lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Tajomstvá ženskej intuície

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 14.8.2002
späť
Späť

Poslať
 

Niektorí ľudia veria v predtuchy, iní ich považujú za číru fantáziu.  Všetci však máme skúsenosti s tým, že sme počuli „trávu rásť“, videli sme veci, ktoré zrak nevidí a cítili sme vo vzduchu - trebárs  nebezpečenstvo. To neznamená, že sme jasnovidci, ale to že máme šiesty  zmysel, teda intuíciu nám nikto neodoprie. Možno je šiesty zmysel celá kôpka zmyslov, najmä vtedy, ak môžeme  dôverovať vnútornému hlasu, ktorý v rozhodujúcej chvíli našepkáva, čo je pre vás najlepšie a takmer nikdy sa nemýli.

.
Ak ste už kedykoľvek urobili niečo, čo bolo v prodiklade s tzv.zdravým rozumm, ale v danej chvíli sa vám to zdalo najrozumnejšie,  uverili ste vlastnej intuícii. Mnohé z nás priznávajú, že často  poslúchnu  vnútorný hlas a napokon sa im to oplatí. Nápady, ktoré nám našepkáva intuícia, veľmi často prinášajú najlepšie riešenia. Môžu napríklad našepkať, kedy je najvhodnejší čas na vysnívanú cestu, alebo či práca, ktorú sa zo všetkých síl snažíte získať, bude  naozaj vyhovujúca.

Záhadný fenomén
Zmysel intuície dodnes nie je dôkladne prebádaný. Jeho existenciu však potvrdzujú osobné skúsenosti mnohých ľudí. Stáva sa nám napríklad, že od prvej chvíle vycítime niekoho faloš a nečestnosť. Alebo bez váhania urobíme ozhodnutie, ktoré sa neskôr ukáže ako najoptimálnejšie zo všetkých. Stáva sa aj to, že nás náhle zachváti nepokoj a potom sa dozvieme, že práve v tej chvíli niekto z blízkych potreboval našu pomoc. Odkiaľ sa berie táto záhadná schopnosť predvídať udalosti? Celé tajomstvo pravdepodobne spočíva v schopnosti vnímať ukryté informácie z okolia.

Dôležité sú zmysly
Citliví ľudia s vyostrenými zmyslami sú zväčša vynikajúci pozorovatelia. Často si napríklad všímajú to, čo iným uniká: napr. niekoho úsmev, grimasu, letmý pohľad. Takíto ľudia podvedome analyzujú rôzne fakty a vďaka tomu podvedome prichádzajú k správnym záverom.
Existuje teória, podľa ktorej sú mimoriadne citliví ľudia schopní prijímať magnetické vlny vysielané ľudským mozgom.  Intenzita prijímania sa mení v závislosti od zdravotného stavu, nálady alebo prežívaných emócií. Možno práve preto sú niektoré z nás takmer okamžite schopné zachytiť jemné dôkazy manželskej nevery. Čím viac pozornosti dokáže venovať človek cudzím ľuďom, čím lepšie sa vie vžívať do ich myslenia a pocitov, tým lepšie sa mu darí v oblasti intuície.

Ženy hrajú prím
Ženy majú omnoho lepšiu intuíciu ako muži. Muži sa v živote riadia predovšetkým logikou. Ženy sú omnoho emotívnejšie, častejšie podliehajú predtuchám. Príroda ich takýmto spôsobom pripravila na dôležitú úlohu: materstvo. Vďaka silne rozvinutej intuícii sú schopné vycítiť potreby dieťaťa a reagovať aj na najdrobnejšie signály, svedčiace o hroziacom nebezpečenstve.


Diskusia k článku:

predtucha zeny ten ma ale krasny zadok,bude ma milovat :-))
Neregistrovaný - , 14.8.2002 08:23
neznámy, to je o niečom inom. Aj mne sa stáva, že poslúchnem "vnútorný hlas".
Neregistrovaný - smile, 14.8.2002 09:49
Nedavno som spoznala jedneho priatela a predstavte si, dorozumievame sa po novom.. myslienkami. Chce to síce chvíľu sústredenia, ale ide to.
Neregistrovaný - dadula, 14.8.2002 13:04, vereska(`na`)szm.sk
Moja intuicia funguje az privelmi spolahlivo... Zatial ma nesklamala ani raz. A da sa to dokonca aj trenovat, mam knihu od Doreen Dayovej - Prakticka intuicia.
Neregistrovaný - kristy, 19.8.2002 11:50
moja zvlastna vnimavost mi zachranila zivot 4 mes. synceka, snivalo sa mi ze sme nezapli nany podlozku a on v spanku umrel, zacala som si na to davat vacsi pozor o dve noci nam hucal alarme ze maly nedycha, ked som ho zobudila rozdychal sa
Neregistrovaný - goli, 30.10.2004 13:21, darinka.golembiovska(`na`)seznam.cz
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!