lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Zbavte sa nadbytočného smútku

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 17.1.2003
späť
Späť

Poslať
 

Ste každú chvíľu skľúčená, namrzená a nemáte do ničoho chuť? Máte pocit, že vás nikto nechápe, pripadáte si osamelá a nemôžete sa na nič poriadne sústrediť? Zrejme je to typická posviatočná depresia. Váš stav má tri hlavné príčiny:

BIOLOGICKÚ. Vaše telo sa pomaly pripravuje na obdobie plné života, ale chýba mu na to energia. V zime, keď nás nedostatok svetla a chlad nútia k dlhému pobytu v uzavretých priestoroch, sa niet čomu čudovať.
Vaša samoliečba: Každý deň si naservírujte ovocie veselých farieb a plné vitamínov.  Dbajte na to, aby ste jedli pravidelne a doprajte si aj kaloricky výdatnejšie potraviny.
SOCIÁLNU. Ľudia sú skleslejší, unavenejší a navzájom si odovzdávajú málo energie – nikto jej totiž nemá navyše. Aj preto sa v zime horšie nadväzujú nové vzťahy. Upíry energie to majú tiež ťažšie.
Vaša samoliečba: Aj keď sa vám vôbec, ale vôbec nechce, premôžte sa a vyrazte medzi ľudí, stretávajte sa s priateľmi. Smútok od vás ale odoženú iba tí, ktorí sú pozitívne naladení. Neostýchajte sa zveriť svojim blízkym, čo vás trápi. Každý deň buďte hodinu v prírode. Najlepšie okolo obeda, keď sa dá predpokladať aspoň trocha slnka.
PSYCHICKÚ. Počas zimy sme čoraz väčšmi plní  očakávania a napätia. Aj to nás vyčerpáva. Pritom dni často vôbec nie sú také, aké si predstavujeme a nastupujú pocity sklamania a ešte väčšej únavy.
Vaša samoliečba:  Starajte sa o svoju dušu aj telo. Na voľný čas si naplánujte činnosti, ktoré vám robia radosť: kino, počúvanie hudby, schôdzku s kamarátmi, skvoš, korčuľovanie ... Začnite pravidelne cvičiť, naučte sa relaxovať a meditovať. Zdržujte sa tam, kde je veľa svetla.

Depresii nahráva aj moderný spôsob života. Preto u nás vôbec nie je ojedinelým javom: jej príznaky postihujú 20 až 25% Slovákov. Veková hranica pritom neustále klesá a výskyt depresií rastie až niekoľkonásobne. Ale na záver pre vás máme aj dobrú správu: na jar  v lete z vás slnko a svetlo melanchóliu vyženú.  Takže ich do seba nasávajte, koľko sa len dá!


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!