lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 18. Apríl, , Dnes oslavuje Valér
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Máte malú princeznú?

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 5.7.2002
späť
Späť

Poslať
 

Psychológovia vravia, že každé malé dievčatko má byť milované ako princezná.  Neznamená to, že rodičia sa jej majú vo všetkom podriadiť. Stačí, ak jej venujú toľko lásky a pozornosti, koľko dostávajú princezné. Chvála, povzbudzovanie a vzájomná komunikácia dávajú dieťaťu istotu, že si ho niekto váži.  Rozprávkové princezné bývajú aj krásne. Preto by aj každé dievčatko malo vyrastať s vedomím, že je krásne a od malička vnímať, že starostlivosť o vzhľad je pre ženu rovnako dôležitá ako vzdelanie. Na prvý pohľad sa nám to môže zdať povrchné, ale nie je to tak.

 U ženy je krása vnímaná a posudzovaná omnoho viac ako u mužov a práve preto úzko súvisí s jej duševnou  pohodou. Žena, ktorá dobre vyzerá, sa aj dobre cíti a môže prenášať radosť aj na iných. Preto treba dievčatká vychovávať k zdravému sebavedomiu a od malička ich učiť, ako sa o seba starať a ako sa tešiť zo svojej krásy. Ale aj to, aby bolo také dobré aké sú pekné, lebo krása a inteligencia znamenajú aj zodpovednosť za svoje správanie.

● Dievčatko by malo  od malička vedieť, že je dievčatko a že má preto množstvo možností, ako zvýrazniť svoju krásu. Môže nosiť šatočky a ozdôbky, aj keď má iba dva roky.
 ●Čistota a vôňa by jej mali prejsť do krvi. Kým je maličká, stačí olejček po kúpaní, voňavý šampón a mydlo a mäkučký uteráčik, či froté župan.
● V dospievaní by mala začať používať antiperspirant a deodorant / bez alumínia!!!/. Až raz dostane svoj prvý parfum, vysvetlite jej, že nie je iba do divadla, ale na každý deň. Patrí k nej a svojim spôsobom naznačuje jej povahu podobne, ako pohľad alebo úsmev.
●Už v detstve ju učte, aby sa po každom kúpeli natrela balzamom.
●Ihneď ako sa na pleti prejaví dospievanie, začnite s ňou chodiť na kozmetiku, alebo ju naučte pestovať si pleť dostupnými prírodnými prostriedkami.
●Líčenie sa kedysi dievčatám zakazovalo ako nezdravé. Dnešné mejkapy sú však natoľko kvalitné, že pokožke nebránia dýchať, naopak – chránia ju pred nečistotami  zo vzduchu. Ak sa vaše dievčatko bude chcieť v pätnástich líčiť, nebráňte jej, časy , keď sa líčili len fifleny a ľahké devy sú už dávno za nami. Radšej jej poraďte, čo jej najviac pristane a naučte ju, že líčenie musí byť jemné.
●V pätnástich je každé dievča pekné. Žiadnu nenapadne, že aj ona raz zostarne. Naučte svoje dievčatko myslieť trocha dopredu: vysvetlite jej, čo môže urobiť pre to, aby bola vždy pekná. Mala by napríklad vedieť, že priveľa slniečka spôsobuje starnutie pokožky a že všetko, čo zje, vždy niekde vidno – na pleti, vlasoch, nechtoch, postave.
●Nebuďte svojej dcére príkladom ženy, ktorá sa týždeň prejedá a potom týždeň drží zúrivú diétu. Aj keď nemá ideálnu postavu, môže veľa ovplyvniť pekným držaním tela. To si najlepšie osvojí, ak bude chodiť na balet, gymnastiku alebo tanečný krúžok.
Či sa nám to páči alebo nie, krásni ľudia to majú v živote ľahšie. Všetci sa na nich radi pozerajú,  ľahšie prehliadajú ich nedostatky. Človek, ktorý je šikovný a  sám seba si váži, nepotrebuje dokonalú tvár na to, aby sa zdal ľuďom krásny. Krása vyžaruje z neho. Neubližujte svojim deťom zbytočnou kritikou. Komplexy by im obmedzovali život – sebavedomie im ho otvorí.


Diskusia k článku:

Moja dcéra tiež bola ako princeznička, krásne vlasy, pekné očká, pekný odev - to všetko, dokiaľ neprišla na strednú školu, do iného kolektívu a k tomu všetkému na internát. Vôkol nej celkom cudzie decká s novými trendami v odievaní, v správaní, mimo rodičovského dozoru - a všetko sa zrútilo. Potom výška ..... a už sa nedalo z toho "vyzliecť".
Neregistrovaný - smile, 8.7.2002 16:46
Smile , nesmúť. Naše deti majú svoj čas žitia, ku ktorému patria ich trendy. Buď rada, že aspoň chvíľu bola tvojou princezničkou. Nie každému sa to podarí.
Neregistrovaný - Eva, 9.7.2002 10:26
..aj sa myslim,že povinnostou zeny je dobre vyzerat,ale tento clanok sami zda na velmi slabej urovni.Aluminium v deodorantoch?Nech si autorka clanku precita dostupne odborne informacii o tejto kacici.A ani o kompletne licenie v 15 rokoch ako kazdodenna zalezitost sa mi velmi nezda vhodne..... To je moj nazor.
Neregistrovaný - Cat, 5.9.2002 19:46
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!