lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Slovenské plavecké nádeje úspešné na medzinárodných pretekoch ISM v Berlíne

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 6.3.2014
späť
Späť

Poslať
 

Slovenské plavecké nádeje úspešné na medzinárodných pretekoch ISM v Berlíne

 

Na prestížnych medzinárodných pretekoch International Swim Meeting v Berlíne sa presadili mladé plavecké nádeje zo Slovenska.  Členovia bratislavského plaveckého klubu SPK dosiahli v silnej konkurencii 200 klubov z 26 krajín Európy skvelé výsledky. Mladí plavci a plavkyne si domov odniesli 6 medailí.

 

Medzinárodných plaveckých pretekov sa zúčastnilo 22 talentovaných členov bratislavského klubu podporovaného NADÁCIOU POŠTOVEJ BANKY. Medzi nimi sa nachádzalo aj 8 juniorských reprezentantov Slovenska. Ich výsledky z Berlína vzbudzujú pozornosť a obdiv. Suverénne najlepším bol Alexander Světlík, ktorý pre Slovensko vybojoval 3 zlaté medaily. Jedna z nich bola zlato vo finálovej disciplíne znak na 50 m s novým osobným rekordom 27,84 s.  Marek Smetana získal striebro v kategórii prsia na 100 m a zároveň si vylepšil svoj osobný rekord s časom 1:06,02 min. Na stupeň víťazov sa postavili aj sestry Bábske. Lara získala pre Slovensko striebro za prsia na 50 m s novým slovenským rekordom 34,23 s. Jej sestra Nina si odniesla bronzovú medailu za prsia na 100 m, ktoré zaplávala za 1:23,38 min. Spolu tak Slovensku vybojovali až 6 medailí, z toho 3 tie najcennejšie.

 

Z veľkého úspechu sa teší najmä tréner klubu Peter Macho, ktorý pravidelnými tréningami vedie svojich zverencov k dosiahnutiu najlepších výkonov. “Aj vďaka podpore NADÁCIE POŠTOVEJ BANKY sme sa mohli  zúčastniť  prestížnych pretekov s výbornou európskou účasťou. Pre našich plavcov je to neoceniteľná skúsenosť. O to viac potešilo, že sa naši, v silnej konkurencii na medzinárodnej úrovni, dokázali presadiť a skončili na najlepších miestach.“ Vďaka doterajším výsledkom mali zverenci trénerov plaveckého klubu SPK predpoklady na úspech už pred samotnými pretekmi. Klub SPK, ktorý sa v roku 2013 umiestnil na treťom mieste v Slovenskom pohári družstiev, vybojoval v minulom roku v rámci Majstrovstiev SR najväčší počet medailí: 50 bronzových, 51 strieborných a 50 titulov Majstra Slovenska.

 

Skvelé výsledky slovenských plaveckých nádejí z Berlína sú dôkazom, že podporovať deti v športovaní má zmysel. V úspech mladých plavcov verili aj zástupcovia NADÁCIE POŠTOVEJ BANKY, ktorí klub podporujú už takmer sedem rokov. „Svojou snahou a následnými výkonmi nás plavci klubu SPK pravidelne presviedčajú, že podporovať ich plavecké aktivity má skutočne význam. Sme veľmi radi, že spolu s našou pomocou si mohli mladí plavci overiť svoje schopnosti aj za hranicami Slovenska," povedala správkyňa NADÁCIE Oľga Pažitná. S podporou NADÁCIE POŠTOVEJ BANKY sa na preteky môže kvalitne pripravovať 45 členov klubu.

 

Od roku 2002 je ISM - International Swim Meeting jedným z hlavných plaveckých udalostí hlavného mesta Nemecka, na ktorom sa za jeho dvanásťročnú existenciu zúčastnilo už viac než 25 európskych krajín. Tohtoročný ISM sa konal od 28. februára do 2. marca v berlínskej Schwimm- und Sprunghalle v Europasportparku. Pretekov sa môžu zúčastniť plavecké nádeje vo veku 9 až 18 rokov registrované v nemeckých a zahraničných plaveckých kluboch a federáciách. Podrobné informácie o pretekoch môžu záujemcovia nájsť na stránke www.ism-germany.com.)

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!