lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Nájdi svoju profesiu pomocou aplikácie ,,Na aké povolanie sa hodím?”

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 27.2.2014
späť
Späť

Poslať
 

Projekt „ čo Robím“ občianskeho združenia Po škole ponúkne žiakom a študentom na Profesia days možnosť otestovať  aplikáciu ,,Na aké povolanie sa hodím?” Pripravuje ju v spolupráci s Výskumným ústavom detskej psychológie a patopsychológie a má uľahčiť mladým ľuďom výber budúceho zamestnania. Po jej zverejnení bude užitočnou pomôckou žiakom, študentom, učiteľom, výchovným poradcom i širokej verejnosti.

 

,,Nová aplikácia zjednoduší výklad výsledkov a komplexne vyhodnotí odpovede respondenta. Pozývame všetkých účastníkov veľtrhu, aby sa zastavili v našom stánku,  stali sa členmi tímu corobim.sk a pomohli nám otestovať pripravovanú aplikáciu,“ hovorí Zuzana Suchová, zakladateľka a manažérka projektu čo Robím ( www.corobim.sk) OZ Po škole. Nie je to len psychologický test, ale aj hra, ktorá má pomôcť žiakom zorientovať sa vo svojich záujmoch a viesť ich k samostatnému vyhľadávaniu informácií o školách a povolaniach súvisiacich s oblasťami, v ktorých dosiahli najvyššie počty bodov. Metodika prispieva k formovaniu „obrazu o sebe,“ vedie žiakov k využívaniu internetu a printových médií na získavanie profesijných informácií. Je východiskom pri rozhodovaní o vlastnom kariérnom smerovaní, formulovaní krátkodobých a dlhodobých plánov. „Na testovanie máme k dispozícii veľkú dotykovú obrazovku ako aj tablety. Návštevníkov nášho stánku počas Profesia days, ktorí sa do testovania zapoja,čaká prekvapenie,“ hovorí Z. Suchová. Projekt „čo Robím,“ ktorý zastrešuje OZ Po škole, ponúka na svojom webe www.corobim.sk online videoknižnicu povolaní. Ide o efektívny nástroj pre študentov, rodičov a školy, s ktorým môžu pracovať pri výbere ďalšieho štúdia, alebo povolania. Pre návštevníkov stránky sú tu k dispozícii motivačné videá, ktoré približujú jednotlivé profesie očami tých, ktorí ich denne vykonávajú. Víziou projektu je stať sa plnohodnotným partnerom pri poskytovaní informácií o budúcej kariére a prvým miestom, na ktoré sa mladí ľudia obrátia, keď sa začnú zaujímať o svoje budúce povolanie.

 

 

Linky na video:

http://www.corobim.sk/video/ivan-kopcik/

http://www.corobim.sk/video/peter-benkovic/

https://www.youtube.com/watch?v=XK4h6el3dOg


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!