lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Čo s pokožkou na jar?

  Spracoval(a) : Silvia Petrasova
Dátum : 19.4.2001
späť
Späť

Poslať
 

1. Rozšírené cievky
Červené ,,pavučinky“ sa najčastejšie usídlia na lícach a na nosných krídelkách. Krehkosť jemných krvných ciev je najčastejšie vrodená. V zime často praskajú v dôsledku prudkého mrazu a prudkých teplotných zmien (keď vchádzame z ulice do vyhriatej budovy).
Na umývanie pleti s popraskanými cievami by ste mali používať výlučne jemné pleťové mlieko a tonik bez alkoholu. Takisto pomáha užívanie vitamínu C. Odborné ošetrenie na ,,zamknutie“ ciev – elektrokoaguláciu – vykonávajú iba kozmetické salóny alebo ústav lekárskej kozmetiky. Sieť popraskaných ciev môžeme prekryť zeleným podkladom, ktorý opticky neutralizuje červenú farbu, alebo silne krycím korektorom.
Pozor! Ak máte sklony k praskaniu ciev, vyhýbajte sa saune, soláriu, hrubozrnnému peelingu a sťahujúcim (adstrigentným) maskám.

2. Zväčšené póry
V zime je pokožka nielen omnoho suchšia, ale mnohým ženám sa presušuje v tzv.oblasti T – na čele, nose a na brade. V dôsledku silnejšieho vylučovania mazu sa póry pokožky rýchlejšie upchávajú, zväčšujú a vyzerajú – bŕŕŕ - ako malé krátery.
Riešenie ? Každý deň si starostlivo čistite tvár, najlepšie špeciálnym gelom a mastné partie pretrite tonikom s alkoholom, ktorý póry stiahne. Upchávaniu pórov predchádza aj systematické používanie peelingu (spojené s masážou jemnou kefkou). Váš denný aj nočný krém by mal byť ľahký a nie príliš mastný. Vyberajte si krémy na báze ovocných kyselín, ktoré pôsobia ako jemný peeling, alebo krémy, ktoré dodávajú pokožke matný vzhľad.
Mastná pleť si na jar ,,pýta“ odborné očistenie u kozmetičky.

3. Popraskané pery
Pokožka úst je jemná, tenučká a takmer bez mazových žliaz. Škodí jej chlad aj žiarenie UV. Pery omnoho rýchlejšie popraskajú, ak si ich v snahe navlhčiť, ich neustále oblizujeme.
Pery potrebujú zvlhčovanie a premasťovanie – inak budú praskať a praskať. Istú ochranu im poskytuje bežný rúž. Obsahuje tuky a vosky, ktoré pery pokryjú ochrannou vrstvou a zabraňujú ich vysušovaniu. Ak vám pery aj napriek tomu praskajú, pri najbližšom vyberaní rúžu pohľadajte taký, ktorý obsahuje aloe, včelí vosk, panthenol a vitamíny A a E.
Pred účinkami slnka chránia balzamy na pery s ochrannými filtrami. Nezabúdajte, že skôr, ako si natriete pery balzamom, mali by ste ich nakrémovať mastným výživným krémom. Vazelínové balzamy totiž nevsiaknu do červene pier, nedávajú im výživu, ani ich nepremasťujú, sú iba zabezpečením proti slnku. Preto používajte krém aj pod farebný rúž.
Praskaniu pier predchádza aj domáca maska z medu, jemné trenie zubnou kefkou a dostatok vitamínu B.

4. Kruhy pod očami
Opuchnuté oči s tmavými kruhmi dávajú celej tvári výraz únavy. Dôvodom môže byť nedostatok spánku, nedostatok kyslíka (zriedka sme na čerstvom vzduchu),stresy alebo nedostatok tekutín.
Na jar je vhodné investovať do kvalitného očného krému alebo séra, ktoré aplikujeme ráno a večer. Na kruhy pod očami už takisto existuje špeciálny mejkap.
Takisto dobrým spôsobom na opuchnuté oči sú domáce obklady s bórovou vodou, harmančekom, čiernym čajom alebo chladivé očné masky.

5. Unavená, sivá pokožka
Je dôsledkom nedostatočnej alebo celkom chýbajúceho ošetrovania, únavy, práce v uzavretých priestoroch pri umelom osvetlení (a v zime takto trávime väčšinu dní), pobytu v klimatizovaných miestnostiach alebo jednotvárnej stravy. Na jar preto pokožke doprajte injekciu výživných látok. Odporúčame kúru kozmetickými ampulkami alebo energetizujúce sérum. Aby sme pokožke vrátili mladistvý lesk, môžeme vyskúšať exfoliáciu ovocnými kyselinami v kozmetickom salóne. Spolu s odumretými bunkami odstráni aj náš sivý kolorit.

6. Presušená pokožka
Zimné mrazy, vietor a pobyt v prehriatych miestnostiach vyvolali nepríjemný pocit stiahnutej pokožky. Teraz si vyžaduje intenzívne premasťovanie a zvlhčovanie. Každý deň by sme mali vypiť aspoň 2 litre nesýtenej minerálnej vody – čo pokožku zvlhčí zvnútra. Vhodné je užívať vitamíny A a E. Ráno aj večer používame krémy, ktoré pokožku súčasne zvlhčujú aj premastia a počas dňa si ju osviežujeme minerálnou vodou z fľaštičky s rozprašovačom.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!