lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Nekonečný príbeh

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 31.10.2001
späť
Späť

Poslať
 

Psychológovia vedia / často z vlastnej skúsenosti/, že čo sa týka príbehov lásky veľa fantázie nemáme. Až do „osvietenia“ milujeme, takmer vždy, podľa tej istej schémy. Akoby sme mali v sebe zakódovaný nekonečný príbeh lásky. Často nechápeme, prečo je nám ten sympatický, múdry a dobrý chlapec od susedov taký ľahostajný, ale pri myšlienke na podivína z vedľajšej kancelárie sa nám zrýchľuje tep, napriek tomu je to pravda. Bude to tým, že kým si neuvedomíme pravidlá hry, hľadáme vo vzťahoch vždy to isté. Niekto boj, čiže drámu a vojnu, večné dokazovanie si toho, kto je lepší, kto zvíťazí, iní pokoj, pohodu, mier, porozumenie, ďalší obdiv, potvrdenie vlastnej dôležitosti, ukážku svojej sily, alebo len obetovanie sa, zmysel svojej mravenčej práce na zdokonaľovaní ženy - otrokyne.

Ak otrokyňa nenájde pána, ale tiež otroka, ak egoista nájde ďalšieho egoistu, ak bojovník nájde mierotvorcu, učiteľ namiesto žiaka stretne učiteľa vzťah nebude dlho fungovať, hoci spočiatku sú jeden druhým fascinovaní.
Ten, kto svoju vlastnú schému príbehov lásky nepozná a nesnaží sa zistiť partnerovu, poprípade ich zle odhadne, nebude v nijakom vzťahu dlho šťastný. V manželských poradniach sa psychoterapeuti denne presviedčajú, o tom, že čo sa nám zdá v prvých mesiacoch vzťahu „ tak očarujúce“ je neskôr kameňom úrazu. Tá milá stvora so skvelou slovnou zásobou, s ktorou sa človek nikdy nenudí sa stane otravnou babou, ktorá nikdy nezatvorí ústa, temperamentná dáma sa zmení na neurotickú stíhačku, distingvovaný pán na nudného zadubenca, milovaný muž, ktorý mi tak dobre rozumie, je po roku podpapuč bez názoru, náš drahý filozof je mamičkin pupok, zabávač spoločnosti je alkoholik a bitkár, krásna Venuša sa stáva kurvičkou, ktorá musí s každým koketovať a ten praktický chlapík, ktorý zmenil môj život, je zrazu len bezcitný počtár. Zo šetrného je lakomec a nám neostáva nič iné, ako hľadať si k sebe niekoho vhodnejšieho, úplne iného, ale žiaľ, rovnakého.
Ideálne sa zamilujete až vtedy, keď odkryjete kód svojho príbehu lásky a vaše predstavy sa stretnú s predstavami partnera. Ak chcete boj, dopraje vám bojovať, ak chcete porozumenie, nikdy sa nepohádate, ak chcete praktika, nebudete ho nútiť písať básne, ak chcete chlapa pod papučou , nebude vás štvať, že vás poslúcha.
Nemyslite si však, že je to také jednoduché ako to vyzerá takto na internete, na to, aby ste sa stretli s tým pravým, potrebujete okrem vedomostí o príbehoch lásky, mať ešte kus šťastia a v osude napísané, že práve v tomto živote stretnete svoj skvelý doplnok. Na svete sa to vraj vydarí tak 5% ľudí, aj to nie na prvý raz a tak pokojne hľadajte a snažte sa príbehy, ktoré prežívate žiť naplno s radosťou a chuťou. Nikoho nemeňte, iba seba a svoj postoj k ľuďom a ak to inak nejde, odíďte. Odchádzajte však včas, bez pocitu viny, bez výčitiek a bez zlosti. Poďakujte si navzájom za všetko, čo ste si darovali a zabudnite na všetko, čo ste nedokázali urobiť inak.
Aj keď samota občas bolí, do nového vzťahu sa neponáhľajte. V pokoji sa očistite od všetkého starého v samote dumajte o tom, čo ste prežili a napíšte si na papier, čo už nikdy nechcete prežiť. Podľa toho si potom vyberajte nového partnera. Ak človek veľmi chce, dokáže zmeniť aj svoj vlastný príbeh lásky. A keby sa vám to nepodarilo a priťahovali by vás stále tí istí muži, skúste aspoň zvládnuť ten príbeh lepšie ako predtým. Možno aj v tom je zmysel života.




Diskusia k článku:

stiplave :-) a fajn :-),dobry clanok
Neregistrovaný - mato, 31.10.2001 14:17,
Tak tak brouku...ani ja si to neviem vysvetliť
Neregistrovaný - Bellezza , 31.10.2001 15:45, bellezza(`na`)pobox.sk
mne sa to zda byt cele trhle honba za ... hm ... domnelym sebauspokojenim ... ked je niekto sam,dal by za pozornost neviem co,a casom ... a prilis asi rozoberam,ide na mna depka
Neregistrovaný - mato, 31.10.2001 18:49
Kto nevie žiť sám so sebou, nebude vedieť žiť ani s druhým.
Neregistrovaný - Bellezza , 2.11.2001 10:29, bellezza(`na`)pobox.sk
Sere ma to, ze vsetky vztahy pridu po case k mrtvemu bodu! ( dobre, skoro vsetky)
Neregistrovaný - Ada, 2.11.2001 15:48
Čo to je mŕtvy bod?
Neregistrovaný - Bellezza , 2.11.2001 16:06, bellezza(`na`)pobox.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!