Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, null given in /home/web/lady.sk/www/inc/poradna.php on line 709
Lady.sk
lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * Iné

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
:o) KÁVA :o) víkendová<<Späť
Juraj.A, 24.9.2022 05:26 reakcii: 14   nove: 14  
Dobré ráno prajem všetkým. Práve mi začína služba u susedov. Je polojasno, ale sú len 2°C a na koniec septembra teda riadna zima. Až sa zobudíte a prídete na rannú kávu, nezabudnite sa ponúknuť aj čerstvo napečenými dobrotami.      <reaguj>

1)  Gianni6, 24.9.2022 08:51
Dobre neskore rano vsetkym aj tebe Juraj. U nas sviezo 8 st., slnko a den este len zacinaju, dam si trochu kavy po ranajkach a idem daco sladkeho upiect a inak nic len kurirovanie sa z nachladnutia.    <reaguj>
2)  Juraj.A, 24.9.2022 09:15
1. Tak sa rýchlo uzdrav. Čaj so zázvorom, alebo zázvor nastrúhať do medu. Vraj to pomáha.   
Už som bol na nákupe, poroznášal som osie hniezda po susedoch, varí sa segedínska kapusta. Na špeciálne prianie krpca. Pôvodne chcel halušky, ale ako sme sa motali po obchode, zmenil výber.       <reaguj>
3)  dorotka, 24.9.2022 17:08
Ahojte.
Ponúknem sa kávou.
Po raňajkách sme odbehli na nákupy. S príchodom chladnejších dní bolo treba dievčatám mikiny, svetre, rifle.. dokúpiť a mladšia si výnimočne, bez hundrania a na prvý pokus topánky ku kabátu kúpila...
1 prajem skoré uzdravenie.    <reaguj>
4)  Juraj.A, 25.9.2022 10:16
Pekné nedeľné doobedie prajem. Po včerajšom dosť náročnom dni a zmene počasia, ktorá sa podpísala na bolesti môjho bedrového kĺbu, nemám vôbec výčitky svedomia, že som sa do pol desiatej nedokázal vyhrabať z postele. Na chvíľu ma síce vyhnali moji mačiaci, ale aj tak som sa do postele ešte vrátil a čumel do telky. Je zamračené, 10°C a popŕcha. Také počasia na leňošenie.
K obedu nič variť nemusím, mám spravenú čína, tak len zohriať, ale poobede budem musiieť upiecť chlieb, lebo príde ku mne krpec, bude tu spať a ráno ho treba vychystať do školy. Práve som si spravil kávu, tak si ju idem v kľude vychutnať. Pridá sa niekto?       <reaguj>
5)  Gianni6, 25.9.2022 10:50
Ahojte, u nas zamracene, veterno a zima veru. Chlipnem si trochu z Jurajovej kavy a pridam daco z mojich upecenych mucnikov.

3. dorotka, ake velke mas deti a kde im zvyknes kupovat zimne veci, prosim ta    <reaguj>
7)  abervienna, 25.9.2022 12:01
Ahojte.
Nejak tu uz nik nechodi
Resp skoro nikto
Co sa stalo???    <reaguj>
8)  Juraj.A, 25.9.2022 15:06
Dnes je také usmoklené počasie. Nie, že by poriadne pršalo, ale len tak mrholí, prípadne popŕcha. Je tma a človek aby nezaspal, tak si musí vymýšľať nejaké zábavky. Zarobil som si mäso na pečený Leberkäse (známejší skôr pod názvom bavorský chlieb. Slovo sekaná by som asi nepoužil, lebo ten sa na to moc nehodí) Už som ho skoro rok nerobil. A aby som sa ani potom nenudil, tak mám zamiesené cesto na chlieb. O pol piatej ho dám piecť, o trištvrte na šesť bude hotový a o šiestej sa môžeme s krpcom drhnúť s vynikajúcim čerstvým chlebíkom. Ale teraz si už musím dať kávu.       <reaguj>
9)  Juraj.A, 25.9.2022 17:44
Chlebík upečený. Len škoda, že ho treba nechať trochu vychladnúť. Krpec povedal, že ho bolo cítiť až na ulicu, ako išiel teraz ku mne.       <reaguj>
10)  Gianni6, 25.9.2022 18:43
Noze hod sem tvoj recept Juraj, ak mozes a nie je tajny       <reaguj>
11)  dorotka, 25.9.2022 19:16
Ahojte.
Na kávu je už pre mňa neskoro, tak si tu posedím s cajom.
10 pýtala si sa vyššie na vek mojich detí, staršia je 19 ročná dospeláčka a mladšia ma 15 aj mesiac. Oblečenie majú obe najradšej pohodlné, kombinovatelne a vôbec nemusia žiadne módne vychytavky.. zimné športové oblečenie majú väčšinou zo Sportissima, niečo z Poľska z obchodov a potom taka klasika H+M, C&A, Reserved, Tesco,.. a slušne oblečenie používané na koncerty, prehravky a na akcie zboru väčšinou kupujeme u kamarátky v jej malom obchodíku, kde má vždy dobrý výber a aj kvalitu.    <reaguj>
12)  Juraj.A, 25.9.2022 19:36
10. Budeš prekvapená, aký je jednoduchy    <reaguj>
13)  Juraj.A, 25.9.2022 19:37
10. Napíšem ho neskôr z PC.       <reaguj>
14)  Juraj.A, 25.9.2022 20:38
Už sedím s kávou pri počítači a než začne talen, tak rýchlo recept na domáci chlieb.
10. Mám niekoľko receptov na chlieb, ale tento okrem toho, že je vynikajúci, je aj podstatne jednoduchší.
Recept sem vložím z môjho archívu receptov.

Tento recept som našiel na nete, zaujalo ma na ňom hlavne to, že sa pečie po celý čas prikrytý v hlinenom pekáči na kačicu. Myslím si (neskúšal som) že rovnako dobre poslúži aj sklenená zapekacia miska s vrchnákom.

500 gr. hladkej múky
10 gr. sušeného droždia, alebo 42 gr. čerstvého droždia
370 ml vlažnej vody
10 gr. soli
1 Pl. kmínu
Nepodliehať panike, cesto bude po vymiesení hodne vláčne a lepkavé, ale tak to má byť.

Do preosiatej múky nasypeme (rozdrobíme) droždie, soľ, kmín a pomaly prilejeme vlažnú vodu. Zmes riadne rozmiešame a necháme prikryté a poprášené múkou kysnúť na teplom mieste aspoň 1 hodinu.
Vykysnuté cesto položíme na múkou posypanú dosku a rukami roztiahneme do tenkej vrstvy, ktorú niekoľkokrát poprekladáme, ako keď sa prekladá cesto na pagáče, vytvarujeme do okrúhleho tvaru a necháme prikryté kysnúť ďalších 15 minút.
Po tomto čase vložíme cesto do vyhriateho keramického pekáča (môže byť aj sklenený pekáč) vyloženého papierom na pečenie a cesto na povrchu na troch miestach narežeme. Zakryjeme vrchnákom a pečeieme zakryté v rúre vyhriatej na 240°C 30 minút, po tomto čase znížime teplotu na 200°C a pečieme stále zakryté ďalších 15 minút.
Upečený chlieb položíme na mriežku, potrieme studenou vodou a necháme vychladnúť. ( to čakanie na to, až chlieb vychladne je nekonečné. Nikdy neodolám a jem ho takmer horúci)
Ešte malá rada. Neskúšal som cesto miesiť v robote aj napriek tomu, že robot mám, ale poctivo ho miesim intenzívne dobrých 7 minút až zo mňa pot kvapká. Myslím, že to miesenie sa oklamať nedá a je úspechom k chutnému chlebíku.
Ešte jeden tip. Robievam chlieb tak, že namiesto kmínu do cesta pridám za hrsť vlašských orechov. Stačí ak su nasekané na nie moc malé kúsky, môžu tam ostať aj polovice orechov. Ten chlieb je úžasný hlavne ak sa kombinuje natretý masklom a niečim sladkým. Džem, med, nutela. Naozaj super.
No a úplne na záver z môjho albumu zopár fotiek z postupu prípravy chleba.

Prvé štyri fotky sú z minulého týždňa a ostatné z dnešného poobedia.

https://photos.app.goo.gl/V5SjNeQSwZCXVqui7
   <reaguj>
Prispievať môžu len registrovaní používatelia. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!