lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Vrahovia sexuálnej túžby

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 24.8.2001
späť
Späť

Poslať
 

Sexualita a hormóny sú nedeliteľne prepojené. U žien od 40-45 rokov, teda ešte pred samotným klimaktériom, môže postupne prísť k hormonálnym zmenám a spolu s klesajúcou hladinou hormónov klesá aj sexuálny záujem. Postihnutým ženám môže pomôcť, ak začnú užívať hormonálnu antikoncepciu s menšou dávkou hormónov, alebo ak absolvujú hormonálnu terapiu, niekedy pomáha aj cvičenie jogy, alebo zavedenie nových sexuálnych praktík.
Často podceňovaným zabijakom sexu je nedostatok spánku. Preto si každú noc doprajte sedem alebo osem hodín spánku.
Pravidelné športové aktivity zvyšujú sexuálny apetít. Podľa viacerých štúdií zvyšuje hodina športu na čerstvom vzduchu denne u mužov záujem o sex a vedci predpokladajú, že to isté platí aj pre ženy. Žiaľ, iba predpokladajú, nikto sa neunúval to aj zistiť, asi bolo príliš ťažké nájsť živočíšny druh ženu. Preto sa radšej na túto radu nespoliehajte a urobte si vlastný výskum. Mňa osobne by nikto nedonútil po hodine športu, k ďalšej športovej aktivite. Tí istí vedci dokázali, že extrémny športový tréning má na sexuálny život negatívny vplyv, pretože znižuje hladinu testosterónu v krvi. Už tomu rozumiem, keď považujete desať drepov za extrémny športový výkon, určite nešportujte pred sexom. Každý, kto extrémne veľa športuje a zabúda na pravidelnú stravu, zasadzuje svojmu sexuálnemu apetítu úder pod pás. Môj súkromný výskum dokazuje, že každý kto extrémne veľa je, zabúda na pravidelný sex, čím zasadzuje svojmu partnerskému vzťahu úder pod pás.
Depresie sa prejavujú množstvom symptómov. K nim patrí aj nedostatok záujmu o pohlavný styk. Úspešnou liečbou depresie sa opäť dostaví aj záujem o sex.
Je to síce paradoxné, ale antidepresíva, ktoré majú priaznivo ovplyvniť ľudskú psychiku, môžu v mnohých prípadoch vyvolať aj funkčné sexuálne poruchy. Preto je lepšie nepoužívať antidepresíva , ale problém riešiť tradičnými spôsobmi čínskej medicíny. Ak veríte iba európskej liečbe, problém sa dá vyriešiť buď tak, že sa po dohode s lekárom znížia dávky lieku, alebo prestávkou v ich užívaní.
K zníženej sexuálnej túžbe prispievajú aj každodenné stresové faktory. Na ženy majú silnejší vplyv a preto ženy, žijúce v permanentnom strese, strácajú záujem o sex / pokiaľ ich nepostihne opačný syndróm, že jedine sex im prinesie odreagovanie/. Ak si myslíte, že aj váš sexuálny život nepriaznivo ovplyvňujú práve stresy, mali by ste si vyhradiť viac času na uvoľnenie – napríklad na bylinkový kúpeľ alebo dlhú podvečernú prechádzku, stretnutie s priateľmi, leňošenie.
Pri sexuálnej túžbe, najmä u žien, hrajú významnú úlohu aj duševné faktory. Pri neustálych mocenských bojoch, ktoré v niektorých manželstvách pretrvávajú roky, alebo po boku emocionálne vzdialeného partnera mnohé ženy doslova prejde chuť na sex, svoju úlohu tu často zohráva aj bigotná katolícka výchova. V takomto prípade pomôže iba otvorený rozhovor, manželské poradenstvo u odborníka alebo párová terapia.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!