lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
TIPY NA LETO V HORÁCH DOLNÉHO RAKÚSKA

  Spracoval(a) : Janka
Dátum : 28.6.2012
späť
Späť

Poslať
 

Pešie túry a wellness vo Viedenských Alpách:

Horské zákutia neďaleko Viedne vám poskytnú inšpiratívne chvíľky priamo na miestach, kde kedysi letovali literáti, umelci a myslitelia. Vyberte sa na krátkodobú dovolenku do horských oblastí s termálnymi kúpeľmi Alpentherme light, ktoré priamo nabádajú k inšpirácii a novým podnetom. Ako to už v je v Dolnom Rakúsku zvykom, aj tu na vás čakajú okrem očarujúcich zátiší krajiny tiež miestne dobroty.

EXTRA TIP: Dva nocľahy s raňajkovým bufetom v izbe pre pôžitkárov v hoteli Payerbacherhof***, s programom Alpentherme Light a  mapou turistických chodníkov, sú v ponuke už od 126 eur na osobu.

Rezervácie na stránke: www.wieneralpen.at


Mostviertel Tourismus/weinfranz.at

 

Tri dni dolu riekami a hore do vrchov v regióne muštov Mostviertel:

Dolu riekou a hore do vrchov (Flussab und bergauf) – to všetko môžete zažiť za tri dni na horách a v dolinách regiónu Ötscherland. Ötscher, Hochkar, Gesäuse v regióne muštov Mostviertel – dokonalejšiu krátku dovolenku nenájdu nadšenci raftingu hádam nikde! A pre tých, čo netúžia iba po splavovaní riek, ale i po výstupoch na vrcholy, má Mostviertel na výber z množstva trás rozličnej náročnosti pre cyklistov i mountain-bikerov s „kondičkou“ na rôznych úrovniach.

EXTRA TIP: Dva nocľahy s raňajkovým bufetom, večerným menu a grilovačkou, 2 raftingovými túrami. lezeckou stenou, kartou výhod Wilde Wunder Card v cene už od 220 eur naosobu v 2-lôžkovej izbe.

Rezervácie na stránke: www.mostviertel.info

 

Najpôvabnejšia túra v celom Rakúsku!

Naľavo les hlbokého údolia plný tieňa, napravo drsný a očarujúci svet skál, uprostred strieborná stuha divokého potoka s krištáľovou vodou, príjemne čľapkajúceho, sem-tam búrlivého a pri Mirafalle hučiaceho po penivej kaskáde, rútiac sa po trase, ktorú si vynútila tiesňava Ötschera - Ötschergräben. Nečudo, že práve táto trasa bola vlani zvolená za najkrajšiu túru v Rakúsku.

Viac informácií na:  www.naturpark-oetscher.at

 

Stanica v najvyššej nadmorskej výške

Zubačka – Zahnradbahn spoľahlivo vyváža už viac ako 110 rokov dovolenkárov na najvyšší vrchol Dolného Rakúska. Štartovaciu zastávku má v obci Puchberg a konečnú na najvyššom bode Dolného Rakúska, na Schneebergu. Vagóny po trati  Salamanderbahn vytláčajú  nahor dieselové alebo, ak túžite po nostalgii, i parné lokomotívy.

Viac informácií na:  www.schneebergbahn.at

 

Prvá lanovka v Rakúsku

Prvá lanovka na prepravu osôb v Rakúsku vyváža turistov v zime i v lete na očarujúcu náhornú plošinu Hochplateau pohoria Rax. Vďaka tejto, už od roku 1926 existujúcej, medzičasom samozrejme niekoľkokrát zmodernizovanej lanovke, bol pre pešiu turistiku sprístupnený jeden z najlepšie vybudovaných a najpestrejších kútov Východných Álp.

Viac informácií na: www.raxseilbahn.com

 

Posledné zariadenie na splavovanie dreva

Dolina Mendlingtal je jedným z  posledných miest, kam sa môžete vybrať za takým zážitkom, akým  je spúšťanie dreva vodným korytom systému na splavovanie. Je totiž posledným funkčným svojho druhu v Strednej Európe a domáci sú naň oprávnene pyšní.  Zoťaté kmene stromov sa rovnako ako kedysi vyberajú na dobrodružnú púť do doliny s využitím vodného živlu.  V divoko-romantickom údolí neďaleko Göstlingu sa dajú navyše obdivovať ďalšie technické pamiatky: mlyn, pekáreň chleba a benátska píla – rozmetávačka.

Viac informácií na: www.mendlingtal.at

 

Najväčší prales Strednej Európy

Región okolo hory Dürrenstein s výškou 1.878 m patrí k najdivším a ľudskou rukou takmer nedotknutým územiam Dolného Rakúska. Táto oblasť s najväčším pralesom Strednej Európy, ktorý má názov Rothwald, je doslova a do písmena vzorom panenskej krajiny. Vstup do pralesa je dokonca povolený iba so sprievodcom!

Viac informácií na: www.wildnisgebiet.at

 

 

Najdivokejšia letná sánkovačka

Až 1007 metrov intenzívnych zážitkov strmými serpentínami na trati pripomínajúcej húsenicu a napokon závratný „kruháč“ – tak takéto zjazdárske zážitky ponúka najmodernejšia sánkarská dráha, vybudovaná neďaleko obce Türnitz v regióne muštov Mostviertel, A spúšťať sa tu môžete za každého počasia, je totiž chránená pred dažďami.

Viac informácií na: www.tuernitz.at

 

Historicky prvá horská železnica

Horská železnica Semmeringbahn funguje už viac ako 150 rokov, teda od raných dôb železnice. Bola prvou horskou železničnou traťou s klasickým rozchodom v Európe a súčasne míľnikom v histórii stavby tratí. To čo však vyráža dnešnému človeku dych je pohľad na 41 km trate so štrnástimi tunelmi, šestnástimi ohromnými viaduktmi  a viac ako sto kamennými mostmi a prejazdmi, ktoré vedú vlaky alpskými horami. To všetko je dodnes malou zbierkou superlatívov z oblasti železničnej techniky. Tento fakt ocenilo aj UNESCO, ktoré v roku 1998 vyhlásilo Semmeringbahn za súčasť svetového kultúrneho dedičstva. Umenie staviteľov tohto technického diela je dnes možné obdivovať nielen z koľajníc, ale i zo sedla bicykla - popri trati je vybudovaný cyklistický chodník.

Viac informácií na: www.semmeringbahn.at

 

Fun na dvoch kolesách

Biker-park Semmering ponúka radosť z pohybu na dvoch kolesách pre všetky vekové a výkonnostné kategórie. Začiatočníci i rodiny, všetci vyzbrojení chráničmi a helmou, hádam naberú napokon odvahu vyskúšať aj jazdu do údolia na kolobežkových obludách. Pokročilí bikeri určite ocenia náročné freeridové a zjazdárske trate, slopestyle-park a northshore-park, plné rozličných drevených prekážok na overenie zručnosti jazdy.

Viac informácií na: www.zauberberg.at

 

Dovolenka s najbohatšou paletou zážitkov

Dovolenkári , ktorí vyhľadávajú bohaté zážitky za príjemné ceny, radi využijú ponuku horskej časti muštového kraja Mostviertel, bezplatnú Inklusive Card: Wilde-Wunder-Card, ktorá je vstupenkou na  43 atrakcií a programov na území regiónu Mostviertel, zvýhodňuje výletníkov v tejto oblasti od začiatku mája do konca októbra 2012. Umožňuje tiež prepravu miestnou dopravu s 50% zľavou. Podmienkou je prenocovanie u niektorého z ubytovateľov, združených v programe karty výhod Wilde Wunder-Card.

Viac informácií na: www.mostviertel.info

 

Túra s najbohatšími výhľadmi

Taká panoráma ako na novej trase pre peších turistov Wiener Alpentour sa inde len ťažko nájde. 
250 km dlhá, vedúca južnou časťou Dolného Rakúska, kopíruje viedenský alpský oblúk a ponúka množstvo vyhliadok. Z východiskového bodu na päte pohoria Rosaliengebirge stúpa pozvoľna nahor, vedie okolo kúpeľov Bad Erlach, kde láka na prestávku kúpeľný hotel Linsberg Asia Therme a odtiaľ zas pokračuje jemne zvlnenými pahorkami územia Bucklige Welt. Napokon sa šplhá naprieč pohorím Wechsel a pokračuje cez známy Semmering do alpskej ríše Raxu a Schneebergu.

Viac informácií na: www.wieneralpen.at

 

Na úzkej koľaji

Niet pôvabnejšieho spôsobu dopravy do pohoria Ötscher, než aký ponúka úzkokoľajka Mariazellerbahn. Jazda na prastarej nostalgickej úzkokoľajnej trati je skvelou možnosťou na sledovanie scenérie a pestrosti krajiny – jemných kriviek pahorkov Predalpia (Voralpenland), ktoré postupne naberajú výšku a napokon vyúsťujú do širokých ramien rozvetveného Ötschera.  Rovnako obdivuhodná je horská železnica Ötscherlandexpress o dĺžke 17,6 km. Jazdí síce iba počas víkendov od júla do septembra,  ale odfukujúce historické parné a dieselové mašinky stoja za to! Vrcholmi trate sú dva železničné mosty s bárkovou konštrukciou, známou zo stavieb amerických železníc na divokom západe (trestlework).

Viac informácií na: www.noevog.at, www.lokalbahnen.at

 

Najrozmanitejší kopec

Ako ostrov v skalnatom mori sa vypína z Viedenskej nížiny náhorná plošina Hochplateau pohoria Hohe Wand lemovaná vencom výrazných skalných stien. Najmladší a najhravejší dovolenkári by tu najradšej strávili celé dni v malom zverinci Streichelzoo, pri obore s vysokou zverou alebo na rozľahlom ihrisku. Ambiciózni dospelí majú príležitosť podniknúť odvážny let na drakovi, paraglide alebo výlet po  lezeckých trasách. Vyhliadková terasa Skywalk poskytuje  temer zvislý pohľad do hĺbok. A pre dobrodruhov je v ponuke na pošteklenie nervov krkolomné zlaňovanie do 150 metrovej hĺbky!

Viac informácií na: www.hohewand.at


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!