lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Morčací guláš Gastro

  Spracoval(a) : Martina Jeníkova
Dátum : 10.1.2002
späť
Späť

Poslať
 

1000 g morčacích pŕs, 1 pár kvalitnej klobásy, l20 ml kyslej smotany, 150 g karfiolu, 1 zelená paprika, 500 g čerstvej červenej papriky, 150 ml oleja, 500 ml svetlého piva, 750 ml mäsového vývaru , 250 g cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžica kukuričnej múky, majorán, mleté čierne korenie, soľ.

Morčacie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame. Papriku umyjeme, očistíme, vyberieme jadrovník a nakrájame na malé kocky. Nakrájanú cibuľu a papriku opečieme na oleji, zalejeme pivom a necháme variť, pokým paprika nezmäkne (5 až 8 minút). Papriku a cibuľu pomixujeme, dáme naspäť do hrnca, zalejeme vývarom a pridáme mäso.
 Okoreníme soľou, korením, majoránom a očistenými, pretlačenými strúčikmi cesnaku. Odkryté na miernom plameni varíme asi 30 minút. Medzitým umyjeme karfiol, rozoberieme ho na ružičky, zelenú papriku očistíme a nakrájame. Oddelene krátko povaríme vo vriacej slanej vode (6 minút). Zlejeme a na sitku necháme odkvapkať. Klobásu nakrájame na hrubšie kolieska. Mäso malým sitkom vyberieme z omáčky a odložíme na teplé miesto. V smotane rozmiešame jednu lyžicu kukuričnej múky a primiešame ju do guláša.Za stáleho miešania varíme na miernom plameni 4 minúty, potom pridáme mäso, zeleninu, klobásu a zohrejeme. Medzitým naparíme knedľu a pripravíme šalát z kyslej kapusty.
Pozor! Veľmi kalorické, nevhodné pre diétujúcich. 
 


Diskusia k článku:

A znova je tu "morčací" problém... :-)))) Turkey či Guinea pig?
Neregistrovaný - Jan, 11.1.2002 11:54
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!