lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Mám ťa v zuboch

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 19.11.2001
späť
Späť

Poslať
 

Niekedy až tak horúcu, že im v nej praskne žilka. Z desiatok ďalších ľudových múdrostí som si dnes všimla, také menej používané. Vravíme, mám ťa v zuboch a potom nás rozbolia všetky zuby, hrozí nám resekcia, alebo v noci škrípeme zubami. Tento nepríjemný zvuk vydávame preto, lebo ním podvedome spracúvame svoj denný hnev, nespokojnosť a agresivitu, alebo sa „prehrýzame“ ťažkou životnou situáciou. Moderná psychológia potvrdila, že naše emócie sa prejavujú napínaním žuvacích svalov. U mužov, ktorí nemajú tukové vankúšiky, môžeme jasne pozorovať, keď ich urazíme, ako im začnú behať žuvacie svaly a oni spracúvajú svoje negatívne emócie, aby nám nemuseli jednu „ prilepiť“. Škrípaniu zubov sa netreba brániť, lebo ľudia, ktorí intenzívne škrípu zubami, podvedome spracúvajú stresové situácie, čím sa bránia vzniku blokov a tak si podvedome chránia zdravie. Ku škrípaniu zubov prichádza v hlbokom spánku, kedy nemá mozog kontrolu nad telom. A keďže všetko so všetkým súvisí, čínska medicína upozorňuje pri škrípaní zubov na ochorenie pečene a žlčníka. Oba tieto orgány pritom považuje za centrum hnevu a agresivity.
Ak nechcete v noci škrípať zubami, jedzte na noc iba ľahké, dobre stráviteľné jedlá. Nerozpaľujte si pred spaním pečeň korenenými, pálivými, cesnakovými jedlami s červeného mäsa a neukladajte si „hnevy“ na noc. Spracujte ich cez deň. Nikde nie je napísané / iba v niekoľkých amerických príručkách o pozitívnom myslení /, že sa musíte neustále a na každého iba usmievať, so všetkými súhlasiť a byť všeobecne obľúbený. Uvedomte si radšej, že nie so všetkými ľuďmi sme naladení na rovnakej vlne, že by sa nám vôbec nepáčilo, keby nás niektorí / ľudia s úplne inými zásadami, ako máme my / mali radi a chceli byť v našej spoločnosti. Skutočne pre naše zdravie nie je dôležité byť s každým zadobre. Ak ste tolerantní, ľudí beriete takých akí sú a nechcete ich zmeniť na svoju podobu, ak neustupujete kvôli nikomu a ničomu zo svojich pevných zásad, ale v detailoch nimi nikoho neotravujete, určite sa vyhnete škrípaniu zubov a namiesto pozitívneho myslenia, budete mať v lásku v srdci. A o to ide. Hlava je totiž výmyselník a v nej sídliaci mozog nás môže aj klamať, ale srdce je sídlom našich citov a keď odtiaľ vyženieme negatívne emócie, budeme tými najšťastnejšími a najzdravšími ľuďmi.

Diskusia k článku:

vsetci sa tu smeju, ked sa niekto zacne vazne rozpravat o astrologii. uvedomme si prosim, ze nase telo sa sklada z 80 percent vody. Kto sa odvazi tvrdit, ze ked mesiac ovplyvni ocean, nedokaze ovplyvnit aj nase konania. Je to pravda, ak spravne pomenujeme svoju mysel a spravne svoje srdcia, sme na tej najlepsej ceste pochopit aj svoje JA. Astrologia, to nie je vestenie, to je poukazovanie na okolnosti, ktore nam mozu negativne ale aj pozitivne ovplyvnit nase zivoty. Nezahravajme sa s nasou KARMOU.
Neregistrovaný - ???, 5.3.2002 11:03
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!