lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Morčacie vo vinnom cestíčku

  Spracoval(a) : Mária Osuská
Dátum : 11.1.2002
späť
Späť

Poslať
 

600 g morčacích rezňov, 80 g šunky, 80 g syra eidam, 4 vajcia, 100 ml mlieka, 100 ml bieleho vína, 200 g marhuľového (alebo broskyňového) kompótu, 60 g čerešňového kompótu, 120 g hladkej múky, olej na vyprážanie, petržlenová vňať, soľ.

Mäso umyjeme, narežeme na 4 plátky. Naklepeme, osolíme, položíme naň plátok šunky, plátok syra, odkôstkovanú marhuľu a čerešňu. Rezeň preložíme, okraje naklepaním spojíme a obalíme vo vínovom cestíčku.
Vínové cestíčko: V mlieku rozmiešame vajcia, víno, múku, petržlenovú vňať a soľ.
Rezeň vypražíme v rozpálenom oleji. Keď nám pár rezňov ostane na večeru, zohrievame ich tak, že ich rozložíme na plechu, poleje sladkou smotanou a pri 180 stupňoch necháme prehriať. Rezne nebudú vysušené.

 


Diskusia k článku:

Prečo je vínne cestíčko vinné? Alebo je to vínové cestíčko? Ale recept stojí za vyskúšanie.
Neregistrovaný - zdenka, 11.1.2002 13:36
Nuž, preto Zdenka, lebo odborníci poznajú révu vinnú aj nevinnú. :-)
Neregistrovaný - Jan, 11.1.2002 13:44
Zabudol som dodať, že révu vinnú aj nevinnú poznajú "odborníci" na právo. Čiže fiškáli. Jan
Neregistrovaný - Jan, 15.1.2002 12:17
????? Nerozumiem celkom. Žeby to vedeli tí fiškáli, čo majú za domom vinice? :-))) Ja - ako obyčajný človek z "horniakov" poznám len vínnu révu a človek pod vplyvom vykvasenej šťavy z jej plodov môže byť vinný keď stratí kontrolu nad svojím konaním a niečo spácha. Z
Neregistrovaný - zdenka, 15.1.2002 14:57
Ahoj Zdenka. Nešlo o nič iné len o slovnú hračku. Napadlo ma to, že keď je už aj cestíčko vinné, potom pátrajúc po pôvode onej viny musí byť vinná aj réva. Či je to inak? Keby bolo cestíčko vínové či aspoň vínne, bola by réva vínna a teda nevinná. Polietol som to už dosť. Takže radšej skončím.
Neregistrovaný - Jan, 15.1.2002 17:58
Ten recept je náročný na suroviny, aj analfabet ktorý ho okúsi sa bude oblizovať a vyserie sa na blbé kecy. Nevypisujte a ak máte všetko, tak to uvarte, nažerte sa a potom buzerujte. Doporučujem zrkadlá.
Neregistrovaný - Rado, 5.7.2006 22:32, prorado(`na`)zoznam.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!