lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Šéfkuchár Ľubomír Herko prezradí svoje kulinárske triky naživo

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 9.6.2014
späť
Späť

Poslať
 

Jedlo a jeho príprava sa pre čoraz viac ľudí stáva nielen nutnosťou, ale aj veľkou  záľubou. Food blogy venujúce sa najrôznejším receptom a kulinárskym nápadom sa tešia stále narastajúcemu počtu fanúšikov, rovnako sa zvyšuje počet záujemcov o školy varenia, či zájazdy zamerané na gurmánske zážitky. Na aktuálne trendy reagujú aj slovenské hotely, ktoré do svojej ponuky zaraďujú tzv. interaktívne varenie a kuchárske show vedené vlastnými šéfkuchármi.

Tematicky ladené  kulinárske eventy sú zaujímavé pre jednotlivcov aj firmy, ktoré si týmto spôsobom spestrujú napríklad svoje teambuildingové aktivity. Účastníci tak majú možnosť  zlepšovať si svoje zručnosti priamo pod vedením špičkového šéfkuchára.  Špeciálnu kuchársku show do svojej ponuky zaradil aj hotel Salamandra v Štiavnických vrchoch, kde pôsobí známy slovenský šéfkuchár Ľubomír Herko. 

„Inšpirovali nás predovšetkým naši hostia, ktorí sa často pýtajú na receptúry, postupy a možnosti, kde sa dá zohnať kvalitné mäso či iné ingrediencie. Často si pritom myslia, že všetko, čo majú na tanieri, musí byť výsledkom zložitej prípravy,“ hovorí Ľ. Herko, ktorému  sa počas jeho  kuchárskych show budú môcť hostia pozerať  priamo na ruky. Podľa jeho slov sú takéto aktivity v zahraničí už bežnou záležitosťou. „Naším cieľom nie je vyučovať teóriu, ale prostredníctvom vizuálneho a chuťového zážitku inšpirovať ľudí k tomu, aby si na kvalitnú gastronómiu trúfli aj sami. Varenie totiž môže byť  skvelým relaxom a zábavou, ak má človek zvládnuté určité postupy, či jednoduché triky. A práve tie sa dajú najlepšie naučiť  pri pozorovaní profesionálov,“ dodáva.

Najbližšie sa Live Cooking Show pod vedením Ľubomíra Herka bude  v hoteli Salamandra konať 11. júna 2014 a okrem prípravy štyroch jedál sa účastníci môžu od prítomného someliera naučiť aj to, ako s pripravenými pokrmami správne kombinovať vína. Viac informácií na www.salamandra.sk.

 

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!