lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Prvé slnečné lúče útočia! Nenechajte si pokaziť leto slnečnou alergiou!

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 12.5.2014
späť
Späť

Poslať
 

Takisto sa nemôžete nabažiť prvých slnečných lúčov? Tešíte sa na to, kedy vám konečne slnko vykúzli príťažlivejší, opálený vzhľad? Jarné slnko prináša so sebou okrem radosti aj riziká. Intenzita slnečného žiarenia je čoraz silnejšia a čoraz častejšie trpíme tzv. „slnečnými alergiami“. Správnu ochranu kože zaistia prípravky so širokospektrálnymi filtrami a bez obsahov tukov a emulgátorov.

 

Spoločnosť Galderma-Spirig prináša aj túto sezónu na trh kvalitné prípravky slnečnej ochrany, laicky nazývané aj „opaľovacie krémy“. Dlhoročná tradícia a švajčiarska kvalita osloví aj náročných spotrebiteľov. Pre lepšiu orientáciu nájdete produkty v troch farebných variantoch – oranžový pre slnečnú ochranu dospelých, žltý pre našich najmenších už od narodenia a modrý pre aftersun – starostlivosť o pokožku po opaľovaní.

 

Ako spoznáme, že trpíme pravdepodobne „slnečnou alergiou“ a je potrebné niečo podniknúť? Prvým príznakom je začervenaná koža, môže nasledovať úporné svrbenie, ale aj nepríjemné mokvajúce vyrážky. Tieto reakcie sú väčšinou spôsobené vysokou citlivosťou kože na UV žiarenie, často spojené s užívaným vybraných liekov. Okrem liekov môžu tieto reakcie kože spôsobiť aj rôzne kozmetické prípravky, parfumy či nevhodne zvolený opaľovací krém. Pre tieto prípady je vhodná horúca novinka Daylongextreme SPF 50+ Gél, ktorý obsahuje širokospektrálne UVA a UVB filtre. Gél zanecháva na koži príjemný pocit a je vysoko odolný voči sladkej i slanej vode, ocenia ho takisto aj vášniví outdooroví športovci. Radi by sme pripomenuli, že opaľovacie krémy sú zaraďované do kategórie zdravotnícka pomôcka a nielen kozmetický prípravok. Preto je lepšie pred kúpou zájsť do lekárne, poradiť sa s lekárnikom a vybrať si ten najvhodnejší Daylong produkt s ohľadom na váš fototyp a vlastnosti kože.

 

Problematike ochrany kože by sme sa ale mali venovať oveľa skôr, ako sa nám objavia prípadné zdravotné problémy. V posledných rokoch k nám ozónová diera prepúšťa stále viac škodlivého UV žiarenia. Naše telo nie je po zime na takúto dávku vôbec pripravené a hrozí tak rýchle spálenie kože, ktoré vedie nielen ku starnutiu pokožky (ageing), ale aj napríklad k závažným ochoreniam, ako je rakovina kože. Správnou ochranou sa dá týmto problémom predchádzať. Z prieskumu, vykonaného medzi lekárnikmi v roku 2013, vyplýva, že väčšina z nich odporúča na ochranu pred slnečným žiarením používať práve produkty slnečnej ochrany Daylong. „V prvých slnečných mesiacoch odporúčame pre citlivejšiu pokožku používať vyššie ochranné faktory. Ochranný faktor 50+ má napríklad novinka Daylongextreme SPF 50+ Gél, ktorý je vhodný aj pre tých z nás, ktorí trpíme alergiou na slnko a sme citlivejší na slnečné žiarenie“, uvádza Matej Majba, produktový manažér spoločnosti Daylong.

 

Zopár tipov, ako brániť pokožku pred slnečným žiarením a vyhnúť sa vráskam:

·      V prípade alergie na slnko (napr.Mallorca akné), používajme ochranné prípravky bez tukov a emulgátorov.

·      Dbajme na ochranu pred UVA žiarením, ktoré preniká hlboko do štruktúry kože; v dôsledku čoho sa znižuje i elasticita pokožky a vznikajú vrásky.

·      Nevystavujme sa priamemu slnku, najmä v období medzi 11,00-15,00.

·      Pravidelne a v dostatočnom množstve nanášajme prípravok slnečnej ochrany s vysokým ochranným faktorom.

·      Aj keď je slnko pod mrakom, určite ho nepodceňujme. Cez mraky preniká až 90% UV žiarenia. Napriek tomu až 27% respondentov z veľkého Daylong prieskumu (vykonaného v roku 2013)

·      uviedlo, že sa pred slnečnými lúčmi chránia pobytom v tieni.

·      Priemerná spotreba opaľovacieho krému by sa pri pri jednom natretí celého tela dospelej osoby mala pohybovať okolo cca 35ml, čo je približne 7 čajových lyžičiek.

·      Minimalizovať škodlivé dopady slnečného žiarenia je možné aj s pomocou stravy, nezabudnime na betakarotén.

·      Aby sme dosiahli maximálny stupeň ochrany, odporúča sa naniesť prípravok na kožu minimálne 20 minút predtým, ako vôbec vyjdeme na slnko alebo sa ponoríme do vody.

 

Prečo je dôležité chrániť seba i našich najmenších?

Najviac ohrozenou skupinou sú deti, pretože ich koža nie je ešte natoľko odolná voči škodlivému slnečnému žiareniu ako koža dospelého. Spálenie kože v ranom detstve zdvojnásobuje riziko výskytu rakoviny kože v dospelosti, preto je veľmi dôležité vybrať správny ochranný krém aj pre tú najjemnejšiu pokožku. „Pri produktoch slnečnej ochrany pre deti je dôležité, aby obsahovali ochranu voči UVA aj UVB žiareniu, pre najmenších ešte aj fyzikálne UV filtre. UVB filter výrazne pohlcuje UVB žiarenie, ktoré má na svedomí všetkým dobré známe začervenanie pokožky. Naopak UVA filter chráni pred potenciálnym predčasným starnutím pokožky,“ uvádza MUDr.Alena Machovcová, primárka dermatovenerologického oddelenia v pražskej FN Motol. Nezabúdajme deťom pribaliť pri výletoch do prírody či na pláž okrem samozrejmostí ako klobúčik či čiapka alebo tričko aj kvalitné prípravky, ktoré ich ochránia pred slniečkom.

 

Neviditeľní pre komáre a kliešte?

Pokiaľ sa chcete ochrániť aj pred komármi či kliešťami, aktívnymi už od skorej jari, používajte repelentné spreje. Daylong aktuálne ponúka dlhotrvajúce spreje ExoPic, ktoré z vás aj vašich detí spravia neviditeľných hrdinov pre komáre a kliešte a pobyt v prírode si užijete dokonale aj bez nepríjemných zážitkov či bodnutí. Pre deti od 1 roku je určená jemnejšia verzia prípravku v spreji ExoPic Kids a pre dospelých ExoPic Forte.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!