lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Iveta nesklamala

  Spracoval(a) : Natália Križova
Dátum : 16.8.2000
späť
Späť

Poslať
 

Nadšený potlesk a veľkú odozvu vyvolala nedávna módna prehliadka akademickej maliarky Ivety Ledererovej, ktorá sa konala pri príležitosti osláv 5. výročia založenia obchodnej spoločnosti Castor a Pollux a 10. výročia uvedenia značky Lederer na slovenský trh.

Prvá dáma pánskej módy opäť pripravila pastvu pre oči, ktorá naplno zaujala 600 hostí osláv. V sieni Slovenskej filharmónie sa tentoraz tlieskalo farebným tónom a strihovým riešeniam, popritom samozrejme krásnym ženám a sympatickým mužom.
Na rozdiel od predchádzajúcich prezentácií bola táto obohatené o ženské kolekcie z autorskej dielne Ivety Ledererovej. Niesli sa v duchu klasiky a jednoduchosti a vždy materiálom a farbou dopĺňali pánske oblečenie. Táto komunikácia ženského a mužského princípu, vytvárala prirodzené páry, na rozdiel od UNI módy, ktorá potiera všetko prirodzené a vytvára akýchsi hermafroditov. Dúfajme, že párové oblečenie si nájde klientov a skrášli ulice našich miest. Módna prehliadka bola tzv. celoročná.
Modely boli od šortiek, letných búnd, ľanových oblekov, cez klasické a voľnočasové košele a biznis obleky až po prechodné plášte a spoločenské oblečenie. Najväčšiu pozornosť aj polemiku vzbudili voľnočasové košele, ktoré sú návrhárkinou špecialitou. Možno preto, že práve pri ich tvorbe sa môže najviac rozvinúť jej profesia výtvarníčky, maliarky. S veľkou fantáziou využíva nekonečné možnosti spracovania materiálu do pánskej košele. Pracuje s netradičnými vzormi, šije z látok, ktoré sú potlačené kvetinovými, geometrickými a prírodnými motívmi. Ich rôzne kombinácie, potom robia z košele malé výtvarné dielo.
Očarujúco pôsobia aj monochrómne / jednofarebné / košele, ktoré sú často z priesvitných materiálov a tak dodávajú dobre stavaným manekýnom isté živočíšne čaro. Výtvarnosť celku ešte zdôrazňuje ďalšia autorkina špecialita- farebná vesta, ktorá sa nosí nielen ako súčasť obleku, ale aj ako doplnok k nohaviciam a ku košeli.
Prítomní páni sa vyjadrili, že sa im páčili najmä biznis obleky. Dá sa povedať, že ich strihové riešenia boli veľmi jednoduché. Opäť sa objavili saká na dva gombíky.
Materiály boli aj prírodné aj syntetické. Podľa mňa príjemnejšie ako polyester pôsobili ľan, hodváb, bavlna a vlna. Letné obleky boli v prírodných tónoch doplnené belasou košeľou, alebo boli s košeľou skombinované tón, v tóne. Niekedy bola v inom odtieni tej istej farby, ladená aj viazanka, čo spolu tvorilo zaujímavý farebný efekt. Kolekcia športového a voľnočasového oblečenia zaujala najmä možnosťou kombinácií. Šortky- tričko, šortky- tričko- bunda, šortky- košeľa, ľahké nohavice- športová košeľa- bunda...pričom šortky sa dali použiť aj ako plavky a bunda sa dala uložiť celá do taštičky, ktorá vznikla z vrecka na chrbte. Impregnované materiály boli zárukou dobrej pohody v prírode.
Biznis a spoločenské oblečenie sa niesli v duchu klasiky a elegancie. Boli farebne temnejšie opäť s možnosťou rôznych farebných kombinácií. Obľúbený autorkin materiál zamat a hodváb dominoval na spoločenských oblekoch.
Módna prehliadka bola pripravená ako veľká paleta farieb, ktoré vždy v rôznych odtieňoch tej istej farby zaplavili mólo. Štetec držala v rukách akademická maliarka Iveta Ledererová, ktorá opäť nesklamala.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!