehupnete z noci do dňa, pustíte hudbu, ktorá vám svojimi vibráciami pomôže prebrať sa. Nie je dôležité o aký druh hudby ide, musí vibrovať s vašou náladou a charakterom, rovnako tolerantné, ako ste k sebe by ste však mali byť aj k vašim potomkom a dovoliť im, aby ich počas dňa sprevádzala taká hudba, aká vyhovuje ich duši aj keď je pre vás úplne nepochopiteľná. Prajem vám príjemnú jeseň a zimu a čo najviac svetla okolo seba i vo svojej duši.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!