lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 3 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 16. Apríl, , Dnes oslavuje Dana/Danica
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ako bojovať s neurózou V

  Spracoval(a) : Silvia Petrášová
Dátum : 11.1.2002
späť
Späť

Poslať
 

Ako ste si všimli rád na to, ako sa vyhnúť civilizačnej metle ľudstva neuróze je celý rad. A niektoré si dokonca odporujú. Tak to má byť. Nepodľahnite tvrdeniam, že niečo je zdravé a iné škodí. Každý človek je individualita a preto skúšajte a vyberte si to, čo prospieva vám. Nemôžete však tvrdiť, že niečo nie je pre vás vhodné, kým to neskúsite. Niekto prisahá na surovú stravu, iný na rezne. Obaja majú pravdu. A na vás je, spoznať sa, zistiť čo vám prospieva a čo škodí, čo potrebujete a v akom množstve / vrátane oddychu a sexu / a potom nájsť cestu, aby ste naplnili svoje potreby a žili v harmónii sama so sebou a svojím okolím.

 

Zdravie - fyzické aj to duševné je vnútorná vyváženosť prejavujúca sa navonok. To tvrdia čínski lekári. Podľa WHO Svetovej zdravotníckej organizácie je zdravie stav úplnej telesnej, duševnej, duchovnej a sociálnej pohody. Všimli ste si, že je to , to isté. Konečne sa ani my na Západe nepozeráme na človeka cez jednotlivé orgány, ale na jeho bytosť ako takú. Preto boj s neurózou znamená vytvorenie harmónie.
To sa, samozrejme, nedá, keď čokoľvek, čo je ľudské, odmietate. V čase, keď ste nespokojné, nedarí sa vám, ste vyčerpané, chorľavé  a zhnusené životom...často odmietate sex. Keby len to, vy odmietate už len myšlienku na sex. A tým svoj stav ešte zhoršujete. Odmietaním sexu - odmietate riešiť vaše problémy. Preto sa snažte prekonať samu seba, hľadať na sebe všetko pekné a buďte maximálne otvorená k svojmu partnerovi. Sex, to nie je beh za vyvrcholením. Pokojne sa mu vyplačte v náručí bez toho, že by ste sa skutočne „milovali“. Hystericky sa smejte, rozprávajte dve na tri, nechajte sa masírovať, kričte od zúfalstva. Buďte svoja. Nepodľahnite ilúzii, že muži sa chcú iba vystriekať a to je jediné prečo sa milujú. Ak ste mužovi prisúdili takúto úlohu podvedome, on ju podvedome spĺňa, ale teraz, keď máte problémy,  máte šancu, menovať ho za svojho ochrancu, spovedníka a pomocníka.
Pritom si neustále uvedomujte seba samu. Inak si iba narobíte nové problémy. Vy sa otvoríte s tým, že dávate napospas svoje vnútro a keď náhodou nenájdete odozvu, akú ste čakali, padnete do depresie. Nie! Tešte sa sama zo seba. Tešte sa zo svojej otvorenosti, tešte sa zo sily spoločne hľadať nové riešenia, tešte sa z toho, že sa viete otvoriť bez toho, aby ste sa báli sklamania a zrady. No a čo ak vás partner sklame, zradí? Aspoň včas zistíte, s kým žijete. Je lepšie sklamať sa, ako v najhoršom čase zistiť pravdu. Takto sa môžete pozrieť na veci triezvo a povedať si: „Tak, s týmto človekom to už ďalej nezvládnem, tu je koreň mojich problémov.“, alebo si poviete: „ Škoda, že nie je dosť silný, ale ja ho mám napriek tomu rada, veď má toľko iných, pre mňa vzácnych vlastností.“ Všetko, čo zistíte, je lepšie, ako odmietanie, ktoré prinesie iba začarovaný kruh nevraživosti, bez možnosti oslobodenia. Napriek tomu, že vás často rodina, cirkev aj priatelia učili, že sexualita nesúvisí s duchovnom, nie je to pravda. To si treba uvedomiť. V akejkoľvek duševnej situácii teda pripusťte sex, ale majte opraty v rukách tak, aby ste si neublížili. Neobetujte sa, milujte sa. V tom je obrovský rozdiel.
                         


 


Diskusia k článku:

Problém!!!! >>>>>nájsť cestu, aby ste naplnili svoje potreby a žili v harmónii sama so sebou a svojím okolím.<<<< Keď žijem v harmónii sám zo sebou, neharmonizujem s okolím. A opačne. Čo robiť? Riešenie vidím v tom, že sa vydám na cestu okolo sveta v malom člne a stroskotám na pustom ostrove. (Keby som sa utopil - no, to by som hádam ani neprežil...:-))))A tam v harmónii sám zo sebou a pustým okolím zostarnem a zomriem a nakoniec sa aj pochovám, veď kto bude obchádzať mŕtvolu... :-)))))
Neregistrovaný - Jan, 16.1.2002 17:12
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!