lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Viete kedy povedať „ÁNO“?

  Spracoval(a) : Stanislav Koprda
Dátum : 18.12.2001
späť
Späť

Poslať
 

Vraví sa, že pre šťastné manželstvo je najdôležitejší kompromis. A kompromis, ako viete, znamená , povedať častejšie  áno ako nie. Myslím si, že hodnota záporu, má rovnaký význam ako kladu. Keď sme sa už naučili na stránkach Lady povedať nie, naučme sa povedať aj áno. Len to s tým súhlasom nepreháňajte.

 

Lebo podľa niektorých psychológov pričastý súhlas ničí libido. Človek, ktorý zostáva sám sebou a je čo najmenej nútený ku kompromisom, je sexuálne aktívnejší. Len keď sme slobodní a môžeme pokojne prejaviť svoje sily, ale aj svoje chyby, vieme skutočne dávať a ochotne prijímať. Niekedy si však myslíme, že povedať nie, znamená riskovať stratu všetkého, čo je nám milé a dôležité a preto súhlasíme, aj keď nemusíme, až napokon nerozoznáme,  kedy máme povedať áno a kedy nie.
Veľa ľudí cíti, že rozpozná ťažkosti nesúhlasu s niečím, ale ani im nenapadne rozmýšľať nad tým, že ťažkosti môže priniesť aj súhlas.
 Súhlasiť by ste mali, hoci aj s vlastným partnerom, len vtedy, ak úprimne zdieľate jeho názor, ktorý práve povedal. Mnohé ženy si myslia, že pre svoje okolie by boli najkrajšie, keby súhlasili so všetkým. Naozaj si myslíte, že budete najmilší človek, keď budete neustále prikyvovať? Keď to robíte pričasto, nič nezískate, len strácate dôveryhodnosť. Aj keď vám to okolie nedá ihneď najavo, budete považované za človeka bez vlastného názoru. Automatický súhlas taktiež uberá na pravdivosti, či poctivosti, každého vzťahu. Môže sa vám stať, že sa partner prestane pýtať na váš názor, keď zistí, že mu aj tak nikdy neprotirečíte.  Preto vám odporúčam tvorivo súhlasiť a dbať na to, aby ste sa nedostali do pozície pasívneho schvaľovateľa. Čo to je? Ak si myslíte, že súhlas je len určitá forma neodvrávania, slušnosti alebo neprerušovania konverzácie, tak aj vy ste sa zaradili medzi pasívnych schvaľovateľov. Ak chcete súhlasiť tvorivo, mali by ste súhlasiť s energiou a nadšením v hlase a vždy prispieť do diskusie nejakým zaujímavým doplnkom. Keď však vyjadrujete nesúhlas, zdržte sa akýchkoľvek emócií. Váš nesúhlas musí byť jasný, ale pritom musíte dať najavo, že si vážite aj názor, ktorý ste si práve vypočuli a že nikoho nechcete uraziť svojím nesúhlasom. Nikdy nezačínajte vetu: „ Nemáš pravdu, ja ...“ Povedzte radšej: „Vieš, že mám iný názor, ten tvoj rešpektujem, ale nenúť ma ...“ Takto sa nestanete sliepkou, partner si vás bude vážiť a keď dospejete k nejakému riešeniu, ocení to. A hlavne, vyhnete sa urážkam, ktoré sú často prvým krokom pri ceste do priepasti.  Človek si  veľmi neskoro uvedomí, aké ťažké je vziať naspäť vyslovenú urážku.
 A na záver najzákladnejšie pravidlo: Vždy sa uistite, či hovoríte obaja o tom istom, aby nedošlo k zbytočnej hádke len preto, že ste sa zle pochopili. Pričom ani jeden ani druhý ste nemali pravdu, ale zlá nálada je už na svete.
 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!