lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
GREMLINS opäť na televíznej obrazovke!

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 4.9.2014
späť
Späť

Poslať
 

 Obľúbené hororové postavičky Gremlins sa vracajú na televízne obrazovky. Tentokrát svoj záškodnícky charakter ukážu v novej televíznej reklame úspešnej kampane na čokoládové tyčinky Snickers. Keď sme hladní, nemeníme sa len na primadony, ale občas aj na neznesiteľného Gremlina.

 

Gremlins aj v reklame

 

Hororová rodinná komédia bol žáner, ktorý začiatkom osemdesiatych rokov v USA prekvital a Gremlins vstúpili na filmové plátno v rovnaký víkend ako snímka Krotitelia duchov. Aj keď priamy súboj v pokladniciach kín Gremlins prehrali, napokon film s rozpočtom 11 miliónov dolárov zarobil len z premietania v Severnej Amerike vyše 153 miliónov dolárov. Film bol úspešný aj u filmovej kritiky a o niekoľko rokov neskôr prišlo do kín aj jeho pokračovanie (1990). Malé chlpaté postavičky Gremlinov sa stali hitom aj mimo plátna, či už ako hračky, akčné figúrky pribalené k rôznym jedlám, ale aj na zberateľských kartách, či video hrách. Najnovšie si ich vybrala značka čokoládových tyčiniek Snickers v ďalšej zo svojich reklám kampane „Keď si hladný, nie si to ty“.

 

Radovan Veselý, brand manažér značky Snickers, prezradil podrobnosti z nakrúcania reklamy Snickers: „Nová televízna reklama Snickers, ktorú môžete vidieť na obrazovkách od septembra aj u nás, sa nakrúcala vo Francúzku. Pri nakrúcaní sa vyskytol menší problém s režisérom, s ktorým sme nepočítali. Bol hladný a hrozilo, že spot ako ho poznáme, budú predvádzať herci v kostýme kuriatka a zajaca a budú niesť namiesto chladničky veľkú maketu mesiaca. Celé to nedávalo zmysel. Našťastie niekto z filmového štábu si spomenul, že už dávno nič nejedli, a tak zahnali hlad tyčinkami Snickers. Režisérov úsudok bol ovplyvnený hladom a po zjedení tyčinky si uvedomil čo je podstatou celej reklamy.“

 

Reklamný spot s Gremlinom je o troch spolubývajúcich, dvaja z nich sa snažia preniesť chladničku do spoločného bytu. V byte na nich v kresle čaká Gremlin, ktorý namiesto toho, aby im pomohol, je rozzúrený, hádže po nich rôzne predmety a robí im zle. Keď si však dá Snickers, zmení sa na späť na kamaráta, ktorý pomôže ostatným s presunom chladničky.

 

 „Nová reklama Snickers je ďalšou zo série reklám kampane  Keď si hladný,  nie si to ty“. Gremlini v reklame symbolizujú ďalší symptóm hladu. Po fyzickej slabosti, ktorú predstavovala reklama s Betty White, a podráždenosti s Joan Collins sme sa rozhodli pre neznesiteľnosť v podobe Gremlina,“ dodal Radovan Veselý.

 

 

Odkiaľ prišli Gremlini

 

Gremlin je mytologická postava, častokrát so zlomyseľnou povahou, odvodená od záškodníckych škriatkov z anglickej histórie. O existencii Gremlinov svedčia písomnosti zo začiatku minulého storočia, keď ich piloti Kráľovskej letky RAF označovali za tvory zodpovedné za sabotáž lietadiel a ich nevysvetliteľné nehody. Ich popularita narástla aj počas Druhej svetovej vojny, keď stále viac posádok považovalo Gremlinov za vinníkov nevysvetliteľných nehôd lietadiel.

 Okrem pilotov preslávil Gemlinov na celom svete spisovateľ Roald Dahl vo svojom románe pre deti The Gremlins z roku 1942. Autor sám slúžil v Kráľovskom letectve a osobne zažil nevysvetliteľnú nehodu, počas ktorej musel núdzovo pristáť v líbyjskej púšti.  Gremlini sa sporadicky objavovali v komiksoch, či televíznych seriáloch a vznikol aj námet k filmu Gremlins, ktorý  zaujal aj slávneho producenta Stevena Spielberga. Filmoví fanúšikovia ich dokonale spoznali až z filmu  nakrúteného v roku 1984. Svet sa dočkal príbehu o mladíkovi, ktorý dostane od čínskeho obchodníka zvláštny dar, veľmi vzácneho, milučkého a tajuplného plyšového tvora. Aby sa z neho mohol tešiť, musí dodržiavať len niekoľko pokynov - nesmie ho namočiť, musí ho chrániť pred priamym svetlom a predovšetkým NIKDY nekŕmiť po hodine duchov (teda po polnoci). Ale ako to chodí, nie všetky pravidlá sa podarí dodržať, a tak sa malá mierumilovná postavička zmení a premnoží na škodoradostných Gremlinov so širokým zubatým úsmevom a veľkými špicatými ušami. Chýba im súcit, pud sebazáchovy, sú neuveriteľne zvedaví a ich najväčšou radosťou je robiť zle!

Práve tieto vlastnosti inšpirovali značku Snickers k výrobe ďalšej reklamy z radu úspešnej kampane „Keď si hladný, nie si to ty“. Tentokrát sa však pri pocite hladu nemeníme na primadony, ale na malých záškodníkov Gremlinov. Reklamu môžete vidieť na televíznych obrazovkách od septembra. Televízna kampaň bude podporená aj instore, PR a FB aktivitam, podlahovou 3D samolepkou pred obchodným centrom Eurovea, you tube videami a tiež na internetovej stránke www.snickers.sk.   

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!