lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 16. Apríl, , Dnes oslavuje Dana/Danica
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Vrahovia lásky

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 15.11.2001
späť
Späť

Poslať
 

Ako môže byť človek fér, keď sa mu od zlosti rozprúdi krv v žilách, vidí červenú hmlu, ide ho „rozhodiť“ od zlosti a o pár minút vidí iba chrbát náhliaceho sa partnera. Ak si to neodskáče jeho zdravie, tak určite najbližšia váza. Za tým už letí iba veta typu: „Aj tak vždy iba táraš...“
Špecialisti, zaoberajúci sa psychológiou vzťahov a hádkami v nich, nazývajú takéto frázy „zabijakmi“ Jednoducho, sú to vety, ktoré svojím spôsobom „zabíjajú“ ďalšiu komunikáciu medzi partnermi a často aj lásku. Potvrdilo sa, že ak to robíme často, spoločnej staroby sa isto-iste nedočkáme.
I keď sa to nezdá, podobnú galibu ako tieto vraždiace frázy dokážu narobiť aj slovné spojenia ako „to je pre teba typické“ alebo „hneď som ti to hovorila“. Ich účinok je totiž navlas rovnaký: partner zostane úplne bez slov. Nemá na čo reagovať. Ostáva mu iba mlčanie.
Tretím vrahom lásky sú neprítomní svedkovia. V hádkach by ste sa rozhodne nemali schovávať za niekoho tretieho: „Mama má varovala, že si taký výbušný“, „Tvoj otec mi už pred rokmi povedal, že máš málo ctižiadosti“ či „Tvoja babka vedela už dávno, že si príliš mäkký“. Terapeuti tomu hovoria „citovanie svedkov“. Citovať cudzích je prinajmenšom nechutné a nesympatické a po určitom čase tým privediete partnera do varu, v ktorom vás určite nebude vidieť v priaznivom svetle.
Vraždami lásky sú aj neustále zmeny témy, prechod od konkrétneho k všeobecnému. Od chýbajúceho toaletného papiera po chýbajúce morálne zásady.
A lakomého strýčka. Preto si zapamätajte, že lepšie sú tvrdé slová, zvýšený hlas ako zmena témy.

Pokračovanie zajtra


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!