lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
FORMÁCIA FESTIVALU DIVOKEJ VODY V PREDPREMIÉRE NA DUNAJI

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 5.7.2012
späť
Späť

Poslať
 

Vylodenie pri Eurovei – tým sa začala dnešná tlačová konferencia k Festivalu Divokej Vody, ktorý sa bude konať v Čunove cez víkend 14.-15. júla. Vodáci z areálu Divokej Vody v Čunove priplávali po Dunaji na rafte, kajaku a stand up paddle – surfových doskách, ktoré ovládali postojačky s pádlom.

 

Netradičný spôsob dopravy mal svoj význam. „Zvolili sme tento spôsob, aby sme ukázali, že vodné športy v areáli Divoká Voda sú pre širokú verejnosť. Na stand up paddle neboli žiadni profesionáli, ale amatéri,“ vysvetlil riaditeľ festivalu a zároveň areálu Divoká Voda Radoslav Grega. Z kajaku a raftu na breh vystúpili úspešní reprezentanti Slovenska manželia Csonkovci, ktorí zabezpečujú organizáciu samotných vodných aktivít.

 

„Na pretekoch vo freestyle kajaku očakávame do 30 profesionálnych športovcov. Na exhibícii surfingu okolo desiatky,“ priblížil vicemajster sveta vo freestyle kajaku Peter Csonka. Profesionáli však budú dohliadať na všetky aktivity – bezpečnosť je tak zaručená. Odbornú inštruktáž zabezpečia aj najlepšie slovenské rafterky.

 

„Pre návštevníkov sme zabezpečili aj dopravu, akou sa nemôže pochváliť žiadny festival na Slovensku – návštevníci budú môcť okrem MHD či áut využiť dopravu loďou priamo z centra Bratislavy z osobného prístavu,“ povedal marketingový manažér Festivalu Divokej Vody Michal Salva na margo dostupnosti festivalu. Do areálu Divoká Voda Čunovo jazdí pravidelná linka číslo 90, ktorá v Rusovciach nadväzuje na spoj č. 91 jazdiaci z centra. Pri areáli budú v priebehu festivalu otvorené veľké parkoviská pre autá, či autobusy – návštevnosť prvého ročníka unikátneho športovo-relaxačného festivalu sa odhaduje na 5000 ľudí.

 

„Festival Divokej Vody je určený pre deti, dospelých, amatérov aj pokročilých – každý si príde na svoje, lebo v každom kúte areálu sa bude niečo diať,“ vystihol festival jednou vetou športový manažér Festivalu Divokej Vody Robert Orokocký.

 

Okrem vodných aktivít bude na návštevníkov čakať dobrá hudba, jedlo, rôzne atrakcie na suchu, no i exhibičné preteky profesionálov. Tí predvedú svoje schopnosti v disciplínach ako rafting, surfing, kayakcross, freestyle (rodeo na kajaku), hydrospeed a stand up paddle (SUP, Havajské „chodenie“ po vode).

 

Aktivít, ktoré budú na návštevníkov čakať, je však omnoho viac. Vyskúšať si môžu aquazorbing a aquaroller (pohyb v plastovej guli/valci po hladine vody), vodná trampolína, kajakovanie a raftovanie, ďalej hydrospeed (splav divokej vody len na plaváku s plutvami), či bodyboarding (jednoduchšia forma surfovania), vodný gauč alebo plážový volejbal (4 ihriská). Deti potešia tvorivé dielne, zvieracia farma s možnosťou jazdy na poníkovi i detské ihrisko s nafukovacím hradom; nebudú chýbať ani stánky s občerstvením, či celodenný DJ. Každý deň sa bude žrebovať aj festivalová cena, ktorou bude dvojdňový pobyt s polpenziou a aktivitami v Hoteli Divoká Voda.

 

Oba víkendové dni sa začnú o 9:00 tréningami reprezentačných slalomárov. Tie budú zároveň poslednými tréningami pred ich odchodom na Letné olympijské hry v Londýne.

 

Všetky aktivity budú dostupné výmenou za body, ktoré návštevníci získajú pri kúpe balíčka (obsahuje identifikačnú pásku s bodmi - žetónmi, tá je zároveň aj ako štartovné číslo). Podmienkou pri kúpe balíčka je podpis prehlásenia zodpovednosti. Body sa v celom areáli budú dať vymeniť napríklad aj za 0.5 litra kofoly. Páska je neprenosná, no body sa budú dať dokúpiť alebo darovať niekomu inému, kto má zakúpenú pásku.

 

Pásky na absolvovanie jednotlivých disciplín spolu s bodmi je možné kúpiť v predpredaji na www.listky.hudba.sk za 10 eur (12 bodov). Na mieste sa budú predávať po 12 eur pre dospelých, resp. po 6 eur pre deti (12 bodov). Príďte si užiť slnečné dni pri vode!


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!