lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
10 spôsobov, ako doceniť vlastný výzor

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 29.5.2002
späť
Späť

Poslať
 

Stačí, ak sa zamyslíte nad tým, aké fantastické a dokonalé  zariadenie je vaše telo, ktoré vám pomáha realizovať plány a sny. Onedlho ho začnete akceptovať,  hľadieť a myslieť naň s úctou,  akú si právom zaslúži. Nemusíte preto chudnúť, ani si dať operovať nos! Namiesto toho by ste sa mali koncentrovať na zmenu postoja a naučiť sa myslieť na svoje telo v dobrom.  Psychológovia tvrdia, že to vôbec nie je ťažké. Ako na to?

 

1 Všimnite si a doceňte, čoho všetkého je vaše telo schopné. Naučte sa tešiť z tých obdivuhodných vecí, ktoré robí vaše telo – dýcha, behá, trávi, delí, spája, hľadí, tancuje...Uvedomujete si, o koľko chudobnejší a nešťastnejší by bol náš život bez toho všetkého?
2 Napíšte si zoznam desiatich vecí, ktoré na sebe máte rada. Podmienka: musia to byť veci, ktoré nie sú spojené s vašim vzhľadom! (Napr.som dobrá matka, som jednička vo svojej profesii a pod.) Ak vás pochytia pochybnosti a pesimizmus, prečítajte si, čo ste napísali.
3 Začnite sa vnímať ako celok. Keď sa obzeráte v zrkadle, alebo keď o sebe premýšľate, snažte sa nesústrediť na jednotlivé detaily svojho tela. Pozerajte na seba tak, ako vás vnímajú iní – ako celistvého človeka a nie iba súhrn vlastností.
4 Nezanedbávajte svoj zovňajšok, ale noste šaty, v ktorých dobre vyzeráte a dobre sa cítite, pretože sú pohodlné.
5 Nezabúdajte, že skutočná krása nie je povrchná. Určite viete,  že keď ste so sebou spokojná, cítite sa sebavedomejšie, pretože akceptujete svoj vzhľad. Práve tento postoj spôsobuje, že ženy sa doslova rozžiaria: Sú pekné, pretože sa cítia pekné. Je to stav ducha a nie tela.
6 Obklopujte sa žičlivými a priateľskými ľuďmi. Ľahšie v sebe vzbudíte pozitívne myšlienky o sebe a svojom vzhľade medzi ľuďmi, ktorí podporujú vaše úsilie mať sa rada taká, aká ste.
7 Snažte sa umlčať kritika, ktorý sedí v každom z nás. Jeho znervózňujúci tenký hlások  neustále kritizuje váš zovňajšok aj konanie a presviedča, že vaše telo nevyzerá dobre a že si s ničím neviete poriadne poradiť...Negatívne myšlienky môžete ovládnuť pomocou pozitívnych. Takisto aj priateľkám  môžete hovoriť milé veci bez mimoriadnej príležitosti a dôvodu.
8 To, čo vám predstavujú médiá, berte s rozumným odstupom. Buďte realistka a zaujmite kritický postoj k všeobecne presadzovanému obrazu večne mladej a peknej ženy, ktorá – ak si kúpi vhodnú kozmetiku alebo šaty – naveky sa vyhne vráskam a bude vždy atraktívna. Takýto obraz ženy je škodlivý, pretože spôsobuje, že sa vo svojom tele cítime zle a na dôvažok je nepravdivý – také ženy jednoducho neexistujú.
9 Robte pre seba a svoje telo príjemné veci – poobedňajší spánok, voňavý kúpeľ, relax pri obľúbenej hudbe.
10 A nakoniec to, čo prísť muselo – myslite pozitívne!  Čas, ktorý trávite výčitkami kvôli zjedeným kalóriam, radšej využite na pomoc iným. Budete sa cítiť lepšie a zabudnete na drobnosti, ktoré ruinujú vaše sebahodnotenie.


 


Diskusia k článku:

A tancujte a spievajte si.To naozaj pomáha.
Neregistrovaný - Bellezza , 29.5.2002 09:20, bellezza(`na`)pobox.sk
A počúvajte dobrú hudbu
Neregistrovaný - Ina, 30.5.2002 13:01
Ina,boa, to som zabudla....:)tak máš bod
Neregistrovaný - Bellezza , 31.5.2002 12:09, bellezza(`na`)pobox.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!