lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
UŽITOČNÁ ZÁBAVA PRE ŠKOLÁKOV - Hry, pri ktorých sa deti zabávajú a učia zároveň

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 27.11.2013
späť
Späť

Poslať
 

Ak sa vašim deťom nechce sedieť nad domácimi úlohami a unudene pozerajú na pracovný zošit z matematiky, sľúbte im, že po ich dokončení sa môžu ísť hrať. Aby ste však spojili príjemné s užitočným a dieťa naučené informácie ihneď nevypustilo z hlavy, vyskúšajte niekoľko užitočných hier, ktoré rozvíjajú myslenie školákov.

 

Patrí vaše dieťa medzi výnimočné dve percentá?

 

Už s deťmi predškolského veku môžete zdokonaľovať ich logické myslenie. Zaujímavá hra Club 2% od spoločnosti Piatnik obsahuje 84 úloh plných výziev na precvičenie logického myslenia. Tie vychádzajú z dávnej hádanky, o ktorej sa traduje, že ju dokážu vyriešiť len 2 percentá ľudstva. Na jednej ulici bývajú rozliční obyvatelia, niektorí z nich vlastnia aj domáce zvieratko. Úlohou je vyriešiť logickú hádanku – kto kde býva? Náročnosť hry môžete postupne zvyšovať s pribúdajúcim vekom alebo šikovnosťou dieťaťa.

 

Logopédia hrou

 

Novinkou od Piatnika je jedinečná spoločenská hra Raketofix. Nielenže deti skutočne zabaví, ale vďaka spolupráci s odborníkmi na logopédiu pri jej tvorbe tiež nenásilnou a hravou formou podporuje rozvoj detskej reči a schopnosti vyjadrovania. Rovnako precvičuje hrubú a jemnú motoriku, všeobecnú schopnosť myslieť, koncentráciu, komunikáciu a zmyslové spracovanie dieťaťa. Edukatívna hra Raketofix sa odohráva vo vesmírnom prostredí, kde hráči prežívajú dobrodružstvá na špeciálnych planétach Mobilix, Animalix a Chaotix a plnia zadané úlohy. Tí najšikovnejší potom získavajú večne žiariace hviezdičky priateľstva.

 

Čísla, s ktorými je zábava

 

Ak si vaše dieťa potrebuje zdokonaliť matematické schopnosti, môžete ho naučiť počítať s hrou Veselé ovocie. Hra zároveň podporuje schopnosť sústrediť sa a získať priestorové cítenie. Dieťa by malo rozpoznať poradie jednotlivých predmetov a presne ho sledovať. Pre staršie deti pokojne zvoľte o čosi náročnejšiu hru Rummikub. Rummikub je originálna rodinná hra s číslami, ktorá je zakaždým iná, rovnako ako kombinácie, ktoré sa v nej rozhodnete vytvoriť. Cieľom je vyskladať kamene s číslami do postupiek alebo skupín a kto myslí logicky, má vyhraté. Na cesty je vhodná aj menšia verzia Rummikub Mini, s ktorou sa vaše deti nikdy nebudú nudiť, nech už ste kdekoľvek.

 

Myslite na to, že vaše deti potrebujú po celom dni v škole zmenu. Ak ich budete nútiť do úloh navyše, vaša snaha môže mať často bumerangový efekt. Keď však spojíte oddych so zábavou a dokonca s nenásilným a nenápadným učením, budete spokojní nielen vy, ale aj vaši školáci.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!