lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Opäť drahšie

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 18.2.2002
späť
Späť

Poslať
 

Mnohé zájazdy budú v tohtoročnej sezóne drahšie ako vlani. Cenu ovplyvní najmä povinné poistenie proti krachu, ktoré musia mať všetky cestovné kancelárie už po 1. apríli.


Cestovné kancelárie ubezpečujú, že zvýšenie kvôli poisteniu bude minimálne. Pri autobusových zájazdoch k moru by to malo byť okolo stovky navyše, pri leteckých pobytoch môžu byť ceny upravené aj o niekoľko stoviek. Sú však i také, kde sa ceny leteckých zájazdov nezmenia. Preto je veľmi dôležité, aby ste sa nespoľahli na lákavé ponuky, ale obehli si, alebo obtelefonovali niekoľko „cestoviek“. Všeobecné sadzby, o ktoré budú zájazdy drahšie, neexistujú. Každá cestovná kancelária dostane od poisťovne osobitné podmienky podľa toho, aké garancie jej poskytne na svoje zájazdy. V dôsledku zdražovania leteniek, rastú ceny zájazdov každoročne  o 5 – 12 percent.
Aj hotelieri v Chorvátsku sa rozhodli zvýšiť ceny. Zatiaľ o pätnásť až dvadsať percent oproti minulému roku. Niektorí chorvátski hotelieri využili zavedenie eura na zvýšenie cien smerom hore. Dovolenka sa tým predraží tiež cca o 20%.Pokiaľ by nové ceny zodpovedali zvýšeným kvalitám služieb, bolo by to príjemné, zatiaľ však zodpovedajú skôr zvýšenemu počtu dovolenkychtivých občanov.
A keď sme už pri Chorvátsku, pripravili sme pre vás pár odporúčaní pre vodičov, ktorí ešte nejazdili po Chorvátsku, či Slovinsku. Vychádzajú z vlastných skúseností.
 
1/ Ak predbiehate, predbiehajte tak, aby ste sa s istotou zaradili naspäť, v žiadnom prípade neriskujte, resp. nepočítajte s tým, že keby malo prísť ku kolízii, tak sa vám autá vyhnú, či pribrzdia, aby vám umožnili zaradiť sa!  Neurobia to! Je to také nepísané pravidlo na cestách po týchto krajinách.

2/ Ak prekračujete rýchlosť, počítajte s tým, že policajti sú priam nažhavení na akýkoľvek dopravný priestupok predovšetkým zahraničných šoférov - budú chcieť od vás od 50 do 300 EUR za rýchlosť, samozrejme do vrecka, inak vás do 24 hodín predvolajú na súd. Keď vás takto chytia v Slovinsku - na ceste do Chorvátska a predvolajú vás na druhý deň do Ljubljany, nezačne sa vaša dovolenka práve najpríjemnejšie

3/ Pri dopravnej nehode, ktorej účastníkom je zahraničný šofér sa musí konať do 24-och hodín súd. Ak vám vznikne škoda, dbajte na to, aby bola v zápisnici uvedená nielen vzniknutá materiálna škoda, ale aj ujma na zdraví!!! A akýmkoľvek spôsobom si zabezpečte pravdivé údaje /meno, adresa, číslo pasu, vodičského preukazu, SPZ auta.../ o spoluúčastníkovi nehody.

4/ Parkujte radšej za poplatok na platených parkoviskách, inak budete hľadať svoje odtiahnuté auto so slzami v očiach a najväčší žiaľ vás pojme pri platení pokuty / pár stoviek EURO /.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!