lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Polanski ma nezvádzal, hovorí modelka z kauzy Vanity Fair

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 27.7.2005
späť
Späť

Poslať
 

Modelka, ktorá bola v centre úspešnej žaloby režiséra Romana Polanského proti americkému magazínu Vanity Fair, vyhlásila, že filmár sa ju nikdy nepokúsil zviesť. Londýnsky súd v piatok rozhodol v prospech Polanského (71), ktorý magazín zažaloval za ohováranie v súvislosti s článkom z júla 2002, v ktorom sa tvrdí, že režisér sa v auguste 1969 v newyorskej reštaurácii Elaine¤s pokúsil zviesť ženu cestou na pohreb svojej zavraždenej manželky Sharon Tate. Podľa verdiktu musí súd Polanskému zaplatiť odškodné vo výške 50.000 libier plus súdne výdavky.

Nórska modelka Beatte Telle - blondína, ktorú sa mal režisér pokúsiť zviesť - v procese nesvedčila. "Roman Polanski prišiel k stolu, keď som jedla a vyzeralo to tak, ako keby mi chcel niečo povedať, ale neurobil to," cituje modelku, ktorá žije na okraji Osla, britský nedeľník The Mail on Sunday. "Nikdy nepovedal, že zo mňa urobí ¤druhú Sharon Tate¤, alebo že zo mňa urobí hviezdu. Vôbec ma neoslovil." Podľa Vanity Fair Polanski položil ruku na stehno ženy a povedal jej: "Urobím z teba druhú Sharon Tate." Magazín neskôr uznal, že článok nebol presný s tým, že k udalosti v skutočnosti došlo asi dva týždne po pohrebe Sharon, zavraždenej stúpencami klanu Charlesa Mansona. Magazín však trval na tom, že podstata spornej pasáže článku je pravdivá. Polanského právnici popierali, že by k incidentu došlo.

"Polanski tam len stál. Len na mňa strašne dlho uprene hľadel... Možno som mu pripomínala Sharon Tate. ... Nikdy sa ku mne nepriblížil," dodala modelka. Telleová údajne povedala, že právnici vydavateľa Vanity Fair, spoločnosti Conde Nast, ju písomne požiadali o svedectvo v Polanského procese. Modelka podľa vlastných slov súhlasila, že sa s nimi v Londýne stretne, ale len preto, "aby sa ich striasla", a britskú metropolu nenavštívila. Mail on Sunday neuviedol, prečo Nórka odmietla svedčiť. Polanski počas týždňového procesu svedčil prostredníctvom videospojenia z Paríža, aby sa vyhol vydaniu z Británie do USA, kde naňho vydali zatykač pre sexuálny styk s 13-ročným dievčaťom. Priznal, že s dievčaťom mal pohlavný styk. Z Británie ho môžu za zločin z roku 1977 vydať do USA, nie však z Francúzska, kde sa narodil. Pred žalobou z USA ušiel v roku 1978.

Copyright©2004 TASR


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!