lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
HLAVNÉ MESTO PÔŽITKU GRAZ

  Spracoval(a) : Eva
Dátum : 18.4.2014
späť
Späť

Poslať
 

Graz je mesto pre pôžitkárov. Ale čo presne prinieslo Grazu titul hlavného mesta pôžitku (od roku 2008)? Južanský spôsob života, ktorý povzbudzuje všetky zmysly a spolu s nimi aj apetít? Mierne podnebie tohto regiónu, v ktorom sa obzvlášť dobre darí ovociu, zelenine a vínu? Alebo množstvo farmárskych trhov, kde sú v ponuke čerstvé a kvalitné produkty z okolia, produkty štajerských regiónov pôžitku (GenussRegion), ktoré v reštauráciách a hostincoch chutia tak skvele? Je to určite tak, ako v prípade každého dobrého receptu: z každého rožku trošku, a ničoho príliš veľa.

 


DIVADLO pôžitku graz od 14. júna 2014 (v období sviatku Božieho tela)

 

S divadlom pôžitku (GenussSpektakel), ktoré sa po prvý krát konalo v máji 2013, Graz vedome ponúka doplňujúce podujatie k Dlhému stolu a ukazuje, v koľkých rôznych odtieňoch sa dajú ponúkať kulinárske zážitky. Prvé vydanie podujatia GenussSpektakel sa tešilo veľkej odozve zo strany návštevníkov, ale aj kuchárov a spolupracovníkov. Program je tak rozmanitý ako kulinárska krajina Grazu: zaujímavé ochutnávky oleja z tekvicových jadier (jadrový olej), vína a čokolády, úžasné raňajkové variácie, kulinárske obhliadky mesta, obedňajšie ponuky plné fantázie, slávnostné večere s gala-menu, sprevádzané humorom, kúzelníckym umením a hudbou, to všetko patrí k podujatiu GenussSpektakel.

 

14. júna bude podujatie GenussSpektakel 2014 otvorené tým najväčším highlightom týždňa: plesom pôžitku GenussBall. Výnimoční štajerskí špičkoví kuchári zmenia Grazer Congress na kulinársku baštu a naživo budú pred zrakom hostí plesu čarovať úžasné jedlá. Večer osladia najlepší cukrári. Lístky dostanete na nasledovných miestach: Revita Gastronomie, KOOP Live Marketing, El Gaucho, Landhauskeller, Eckstein, Graz Tourismus Information ako aj on-line na stránke www.genussball.at.

 

15. júna je v ponuke hustý program pre labužníkov. Doobeda si budú fajnšmekri vychutnávať Spektakel Brunch v reštaurácii Tafelzimmer hotela Novapark chutné raňajkové variácie obklopené mágiou, kúzelníctvom a kabaretom. Rodiny s deťmi si prídu na svoje v rámci detského predstavenia v Starcke Haus na Schlossbergu. Tento deň slávnostne zavŕši gala večer v Starcke Haus.

 

Dátum 16. júna by si do svojich diárov mali zapísať fanúšikovia klasickej hudby – v reštaurácii Wintergarten v hoteli Erzherzog Johann sa bude konať gala večer s klasickou hudbou.

Reštaurácia Schlossberg vás na gala večer pozýva 17. júna. Po Johannovi Laferovi sa Schlossberg v Grazi môže tešiť na ďalšieho kuchárskeho velikána. Nemecká legenda Alfons Schuhbeck príde do Grazu a uvarí bavorsko-štajerské korenisté menu!

 

V Ecksteine sa 17. a 18. júna o chutné prekvapenia na tanieri postará Hans Windisch a Joachim Gradwohl!

V rámci témy „Dinner and fashion“ sa kitchen12 dňa 18. júna od 19 hodiny stane prehliadkovým mólom. V spolupráci s módnym domom Hiebaum odhalí tento inovatívny lokál na námestí Kaiser-Josef-Platz svoju módnu tvár. Hviezdny kuchár Patrick Spenger vyčaruje fajnové štajerské dobroty so šmrncom. V reštaurácii Florian si 18. júna môžete vychutnať štýlovú gala večeru. Kulinárskym večerom v hoteli Parkhotel vás bude sprevádzať redaktor, vtipný komentátor, novinár a moderátor Karl Hohenlohe, ktorý je zároveň vydavateľom sprievodcu reštauráciami Gault-Millau.

 

19. jún, sviatok Božieho tela prinesie útulný a hojný brunch v Landhauskeller v hudobnom rámci štajerského hudobného zboru die Steirische Streich. Večer je na programe ďalší highlight. V podniku Aiola im Schloss bude variť Walter Hintner spolu s Paulom Ivicom z Tian vo Viedni (vyznamenaným 2 kuchárskymi čiapočkami). Ivic je skutočným umelcom vegetariánskej a vegánskej kuchyne. V rámci hlavného chodu si budete môcť vybrať spomedzi vegetariánskeho jedla alebo rýb.

Predkladaný program je také malé navnadenie – konečná verzia sa totiž ešte „dovára“.


 

DLHÝ STôL HLAVNÉHO MESTA PôŽITKU 16. august 2014

 

Vrcholom tohto ročníka hlavného mesta pôžitku je bezpochyby Dlhý stôl hlavného mesta pôžitku. Krásny neskorý letný večer, hojne obložený stôl, špičkové kulinárske výkony, najlepšie vína krajiny, ako aj čarovná kulisa so Schlossbergom, hodinovou vežou a radnicou v pozadí – to sú prísady pre zaručene vydarený večer!

 

Minulý august sa to kuchárom z Grazu a partnerským podnikom podarilo už po štvrtý krát. Viac ako 700 (na začiatku, v roku 2010, ich ešte bolo 500!) úplne spokojných a šťastných hostí, ovácie pre 27 šéfkuchárov a ich tímy, organizátorov, hudobníkov a Petrusa, ktorý sa doteraz vždy staral o povestnú južanskú atmosféru v Grazi.

 

KULINÁRSKE OBHLIADKY MESTA (celoročne)

To správne pre „ochutnanie" Hlavného mesta pôžitku. Tieto obhliadky sa vyznačujú chutnými medzizastávkami, ktoré spestrujú veselé anekdoty. Od príjemného farmárskeho trhu, cez pečené mäso ako od babičky až po riadny základ pre ochutnávku pív je v ponuke všetko. Samozrejme, že to všetko nie je zahrnuté v jednej obhliadke. Ponuka je pestrá a sezónna a siaha od obľúbenej kulinárskej obhliadky až po pravidelnú pivársku alebo špeciálnu kulinársku silvestrovskú obhliadku. V každom prípade platí motto: pochutnávať si a potulovať sa!

 

Medzi májom a októbrom sa piatky stávajú dňami priateľov piva. Vždy o 17 začína pivárska pochôdzka pri informáciách pre turistov na Herrengasse 16. Hostia sú hýčkaní ochutnávkou piva a dobrotami z miestnej kuchyne.

 

V soboty a nedele ste od konca marca do októbra vítaní na dvoch kulinárskych obhliadkach s pôžitkárskou prechádzkou a rozmanitou trasou. Počas podujatia GenussSpektakel od 14.-19. júna sa kulinárske obhliadky konajú každý deň. Účasť na nich je veľmi obľúbená – zaistite si vaše lístky včas!

 

www.genusshauptstadt.at

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!