lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Bedeker Slušnej lady

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 9.4.2001
späť
Späť

Poslať
 

Dobré maniere v aute
- Šofér by do auta nikdy nemal nastupovať ako prvý. Ak je šoférom muž – a to galantný muž, mal by pomôcť žene pri nastupovaní aj vystupovaní. Aj žena – šoférka môže chvíľu počkať, kým nenastúpia všetci spolucestujúci a potom nasadá ona.

- V súkromnom aute sa čestnému pasažierovi (môže to byť hosť alebo starší človek) ponúka sedadlo vedľa šoféra.

- Toto miesto je považované za najprestížnejšie, ale zároveň aj za najnebezpečnejšie. Preto ak dotyčný povie, že si radšej sadne dozadu, ponúkneme mu miesto na pravej strane.

- V služobnom vozidle platí iná hierarchia miest. Dôležitá osoba (šéf alebo hosť firmy) si sadá dozadu po pravej strane. Osoba, ktorá ho sprevádza – po ľavej. Tretí človek, ktorý je vo firemnej hierarchii postavený najnižšie, si sadá na miesto vedľa šoféra.

- V taxíku by cestujúci mali sedieť vzadu. Muž otvára žene dvere na pravej strane, pomôže jej nasadnúť a sám si sadá na miesto vľavo.

Návšteva príbuzných

- Aby sme boli vítanými hosťami, mali by sme pred príchodom presne oznámiť termín a čas návštevy a zbytočne ju nepredlžovať. Takisto sa treba prispôsobiť zvykom panujúcim v dome našich hostiteľov a nerobiť im svojou prítomnosťou zbytočné starosti. Ak ste vegetarián, nepatrí sa nechať na tanieri, čo prichystali domáci. Vždy sa dá vybrať , možno trocha šťavy, príloha alebo šalát. Snažte sa nepriviesť domácich do rozpakov.

- Ak má naša návšteva trvať niekoľko dní, rozhodne si privezte aj osobnú kozmetiku, kúpací plášť, papuče a pyžamu. Hostitelia nám zvyčajne ponúknu uteráky, ale patrí sa pre istotu si doniesť aj svoje. Kúpeľňu využívame krátko a v takom čase, aby sa napr. domáci kvôli nám neoneskorili do práce. Nie je dôležité ako vyzerá kúpeľňa a záchod pred naším použitím, ale ako vyzerá po ňom. Poriadok, aký necháme v kúpeľni je našou vizitkou.

- Ak sa zdržíme dlhšie, je slušné ponúknuť domácej pani pomoc v kuchyni. Ak ponuku neprijme – akceptujme to.

- Zachováme sa slušne, ak počas trvania návštevy kúpime fľašku kvalitného vína alebo zákusky.

Tolerantnosť v spoločnom dome
- Keď stretneme suseda už piaty raz za deň, nemusíme vždy zdraviť, namiesto pozdravu stačí milý úsmev.

- Ak ste majiteľmi psa, váš miláčik by nemal behať bez dozoru. Ak znečistí výťah alebo koberček suseda, treba nečistotu okamžite odstrániť a ospravedlniť sa.

- Nebuntošíme. Nočný pokoj zaväzuje v zime od 21,00 hodiny a v lete od 22,00 hodiny do 6,00 ráno. To ale neznamená, že počas dňa môžeme my alebo susedia nastavovať rádio či televízor na maximálnu hlasitosť. Jedni i druhí majú právo požiadať o stíšenie. Ak chystáme bujarú oslavu narodenín, je dobré dopredu upozorniť susedov a ospravedlniť sa za prípadný hluk. Ak plánujeme rekonštrukciu bytu, je slušné informovať o tom susedov a vopred sa ospravedlniť za nepríjemnosti, ktoré z toho môžu plynúť.

- Ak suseda zazvoní na náš domofón a poprosí, aby sme jej otvorili dvere, slušne jej vyhovieme. Ale ak sa situácia opakuje pričasto, máme právo jej povedať, že nás to vyrušuje.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!