lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Madonna

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 10.1.2001
späť
Späť

Poslať
 



Patrí medzi tých pár ľudí na planéte , o ktorých sa každý týždeň dozviete minimálne z jedného bulvárneho časopisu. Jej rukopis je zreteľný, ako šarlátové písmeno vypálene na „bosorkinom“ tele. Vydala 13 albumov a usporiadala štyri veľké svetová turné. V jej vitrínke na ceny stojí Grammy , množstvo ocenení za predaj platní, ceny od rôznych časopisov a televízií…
Hrala v šestnástich filmoch a jednej hre na Brodwayi. Za úlohu vo filme Evita získala Zlatý Glóbus. Má vlastnú nahrávaciu firmu Maveric Records, ktorá vydala napríklad Prodigy, alebo Alanis Morisetovú.
V jej posteli ležalo toľko slávnych mužov, že ich výpočet by zabral celú stránku. A zrejme rovnako veľa menej slávnych , lebo sa o nej traduje, že keď dostala chuť zbierala si chlapčekov z ulice podľa želania. Nedávno sa v Škótsku s obrovskou pompou a bez preniknutia médií do „zakázaných komnát“ druhý raz vydala. Šťastným vyvoleným je o dosť mladší režisér Guy Ritchie.. A, čo je mimoriadne paradoxné, sex symbol Madonna - strávila svoju svadobnú noc pri plačúcom synovi. Madonna je skrátka hviezda. Skutočná hviezda nadpriemernej svietivosti.
Narodila sa ako Louise Veronica Cicconeová 16. augusta 1958 v Bay City neďaleko Denveru. Pochádza z mimoriadne rozvetvenej rodiny. Mala sedem súrodencov. Jej matka umrela, keď mala šesť rokov na rakovinu a veľká rodina ostala v rukách otca. Ten sa snažil svoje deti dobre vychovať a viedol ich k pracovitosti. Na malú „Madonnu“ platil jeho recept s vreckovým. Za každú jednotku dával tento muž svojim deťom dvadsaťpäť centov a Mona chcela byť veľmi bohatá. Školu preto skončila so samými jednotkami. Nenávidela svoju macochu, s ktorou sa jej otec oženil a milovala tanec, preto sa stala vedúcou roztlieskávačiek. To jej pomohlo získať štipendium na Štátnu Michiganskú Univerzitu.Polo to však pre ňu veľké sklamanie. Štúdium nedokázalo uspokojiť jej ambície po hviezdnom a vzrušujúcom živote. Po dvoch rokoch opustila školu.. S pár dolármi a tanečnými „piškótami“ sa vydala do New Yorku. Jej začiatky v tomto meste neboli práve ľahké. Prešla mnohými podradnými povolaniami, fotila pre erotické časopisy a stále dúfala.

OBRAT

Na začiatku osemdesiatych rokov začala písať a spievať vlastné piesne. Na jej strane stálo aj šťastie. Priatelila sa so známym DJ Markom Kaminsom, ten urobil z jej demonahrávky Everybody klubový hit. Zašiel ešte ďalej a pustil ho šéfom z Warner Records.
Po tom, čo ju uvideli a pocítili vlnu jej erotickej energie pochopili, že môžu dostať zlaté vajce a podpísali s ňou zmluvu. Madonna ich nesklamala. Jej album Madonna /1983/ sa stal hitom. Jej prvý singel Holiday sa stal jedným z dvadsiatich najpredávanejších a zároveň najhranejších singlov.
V roku 1994 vydala album Like a Virgin, ktorý sa okamžite stal najpredávanejším albumom roka. V roku 1985 sa stala najpredávanejším interpretom v USA. Na celom svete sa dievčatká chceli podobať na kontroverznú „zlú slečnu“ Madonnu.
To, čo si na seba obliekla sa stalo okamžite trendom. Madonno mánia sa rozbehla naplno. V podstate vydržala s drobnými odchýlkami až do dnešných dní. Všimli ste si napríklad, že po tom, čo si dala na seba tričko s Britney Spearsovou a ďalšími slávnymi kolegyňami, chytila aj ďalšie celebrity podobná mánia? Napriek tomu, že jej kariéra speváčky nabrala tie najideálnejšie obrátky, Madonna chcela viac. Chcela sa stať herečkou. V roku 1985 sa na videu objavil film A Certain Sacrifice, ktorý nakrútila v roku 1979 a jej honorár zaň bol celých 100 dolárov.
Film bol tak strašný, že Madonna vynaložila nemalé úsilie na to, aby ho stiahla z distribúcie. Rozhodne ju to však o jej hereckom talente celkom nepoučilo. O pár mesiacov neskôr sa do kín dostal film Hľadám Susan Zn. Zúfalo…Jej úloha v tomto filme nevyvolala nadšenia ani u divákov, ani u kritikov.
Madonna si teda vyskúšala dosky, ktoré znamenajú svet. A nie hocijaké. Jej debut sa odohral na Brodwayi v hre Speed The Plow. Tiež bez väčšieho úspechu. Najväčším prekvapením toho roku bolo, že si na svoje dvadsiateôsme narodeniny zobrala za manžela kontroverzného herca Seana Penna/U-Turn/. Ich svadba vyvolala obrovské mediálne šialenstvo. Nad miestom kde sa brali sa vznášali vrtuľníky s novinármi a každý písal svoje proroctvá, názory… Ich manželstvo vydržalo necelé štyri roky. Ich spoločným dielom z toho obdobia je film Šanghajské prekvapenie /1986/. Madonne prestali stačiť palcové titulky kvôli mužom a tak pripravila pre novinárov prekvapenie. Jej klip k piesni Like a Prayer vyvolal v puritánskej Amerike hotový hurikán. Klip , v ktorom tancuje so stigmami pred horiacimi krížmi a bozkáva afroamerických svätcov, bol na čiernej listine.
Pepsi s ňou rozviazala reklamnú zmluvu. Predaj jej platne však prekonal všetky očakávania. Madonna si šťastne medlila ruky nad tým, ako všetkým vytrela kocúra a ďalej sa s nadšením rútila po podobnej reklamnej ceste. Počas tretieho svetového turné pripravila materiál na film S Madonnou v posteli.
Ukáže v ňom napríklad s fľašou Coly , čo vie o orálnom sexe. Pred vydaním albumu Erotika v roku 1992, vydala knihu Sex. Predaj utešene narastal a státisíce mužov túžili po tom, aby mohli ráno naplniť jej „rozospatý sen“…To, že jej taktika bola a je je naozaj správna, potvrdzuje aj fakt, že v tom istom roku jej spoločnosť Time Warner ponúkla na podpis zmluvu na sedem rokov, s okrúhlou sumičkou 60 miliónov dolárov. Zaradila sa tak na špicu najlepšie platených umelcov sveta. V roku 1993 sa opäť vracia k „herectvu“. Film Telo, ako dôkaz, nestál síce z umeleckého, či intelektuálneho hľadiska ani za fajku močky, Madonna však zaň dostala dva a pol milióna dolárov a opäť na seba upozornila. V roku 1995 nakrútila hneď dva, neveľmi vydarené filmy Hnev a Štyri izby. Práve vtedy sa dozvedela o pripravovanom Parkerovom projekte Evita.
Rozhodla sa, že túto úlohu musí dostať. Napísala Alanovi Parkerovi dlhý list, v ktorom mu predložila všetky dôvody, prečo sa na úlohu hodí viac, ako všetky oslovené herečky /napr. Michaelle Pfeifferová/. Úlohu, ktorá jej napokon vyniesla Zlatý Glóbus, získala. Okrem toho sa jej v roku 1996 podarila ešte jedna skvelá vec. Porodila svoju dcérku Lourdes Mariu Ciccone Leonovú a stala sa z nej matka. S materstvom úplne zmenila svoj imidž.
Začala sa skrývať pred novinármi, nosila upnuté kostýmy a tvárila sa ako skutočná Madona. Dnes má už deti dva a stále vyhlasuje, že najdôležitejšia je pre ňu rodina a láska s partnerom Guyom Ritchiem.
Madonna je v podstate mimoriadne šťastná žena, ktorá dokáže rovnako zaujať v úlohe „čúzy“ ako v úlohe matky. Je veľmi pravdepodobné, že pred odchodom do umeleckého dôchodku nám ešte všeličo predvedie.
Teraz sa zabývava vo svojom novom Londýnskom dome, a dumá nad tým, koľko miliónov utŕži za fotografie zo svadby.
A kým jej syn podrastie, určite vymyslí niečo nové, úchvatné.

Diskusia k článku:

V kazdom pripade jedno je iste...to, co sa podarilo jej, zatial na medialnom nebi nedokazal nikto.
Neregistrovaný - Chrobak, 25.2.2001 23:10
V kazdom pripade jedno je iste...to, co sa podarilo jej, zatial na medialnom nebi nedokazal nikto.
Neregistrovaný - Chrobak, 25.2.2001 23:10
...je to proste bytost, ktora nas stale niecim prekvapi a prekvapenia nas fascinuju.
Neregistrovaný - kanvicka, 11.5.2001 17:00
...je to proste bytost, ktora nas stale niecim prekvapi a prekvapenia nas fascinuju.
Neregistrovaný - kanvicka, 11.5.2001 17:00
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!