lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Grilovania sa nemusíte vzdávať ani v zime

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 9.12.2010
späť
Späť

Poslať
 

Myslíte si, že grilovať sa dá len v lete? Chyba! Ak grilujete naozaj radi, ani snehové vločky by vám nemali zabrániť vychutnať si váš obľúbený steak. Grilovať sa dá celoročne, dôležité je len dodržať jednoduché pravidlá a mať k dispozícii ten správny gril. Všetky grily Weber majú poklop,  ktorý  má nielen ochrannú funkciu, ale taktiež zabezpečí dokonalú prípravu pokrmu. V zimnom období je totiž ideálnou metódou nepriame grilovanie, ktoré zaistí prepečenie jedla i pri teplotách pod bodom mrazu. Užite si teda „grilovačku“ na horách, doma v zasneženej záhrade alebo balkóne.

 

Celoročné grilovanie sa stáva kulinárskym fenoménom. Aj u nás už mnoho hotelov či reštaurácií objavilo čaro zimných „gril párty“. So správnym vybavením môžete vyskúšať zimné grilovanie i u vás na záhrade, na chalupe či priamo na horách. Stačí len vedieť, ako na to.

 

V zime grilujte s poklopom

Pre zimné grilovanie sa hodia grily s poklopom. S takýmito grilmi môžete grilovať za každého počasia. Všetky grily Weber sú vybavené poklopom, ktorý grilované pochúťky ochráni, či už sneží alebo prší. Poklop navyše zaistí rovnomerné prepečenie mäsa aj v mínusových teplotách.                                                                               

Zvoľte metódu nepriameho grilovania

Nepriame grilovanie sa podobá pečeniu. Pokrm sa pripravuje mimo priameho zdroja tepla, pod poklopom. Dosiahnutá teplota sa pohybuje okolo 180 °C a pečenie prebieha pomocou horúceho vzduchu, ktorý cirkuluje okolo roštu. Poklop zaistí, aby teplo neunikalo a pečenie prebiehalo rovnomerne. Vďaka tomu sa potraviny počas grilovania nemusia obracať. Tento spôsob je vhodný, pokiaľ je nutné potraviny grilovať dlhšie ako 25 minút alebo pokiaľ sa obávate, že sa vám mäso vysuší či pripáli. Ideálne teda pre neporciované kusy mäsa, hydiny, rýb. Je to vhodný spôsob aj na prípravu pečiva a sladkých múčnikov.

 

Čo v zime na gril?

Zatiaľ čo v lete väčšina z nás vyhľadáva skôr ľahšiu stravu, v náročnejšom zimnom období môžete na grile skúsiť pripraviť okrem rýb, hydiny a grilovanej zeleniny aj divinu, kačku, či upiecť sladký múčnik. Inšpirovať sa môžete na www.weber.com, v časti recepty.

 

Zvládne gril náročné zimné podmienky?

Značkové grily Weber sa vyrábajú z kvalitných materiálov: ocele a porcelánového smaltu. Všetky grily sa  prísne testujú priamo v závode v Chicagu. „Vďaka extrémne chladným zimám s teplotami okolo mínus 30°C, s množstvom snehu a vlhkému počasiu s búrkami v lete, je Chicago vhodným miestom na testovanie našich grilov,“  hovorí Mike Kempster z oddelenia výskumu a vývoja spoločnosti Weber.

Desať tipov pre zimné grilovanie

1.             Teplotný komfort – pripravte si teplé oblečenie a rukavice. Pripravte si teplý nápoj najlepšie v termoske (čaj, varené víno) na zahriatie. 

2.             Správne miesto – vyberte si správne miesto, ideálne s prístreškom napr. terasa alebo balkón. Nezáleží na tom, či je vonku chladno. Problémy pri údržbe požadovanej teploty v grile môže spôsobiť len vietor.

3.              Voľný prístup ku grilu – ušetrite si čas a silu, oplatí sa urobiť si ku grilu v snehu cestičku.

4.             Vhodná podložka – nestojte priamo na snehu či ľade, dajte si pod nohy rovnú, suchú a izolujúcu podložku (najvhodnejším variantom je drevo).

5.             Brikety – v zime spotrebujete viac brikiet ako v lete. Je dôležité, aby boli úplne suché. Kúpte si ich v predstihu a uložte ich na suché miesto.

6.             Metóda grilovania – Môžete použiť akúkoľvek metódu. Nepriamu (pečenie), ale i priamu (klasickú) na prípravu steakov, zeleniny a pod.

7.             Doba grilovania – počítajte s tým, že v zime vám bude grilovanie trvať dlhšie ako v letných mesiacoch. Skrátiť čas pomôže aj zapaľovací komín, ktorý rozpáli brikety dreveného uhlia rýchlo a jednoducho na prevádzkovú teplotu. Rýchlou voľbou je napríklad aj plynový gril.

8.             Teplé taniere – taniere môžete nahriať priamo v grile.

9.             Teplý pokrm – hotový pokrm prikryte, aby nevychladol a prineste rýchlo ku stolu alebo na miesto, kde budete jesť.

10.         Údržba a skladovanie – grily Weber môžete bez obáv nechať vonku, na balkóne, či terase. V tomto prípade je dobré zabezpečiť na gril vhodný obal. Ak používate gril na plyn, nájdite na skladovanie paliva bezpečné miesto, pretože plynová bomba nesmie byť vystavená mrazu.

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!