lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Chémia lásky

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 14.1.2003
späť
Späť

Poslať
 

Či sa k tomu priznáme, alebo nie, všetci sme už zažili stav , keď sa nám vzbúrili hormóny, rozšírili nozdry a dostali sme chuť na sex. Muži potom zvyknú tvrdiť: „Bola to čisto fyzická záležitosť, odrazu som nevedel kde som, ale vedel som, že ju musím mať.“ Tak toto sú slová, ktorými nejeden muž dokáže ospravedlňovať svoje výlety za hranice manželskej vernosti. Ako to je v skutočnosti? Prečo po niekom bláznivo túžime?

Centrála – príjem
Hormóny síce človek má, ale o ich „vzbure“ nemôže byť ani reči. Vedci tvrdia, že tak ako všetko ostatné aj sexuálnu túžbu riadi mozog. Práve ten musí dať žľazám s vnútornou sekréciou príkaz, aby začali vzburu hormónov. Ich hladinu potom strážia receptory, ktoré sa postarajú o to, aby ich v obehu nekolovalo priveľa. Keď sa príliš búria, receptory vyhlásia „stop stav“ Mozog má stálu kontrolu. Čiže výhovorka stratil som rozum, lebo sa mi vzbúrili hormóny neobstojí. Pôvodcom rozhodnutí je vždy mozog.
Zamyslené zmysly
Na to, aby mozog vydal vydaný signál na spustenie chemickej reakcie zvanej túžba, musia najprv zapracovať zmysly. Prvý vstupuje do akcie samozrejme zrak. U mužov je vyhodnotenie tohoto orgánu o niečo dôležitejšie ako u žien. Až keď oko zaplesá nad objektom túžby, až vtedy môže začať stav opojenia. Preto by ste mali mužom dopriať pohľad na zvodnú bielizeň aj na vaše milovanie.  U žien je zasa zmyslom lásky sluch. Práve tento orgán jej poskytne o partnerovi údaje, ktoré po vyhodnotení v centrále spustia reakciu lásky. Čím viac nežných a vášnivých slovíčok slovíčok sa dostane do ženinho ucha, tým väčšia môže byť spoločná vášeň. Vôňa patrí medzi základné informácie pre obe pohlavia. V prvom rade nám pach pomáha zo súťaže vyradiť tých partnerov, s ktorými máme podobný genofond a imunitný systém a teda by sme mohli mať poškodené potomstvo. Takýto ľudia nám prirodzene páchnu. Ak nám partner vonia, je oveľa väčšia pravdepodobnosť, že sa s ním dokážeme oddávať krásnemu milovaniu. Dotyk je samozrejme tiež prirodzený spúšťač telesných reakcií. Niekedy stačí len náhodný dotyk ruky s rukou, jeden pohľad a vášnivý vzťah je na svete. A čo chuť? Tiež nie je zanedbateľná. Partner, s ktorým sa môžeme dostať do siedmeho neba, nám musí aj chutiť. Ochutnávanie prebieha pri bozkávaní. Výsledky takéhoto testu môžu tiež poriadne zvýšiť hladinu hormónov.
Hormóny
Na to, aby medzi dvoma ľuďmi nastala chemická reakcia lásky a milovania je potrebných až desaťtisíc rozličných chemických substancií produkovaných telom. Na začiatku lásky je mimoriadne dôležitý adrenalín – stresový hormón. Preto pobiehate s telefónom v ruke, neviete sa sústrediť a prezlečiete si počas desiatich minút dvanásť rozličných modelov. Práve adrenalín je zodpovedný za to, že je človek schopný nadľudských výkonov. Postará sa o to, aby vo vašej tele koloval dostatok cukru a vy ste odrazu úplne iný človek. Príťažlivý, šarmantný schopný brilantných rozhodnutí. Túto nadprodukciu adrenalínu má telo pripravenú na to, aby ste nalákali partnera. Keď ste si vzájomne popretriasali pred očami pierka a padli ste si do oka, začína sa láska. Teda lepšie povedané do tela sa začína vylučovať veľké množstvo phenylethylaminu – drogy zamilovanosti. Práve to je látka, ktorá spôsobuje, že z vašich pier nemizne úsmev, žiadna prekážka nie je dosť veľká a váš partner vám cez ružové okuliare pripadá úplne dokonalý. Túto chemickú reakciu dokážu medzi sebou tí istí ľudia udržiavať maximálne tri roky. To sú roky, počas ktorých túžite po dotykoch a splynutiach a je vám krásne. Jeho úbytok spôsobí, že sa buď rozhodnete nájsť niekoho iného, kto vo vašom tele na ďalšie tri roky namieša ten správny hormonálny koktail, alebo namiesto drogy lásky nastúpi droga šťastia endorfín. To je ten kúzelný prostriedok, ktorý spôsobí, že dvaja ľudia spolu prežijú celý život a stále sa radi vodia za ruky, stále si ležia v noci v náručí a stále túžia po spoločnom milovaní. Je to tá látka, ktorá navodí v ľuďoch pocit spokojnosti a bezpečia s jedným človekom. Je to aj prostriedok, vďaka ktorému dokáže žena porodiť dieťa a odhodlať sa na tento bolestivý akt aj viac razy za život. Či už phenylethylamínu, alebo endorfínu pomáha pri vzniku fyzickej túžby aj oxytocin. Ten je zodpovedný za chuť na sex, túžbu po dosiahnutí orgazmu, ale zároveň sa stará aj o vernosť a oddanosť partnerovi.
Len pre mužov
Na to aby bol chlap chlapom a samozrejme aj na to aby bol schopný sexuálnych spojení je potrebný hormón testosterón. Jeho výrobou sa zaoberajú semenníky, ale aj nadobličky. To umožňuje, aby bol produkovaný aj v tele žien a eunuchov. Najviac sa ho v tele muža tvorí medzi osemnástym a dvadsiatym tretím rokom života. Preto sú mladí muži takí vášniví a nenásytní milenci. Čím je však muž starší tým menej testosterónu koluje v jeho krvnom riečisku a tým menšia je aj jeho sexuálna túžba. Preto sú muži po štyridsiatke omnoho menej zažiadaní za sexom a podávajú aj horšie milostné výkony. Preto starší muži potrebujú silnejšie impulzy pre mozog v podobe mladých, šťavnatých slečien na to, aby sa ešte k akému, takému výkonu vypli. Česť výnimkám. Testosterón je však zodpovedný za sexualitu aj u žien. Len testosterón je schopný v oboch pohlaviach vykúzliť skutočnú živočíšnu žiadzu. Rovnako je tento hormón – spolu s ďalšími asi dvesto látkami zodpovedný za to, že môžeme dosahovať orgazmus. Ženy, u ktorých sa vyskytuje viac testosterónu majú väčšiu šancu, že budú multiorgastické. To znamená, že dokážu zažiť viacero vyvrcholení za sebou.
Len pre ženy
Ženská sexualita je pod vládou hormónov o niečo menej ako mužská. Je to najmä preto, že u muža musí prísť k presnej telesnej reakcii na to, aby bol schopný do ženy vstúpiť. Žena nemusí po milovaní túžiť na to, aby sa ho mohla zúčastniť. Preto je pre ženskú túžbu omnoho dôležitejší mozog. Žena potrebuje počuť nežné slová, cítiť lásku a spočiatku sa podvoľuje radšej nesexuálnym dotykom. Hormóny však na milostnom živote pracujú aj v ženskom tele. Je to skupina asi tridsiatich hormónov zvaných estrogény, ktoré riadia menštruačný cyklus, činnosť vaječníkov a aj vylučovanie milostných štiav a túžbu po splynutí. Estrogény sú však mimoriadne výkonné hormóny, lebo sa starajú aj o to, aby ženám neredli kosti, aby nechytili infarkt a aby vyzerali mlado. Preto je momentálne veľmi obľúbená hormonálna terapia na oddialenie, či zmiernenie prechodu. Vďaka nej dnes niektoré ženy pomalšie starnú a s chuťou si užívajú milostný život vo veku, kedy naše babičky už nemali na "nemravnosti" ani pomyslenie. Čo je však najlepšie, kvôli zvýšeniu tvorby estrogénov nemusí žena brať žiadne tabletky. Na ich tvorbe sa podieľa sex. Preto ženy, ktoré žijú v celibáte prídu skôr do prechodu a aj preto po víkende plnom lásky napriek nedostatku spánku vyzerá žena tak neodolateľne.    
                                   


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!