lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Dr. Hans Riegel - Spolumajiteľ spoločnosti HARIBO Dr. Hans Riegel

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 17.10.2013
späť
Späť

Poslať
 

Krátka biografia pána Dr. Hansa Riegela

 

Po 2. svetovej vojne začína Hans Riegel ml., spolu so svojím bratom Paulom Riegelom, zložitú obnovu firmy HARIBO, ktorú v roku 1920 v Bonne založil ich otec, Hans Riegel.

 

Bratia si rozdeľujú úlohy. Hans Riegel ml. sa ujíma vedenia obchodu, mladší brat Paul Riegel
(† 2009) sa stará o technickú stránku podnikania. Toto pôvodné rozdelenie kompetencií sa dodnes javí ako veľmi úspešné.

 

V roku 1947 promuje Hans Riegel ml. na bonnskej univerzite v odbore ekonómia. Svoj cit pre obchod dokazuje Dr. Hans Riegel aj v bežných obchodných záležitostiach najmä svojím inovatívnym prístupom k vývoju produktov, vďaka ktorému jeho výrobky stále udávajú trend. Aby to tak bolo aj naďalej, musí sa neustále zaujímať o to, čo si „jeho“ cieľová skupina myslí a žiada. Inšpiráciu pritom nachádza v detských seriáloch, časopisoch a komiksoch. „Milujem deti. To ony sú mojimi zákazníkmi. Musím sa zaujímať o to, čo chcú maškrtiť, čo si myslia, musím rozumieť ich reči,“ povedal Dr. Hans Riegel. Preto je preňho pravidelný kontakt s mladými ľuďmi, najmä s firemnými učňami, doslova srdcovou záležitosťou. Často s nimi oslavuje svoje narodeniny. Práve otvorenosť voči novým veciam a vysoké nároky na kvalitu sú zárukou dlhodobého úspechu firmy HARIBO. Svoju potrebu odovzdať niečo z toho mladým ľuďom formuje do podoby nadácie Hans Riegel Stiftung, ktorá sa zaoberá podporou mladých talentov.

 

Vďaka svojim zásluhám je Dr. Riegel už v roku 1994 vyznamenaný Spolkovým krížom za zásluhy 1. triedy (Bundesverdienstkreuz 1. Klasse). Ocenenie získava najmä vďaka svojej sociálnej angažovanosti a zásluhám v oblasti podpory športu. K nim patrí hlavne jeho podpora v Nemecku vtedy ešte málo známeho bedmintonu, v ktorom sám získava niekoľko nemeckých majstrovských titulov. Dr. Hans Riegel to komentoval slovami: „Všetko to boli veci, ktoré som robil rád a spontánne.“ V roku 2009 je Dr. Riegel vyznamenaný „Zlatým záslužným krížom Rakúskej republiky“ (das Große goldene Ehrenzeichen der Republik Österreich) za dlhoročnú angažovanosť pre Rakúsko a v Rakúsku, ktorá je vyjadrením jeho blízkeho vzťahu najmä k Štajersku. Tu nachádza odpočinok v jedinečnej prírode horských lesov, kde sa taktiež venuje svojej loveckej vášni.

Nutnú kondičku si udržuje každodenným tréningom, ktorý absolvuje pravidelne až do pokročilého veku. To mu taktiež umožňuje neustále si pravidelne predlžovať licenciu pilota vrtuľníka. „Človek skrátka musí svojmu telu dopriať, čo si žiada“ – znie jeho heslo.

 

V máji 2010 je Dr. Hans Riegel prijatý do francúzskej „Čestnej légie“ (Légion d`Honneur). Tým získava ocenenie, ktoré si dovtedy za mimoriadne zásluhy zaslúžilo len zopár cudzincov. Toto vyznamenanie, najprv udeľované cisárom Napoleonom, je najvyššie francúzske, pôvodne vojenské ocenenie.

 

Pán Dr. Hans Riegel ovplyvňoval a riadil spoločnosť HARIBO dlhých 67 rokov, a bol tak najdlhšie slúžiacim šéfom spoločnosti v Nemecku. Nie je preto prekvapením, že značka HARIBO bola formovaná predovšetkým kontinuitou jeho rukopisu: celosvetovo známa znelka „HARIBO chutí malým“ existuje od polovice tridsiatych rokov, resp. vo svojej predĺženej podobe („rovnako i dospelým“) od roku 1960. Legendárnym sa stalo taktiež reklamné partnerstvo a osobné priateľstvo s nemeckým moderátorom a hercom Thomasom Gottschalkom, ktorý je hlavným aktérom reklám HARIBO už celých 23 rokov.

 

Medzi jeho posledné podnikateľské úspechy patrí najmä inovácia produktov ako „Fruity Cocktail“, „Pandas“ a „Happy Cola plnená“ alebo rozhodnutie dlhodobo zaistiť a budovať výrobné závody v Nemecku.

 

Kreativita a odhodlanie pána Dr. Hansa Riegela formovali po desaťročia brandžu cukroviniek nielen v Nemecku, ale aj ďaleko za hranicami.

 

 

Vážené dámy a páni,

 

s bolesťou v srdci a v hlbokom zármutku Vás, bohužiaľ, musíme informovať o tom, že dňa 15. októbra 2013 zomrel v nemeckom Bonne vo veku 90 rokov pán Dr. Hans Riegel. S veľkou nádejou na uzdravenie sa zotavoval po úspešnej operácii nezhubného nádoru mozgu. V dôsledku zlyhania srdca však náhle a nečakane zomrel.

 

My všetci preto chceme vyjadriť svoj zármutok nad stratou tohto výnimočného obchodníka a skvelej osobnosti, na ktorú bude mnoho ľudí spomínať ako na priateľa, mecenáša, mentora a v neposlednom rade taktiež inšpirujúci príklad hodný napodobenia. Svojím priekopníckym prístupom vybudoval jedinečnú spoločnosť a značku, ktorej obľuba a publicita nemá v celosvetovom meradle obdobu.

 

Pánovi Dr. Hansovi Riegelovi patrí naša vďaka za to, že pred mnohými rokmi položil základy úspešnej budúcnosti a kontinuálneho rozvoja svojej spoločnosti. Teraz je rad na nás všetkých, aby sme v jeho životnom diele pokračovali.

 

Pán Dr. Hans Riegel zasvätil svoj život spoločnosti HARIBO a až do posledných chvíľ zostal s veľkým zaujatím verný svojej vízii prinášať prostredníctvom značky HARIBO radosť ľuďom do ich všedných dní.

 

Našu úprimnú sústrasť vyjadrujeme príbuzným, priateľom a všetkým blízkym pána Dr. Hansa Riegela. Prajeme im dostatok síl a nádeje na prekonanie tejto bolestnej straty.

 

 

 

Bonn 15. október 2013

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!