lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ako zvládnuť balenie

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 30.7.2001
späť
Späť

Poslať
 

Každá žena by si mala pri balení kufrov uvedomiť, že ženské a mužské potreby sa aj pri napĺňaní batožiny líšia. Predpokladám, že ťarcha balenia zostáva na vás a tým sa otázka „Čo si vlastne zabaliť do kufra?“ stáva pre vás aktuálnou. Verte, že dobre zbalený kufor je v skutočnosti malé umelecké dielo. Pritom nemám na mysli vhodné uloženie garderóby, ale vhodný výber vecí.


Náš dovolenkový kufor by mal byť zabalený veľmi dômyselne. Počas dovolenky môžeme zabudnúť na strohé predpisy a kostýmčeky do práce a zvoliť si ležérnejšie oblečenie s istou dávkou fantázie a ak chcete aj výstrelkov podľa svojho vkusu. Nazývam ich „modýlky“ a som v nich šťastná. Napriek nedokonalému vzhľadu potešia často aj mojich priateľov a rodinu. Napríklad si doprajem na svoje nie najdlhšie nohy minisukňu, alebo doprajem svojmu impozantnému pozadiu pobyt v šortkách. V horúce dni niet nad ľahké, vzdušné materiály: hodváb, mušelín, tenkú bavlnu v celom spektre cukríkových odtieňov: ružovej, fialkovej a blankytnej (aj vtedy, keď nie sú práve ,,in“), ale aj citrónovej, tyrkysovej atď, jednoducho farieb, ktoré sa hodia k rozpálenému letu. Milovníčky decentnejšieho štýlu sa pravdepodobne priklonia buď k safari-štýlu alebo nekonečným možnostiam čierno-bielych kombinácií.
V kufri by sa mali nevyhnutne ocitnúť šaty, šortky a mušelínová. viskózová alebo bavlnená blúzka. Dôležitú úlohu pri dovolenkovom oblečení hrajú aj doplnky – sú ,,soľou“ štýlu, ktorému môžu dodať zakaždým iný charakter.

Čo si majú zabaliť do kufra ženy?
· Ľahké šaty na zapínanie alebo kombinačkového strihu, hodvábne alebo bavlnené pošité korálkami môžu slúžiť prakticky po celý deň. S vhodnými doplnkami v nich môžeme ísť na pláž, na popoludňajšiu prechádzku, na večeru, ale aj na diskotéku.
· Na pláž, samozrejme plavky (dvojdielne aj celé, doplnené farebne ladiacou sukňou do gumičky, či tzv. „prevezovacou“ sukňou alebo veľkou šatkou – pareom, ktorú si môžeme uviazať buď ako sukňu alebo ako indické šaty na jedno rameno. Večer nám pareo môže slúžiť ako štóla na ochranu nahých ramien.
· Veľkú plážovú tašku (ktorá pohltí nekonečné množstvo nevyhnutností od kozmetiky na opaľovanie, dobrú knihu alebo časopis, slnečné okuliare, walkman, gumičky do vlasov atď.) plus menšiu taštičku na opaľovacie prípravky, papierové vreckovky, žuvačku. Je vhodné mať aj malú kabelku na večernú prechádzku a do elegantnej reštaurácie.
· Letné topánky majú byť predovšetkým pohodlné. NIKDY nechoďte na pláž v topánkach na vysokom podpätku (je to mega-out). Veď načo jestvujú stovky plochých, maximálne vykrojených a pritom s veľkou fantáziou vytvorených šľapiek? Okrem takejto plážovej obuvi patrí do kufra aj pár módnych, pohodlných topánok s nízkym alebo plochým podpätkom a športová obuv.
· Doplnky typu šatka, klobúk alebo slnečné okuliare dodajú garderóbe ženskosť a eleganciu.
· Bižutéria – zlaté alebo strieborné opasky okolo bokov, veľké pripínacie kvetiny na jedno rameno, farebné korálky, ktoré nádherne zvýraznia odtieň opálenej pokožky...To všetko vám spríjemní vzhľad a urobí radosť. Fantázii sa v tomto prípade medze nekladú.

Čo patrí do mužského kufra?

Obsah mužského kufra by mal byť farebne tlmenejší. I keď mužská móda už ani zďaleka nepripomína nemenný a konzervatívny štýl spred niekoľkých rokov, známi dizajnéri odporúčajú prírodné farby kontrastujúce s pestrou ženskou módou. Čiže žiadne farebné joggingové súpravy alebo polyesterové, farbami hýriace havajské košele, ale materiály ako sú surový hodváb, bavlna, ľan – ľahké a komfortné látky, priam stvorené na letný odpočinok.
· Do mužského kufra patrí bledé športové sako – základ, ku ktorému dolaďujeme dvojo-trojo nohavíc.
· Pod sakom sa toto leto povinne nosí tričko, môže byť jednoduché bavlnené, ale štýlovejšie je hodvábne s malým golierikom. Milovníci košieľ ocenia hodvábne košele s krátkymi rukávmi alebo pestré voľnočasové košele z prírodných materiálov.
· Aj mužské nohy si môžu oddýchnuť od celých topánok a preobuť sa do športovej obuvi s odhalenou pätou bez povinných ponožiek.
· Šortky ,,kapsáče“ sa neustále tešia veľkej obľube, aj keď návrhári už niekoľko rokov predpovedajú ich zánik. Pokiaľ budú mať muži záľubu v nožíkoch , peňaženkách, bankových kartách, malých elektronických diároch určite nezaniknú.
· Správna žena nezabudne mužovi zabaliť dostatok spodnej bielizne, plavky, papuče, holiace potreby, toaletnú vodu a krém so slnečným filtrom, jeho obľúbené „vecičky“ / fajka, cukríky, pero, slivovica, karty, textilné vreckovky, lebo tie papierové nenávidí, slnečné okuliare.../
Dokonalá manželka vie, že nech robí , čo robí, vždy bude korune tvorstva niečo chýbať, ale partnerova Visa karta si s tým poradí.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!